ПУТИН: Узалуд се трудите, Русија је све јача и јача

PUTIN: Uzalud se trudite, Rusija je sve jača i jača

29 marta 2015

Vladimir-Putin-mad 45667Pokušaji da se Rusija politički izoluje pokazaće se uzaludnim, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Moskva je uvek imala i imaće adekvatan odgovor na antiruske poteze, dodao je on, ističući da „Zapadno zavrtanje ruke neće izolovati Rusiju“.

„To znači da ćemo imati odgovor na sva sredstva koja se koriste za takozvano zauzdavanje Rusije, od političke izolacije i ekonomskih pritiska do velikog informativnog rata i instrumenata specijalnih službi“, precizirao je Putin na sastanku Federalnog saveta za bezbednost.

Ruski predsednik je istakao da se protiv Rusije spremaju akcije za vreme predstojećih izbora 2016. i 2018. godine. Na kolegijumu FSB, Putin je zatražio da se ne dopuste pokušaji destabilizacije zemlje.

On je rekao da će se „situacija oko Rusije poboljšati ako Moskva ne podlegne pritiscima, nego postane jača“.

Ruska kontraobaveštajna služba stavila je tačku na aktivnosti više od 300 stranih agenata na teritoriji Rusije, zaustavila je aktivnosti 52 strana obaveštajca i 290 agenata, kao rezultat specijalne operacije, dodao je on.

Prema Putinovim rečima, FSB odbila je prošle godine 74 miliona sajber napada na zvanične strukture i državne organe. Pronađeno je više od 25.000 izvora sa nelegalnim publikacijama i više 1.500 ekstremističkih sajtova je zatvoreno.

Putin je najavio da sloboda interneta u Rusiji neće biti smanjena, ali da će virtuelni prostor biti zaštićen od ilegalnih aktivnosti.

„NATO razvija snage za brzo reagovanje i unapređuje svoju infrastrukturu blizu naše i pokušava da poremeti nuklearnu ravnotežu stvaranjem evropskog i azijskog pacifičkog segmenta protivraketne odbrane“, rekao je Putin.

Nema saginjanja

Predsednik Putin je siguran da će se situacija oko Rusije poboljšati, a to će se dogoditi, „ne tako što će Rusija činiti ustupke i savijati se, već samo tako što će postati jača“.
On je pohvalio FSB za efikasnu borbu protiv terorizma, zahtevajući da „zbrišu sve što je ostalo od podzemlja“. Prošle godine je broj kriminalnih terorističkih aktivnosti smanjen za 60 odsto.

On je podsetio da je „jednostrano povlačenje SAD iz antibalističkog sporazuma“ zapravo srušilo temelj modernog sistema međunarodne bezbednosti. Putin je istakao da pokušaji da se zaplaši Rusija i na nju izvrši pritisak neće uspeti.

(O. Ikodinović / Vesti)

KOMENTARI3 komentara

  1. Sorab Serbski says:

    Nije za ovu temu ali je vrlo bitno. Kako nas ubijaju MMR vakcinom koja je genetski modifikovana sa humanim rekombinantnim albuminom. Dok za političare i elitu postoji čista vakcina. Vrlo bitno, prevedite i objavite. "MMR vaccine contains recombinant HUMAN albumin" http://www.naturalnews.com/049144_mmr_vaccine_recombinant_human_albumin_mad_cow.html

  2. oganj says:

    nije se ni natu cuditi sto se pojacava u evropi rusija opasna za evropu i svet jaki je putin mora se neko suprostaviti sili to je normalno srbija se opredelila za mir ne za rat. ali samo sto se seselji vucic sjebali nece ceti srbijanci ici ret voditi protiv putina ko srbi preko drine 1912 godine balkan nema rata vise nato je za mir

  3. MickoNY says:

    Kako im samo zavidim , kako brane drzavu od stranih agenata koji rovare po njoj. a mi ? Kod nas radi ko sta hoce gori smo od svake banana drzavice...cela vlada izdajnicka,prodaju drzavu , a sa njom i nas....zivela velika i mocna Rusija !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *