ПУТИН УПОЗОРИО СВЕ: Сетите се Југославије!

PUTIN UPOZORIO SVE: Setite se Jugoslavije!

9 aprila 2019

Predsednik Rusije Vladimir Putin još jednom je pozvao da se poštuje međunarodno pravo kako bi se izbegle situacije slične bombardovanju Jugoslavije.

Odgovarajući predsedniku Finske Sauliju Ninisteu, koji je rekao da je Rusija sama kriva za sankcije, Putin je podsetio da bi bilo kakve sankcije bile legalne prvo treba da ih odobri Savet bezbednosti UN, a u ovom slučaju toga nema, pa su mere uvedene protiv Rusije nelegalne.„Niko ne uvodi sankcije protiv onih koji dovode zemlje u situaciju da moraju da preduzimaju mere kako bi zaštitile svoje interese. Vratimo se poštovanju elementarnih normi međunarodnog prava i Povelje UN i možda onda nećemo morati da mislimo o posledicama bombardovanja Jugoslavije i stvarima u vezi sa sličnim, grubim kršenjima međunarodnog prava“, istakao je ruski predsednik.

On je pozvao da se svet vrati normalnom političkom životu i postane svestan da je međusobno zavisan.

„Treba da radimo zajedno ako mislimo da postignemo zajednički rezultat“, dodao je Putin.

Šef Kremlja je podsetio i da je Evropska unija pretrpela veću štetu zbog antiruskih mera od same Rusije, navodeći podatak Evropske komisije za 2015. i 2016. godinu prema kojem su gubici izazvani sankcijama iznosili oko 50 milijardi, dok se gubici Rusije procenjuju na između 25 i 26 milijardi evra.

Prema ocenama nemačkih zvaničnika, Nemačka je zbog neostvarene zarade pretrpela štetu u iznosu od 56 milijardi evra, dok šteta za Rusiju iznosi tri puta manje, konstatovao je Putin.

(Sputnjik)

KOMENTARI9 komentara

 1. E.Lirsch says:

  "car" samo kmeci.

 2. Angelina "Serbskaja" Lazar says:

  VOT TAK! PRAVILNO! SPASIBO TEBJA! VOT . . . . . RAZVE ONI ETOGO NE PONIMAJUT?!?..... KAZILI. . . . KASHMAR, DEJSTVITELJNO! NO VSJEM DERZHUT PROPOVEDANII PO VSEMU MIRU! TI PRAV! NADO DERZHIT LEKCII IM! ONI DELAJU CHTO UGODNO! PRIMERNO I PO-PREZIDENTSKI DEJSTVUJETE! GORDIMSJA S TOBOJ! PUST GOSPOD TEBJA BLAGOSLOVLJAJET VO VSJEM! SPASI GOSPODI..... I SPASIM SERBIJU! "ZHIVELI!" + + + +CZ-V/

 3. rajko says:

  Zapad je računao sa tim da će i sami pretrpeti veliku štetu, ali su se tamo svi nadali da će sankcije na dug rok toliko iscrpiti Rusiju da će se ona pre ili kasnije urušiti sama od sebe. Pritom su pritisak pojačavali ponovnim uvodjenjem trke u naoružanju. Medjutim, Ruse su neprijateljski potezi zapada otreznili, konsolidovali su se, preorijentisali na druge isporučioce i druga tržišta, deo onog što su ranije uvozili sa zapada počeli da proizvode sami i eto... Rusija se osovila na svoje noge, a zapadu klecaju junačka kolena. Pritom Rusija i dalje drži prst na dugmetu za gas, drvo i mnoge druge važne sirovine bez kojih zapad teško može da zamisli svoj udobni život. Mogu da zamislim kakve su šokove doživljavali kleptomani kad im je Rusija počela izmicati jedno po jedno lovište. Na sve to Putin ne propušta priliku da im malo natrlja nos svinjarijom koju su napravili u Jugoslaviji. On to oako, bez nekih zadnjih namera, uzgred, a iz čistog zadovoljstva.

 4. Vesko says:

  U redu, ali setite se i vi malo Jugoslavije u Rusiji, pa uhapsite ratnog zlocinca Sredera i stavite potjernice na ostale. Osim sto zloupotrebljavate nasu ptanju za svoje politicke poene prema njima.

  • Velika Metla says:

   Vesko,pazi molim te ovo! Rusija kaže da je bombardovanje bio zločin,s čime se slažem 100%,a ovamo glavni joj saradnik Šreder,koji je jedan od direktnih krivaca za taj zločin! I onda mi Rusi,vlast,izigrava nekakvog prijatelja Srbiji!???!! I da zlo bude gore,ova zamlatina od pRcednika Stradije dovela toga zločinca na godišnjicu svoje sekte "sns"! A žgadija srbksa mu aplaudira! Kakav smo narod,stoka,dosta smo i trajali!

   • test01 says:

    Potpuno ste u pravu ali mene licno ovo jos vise boli i ne mogu da gledam kako i dalje unistavaju Srbiju, i to iznutra! Tek sada shvatam zasto se Tito bojao tzv `pete kolone` ili domacih izdajnika vise nego svih spoljnih neprijatelja zajedno. Na kraju se to Srbiji i desilo, dodjose radikali-komunisti na celo Srbije uz pomoc tog istog zapada.

 5. Zoran says:

  Koliko je upozorio Cak Noris? Sve.

 6. Pravda says:

  Putin sigurno ide stopama Nina Belovog, Serbona i Aleksandra Velikog. Ima da zatvori osmicu i donese svijetu mir i blagostanje.

 7. Vladimir says:

  Vi zaboravljate sta rece sultan u Boju na Kosovu,ta glava jos moze da ti sluzi,mi Srbi smo previse emotivni...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *