ПУТИН УЗВРАЋА УДАРАЦ! Русија подноси своју резолуцју о Сирији!

PUTIN UZVRAĆA UDARAC! Rusija podnosi svoju rezolucju o Siriji!

6 aprila 2017

putin-1-si-34

Rusko stalno predstavništvo pri UN je saopštilo da je Rusija Savetu bezbednosti UN predložila svoj nacrt rezolucije o istrazi o informacijama o hemijskom napadu u sirijskom Idlibu, počele su konsultacije.

„Mi smo predložili svoj kratki nacrt, usmeren na realno izvođenje istrage, a ne na imenovanje krivaca kao da su činjenice već ustanovljene“, saopštio je pres-sekretar stalnog predstavništva Rusije pri UN Fjodor Stržižovski.

On je dodao da članovi Saveta bezbednosti počeli sa konsultacijama radi izrade „kompromisnog nacrta“ rezolucije.

Ranije je zamenik šefa ruske diplomatije Genadij Gatilov izjavio da je Rusija spremna da stavi veto na rezoluciju Saveta bezbednosti o Siriji ako je partneri brzo stave na glasanje, bez prethodnih konsultacija.

SAD, Francuska i Velika Britanija su sazvale vanrednu sednicu SB UN i predložili nacrt rezolucije u kojem se odgovornost za događaj prebacuje na sirijske vlasti. Prema rečima Gatilova, zapadne kolege namerno žele da ubrzaju proces i usvoje rezoluciju što pre.

„Međutim, u Savetu bezbednosti se ne radi brzo. Naravno, oni i bez konsultacija mogu da stave ovo pitanje na glasanje, ali će, očigledno, na to dobiti naš kategorični veto“, rekao je on.

On je naglasio da je Rusija tokom konsultacija o rezoluciji SB UN o hemijskom napadu u Siriji insistirala da se na mesto incidenta pošalje mešovita misija koji bi dala objektivnu ocenu ovog događaja.

Zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Vladimir Safronkov je tokom sednice Saveta bezbednosti o situaciji u Idlibu izjavio da je incident u gradu Han Šejhun u provinciji Idlib deo kampanje protiv Damaska.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI2 komentara

  1. Djordje says:

    Hvala svevisnjem bogu sto stvori Rusiju i njene narode kpoji stoje djavolu sa zapada na putu ka unistenju svih dobrih naroda na ovom svetu!!!

  2. goran says:

    Putko je prolupao, i dalje veruje u rezolucije i dijalog sa hijenama. Ima oruzje, ali ne sme da ga upotrebi, ne daju mu masoni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *