ПУТИН УЗВРАЋА УДАРАЦ: Русија увела контрасанкције Америци и њеним савезницима!

PUTIN UZVRAĆA UDARAC: Rusija uvela kontrasankcije Americi i njenim saveznicima!

4 juna 2018

Vladimir Putin je potpisao Zakon o merama dejstva na neprijateljske akcije Sjedinjenih Država i drugih država. Odgovarajući dokument objavljen je na službenom portalu pravnih informacija.

Državna duma je 22. maja usvojila Zakon, a Savet Federacije odobrio 30. maja.

Zakon omogućava uvođenje kontra-sankcija kao odgovor na neprijateljske poteze SAD-a i drugih zemalja. Mere se mogu primeniti na države, organizacije pod njihovom jurisdikcijom, kao i zvaničnike i građane.

Zakonom je dozvoljeno da se obustavi međunarodna saradnja u određenim sektorima, zabrani uvoz ili izvoz proizvoda i sirovina, kao i da se učestvuje u javnim nabavkama ili privatizaciji državne i opštinske imovine.

Ruski zakon o kontra-sankcijama izazvao je veliku napetost u američkim poslovnim krugovima, rekao je direktor odseka za Severnu Ameriku Ministarstva spoljnih oslova Rusije Georgij Borisenko.

„U Sjedinjenim Državama, pre svega, reakcija dolazi iz poslovnih krugova, jer prilično veliki broj, velikih američkih kompanija aktivno radi na ruskom tržištu još od dana Sovjetskog Saveza i želi da ostane ovde“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, kada se razmatrao prvi nacrt zakona, veliki broj velikih kompanija i Poslovni savet SAD-Rusija apelovali su na Vladimir Putina da ga ublaži.

Borisenko veruje da će Vašington sada pratiti kako će se ovaj zakon primenjivati u Rusiji.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Sad tek?!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *