ПУТИН УЗВРАТИО ХРВАТИМА НА БЕЗОБРАЗЛУК! Најјачи шамар Хрватима до сада!

PUTIN UZVRATIO HRVATIMA NA BEZOBRAZLUK! Najjači šamar Hrvatima do sada!

15 februara 2017

vladimir-putin-andrej-plenkovic-hrvatska-sankcije-foto-profimedia-1480381787-1046231

Rusija je zabranila uvoz hrane iz Hrvatske, a od hrvatskih preduzeća iz prehrambenog sektora sada samo dve firme imaju prolaz na to tržište, piše danas zagrebački Jutarnji list.

Ruske vlasti su početkom godine uskratile izvozne dozvole za dobar deo hrvatskih prehrambenih kompanija, zbog čega pristup ogromnom ruskom tržištu, sa gotovo 145 miliona potencijalnih potrošača, sada imaju samo koprivnička Podravka i Sardina iz Postira na Braču, navodi se u tekstu.

Informaciju je, kako piše Jutarnji, objavio deo hrvatskih medija, a potvrđena je u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), koja kao razlog neaktivnosti hrvatskih kompanija na ruskom tržištu navodi sankcije koje je EU, čiji je deo i Hrvatska, uvela Rusiji.

U hrvatskom Ministarstvu spoljnih poslova, u ruskoj ambasadi u Zagrebu i u hrvatskim kompanijama kojima je uskraćena mogućnost izvoza u Rusiji, nisu želeli da komentarišu ove informacije.

Prema podacima do kojih je došao Jutarnji list, među oštećenima su kompanije Vindija i Koka, zatim Perutnina Ptuj – Pipo, kao i Belje i PIK Vrbovec, koji su u sastavu Agrokora.

– Zbog sankcija EU prema Rusiji nije bilo moguće izvoziti proizvode životinjskog porekla u Rusiju, pa mnoge naše kompanije nisu ni bile u mogućnosti da izvoze na to tržište – nezvanično je rečeno Jutarnjem listu u jednoj od kompanija koje su ostale bez “izvoznog pasoša” za rusko tržište.

(jutarnji.hr)

KOMENTARI6 komentara

 1. Sodom von Gomor says:

  ŠUPCI IZ KROACIJE, BEDNI KOPAČI PO KONTEJNERIMA,TO ĆE RADITI DOK NE RASELE IZ KROACIJE U INOSTRANSTVO I IZUMRU SA OVIH PROSTORA.

 2. Kulak says:

  Dokazano je da Plenković ima jake veze sa banderovcima iz privremeno okupiranog Kijeva,a to znači da gura Rusiji prst u oko.Plenkovića je Rusija zbog njegovih veza sa banderovcima označila kao neprijatelja,a u sukobu sa Rusijom on može biti samo poražen.

 3. prvoslav says:

  Nije trebao ni dve firme da im ostavi, samo tako, udri po dzepu.

 4. marinko says:

  nije se cuditi hrvatima tako radi i vlada u srbiji jednako sahovnica a petokraka svi su protiv rusije i dali su joj sankcije to su prozapadne snage udruge

 5. Dondon says:

  Ma primarno trziste za Hrvate je Srbija i EU. Inace preko Srbije riba ce ici u Rusiju. Srbija treba da uvede ogranicenja oko izvoza robe preko nase zemlje. Najbolji potez bi bio uvesti iskljucivo pravo na izvoz firmama koje su Srpskog porekla bez veza sa drugim zemljama.

 6. Portopranco says:

  Plenković je uglađeni militant.On je jednako gadan šovinista kao i Karamarko. Samo za razliku od Karamarka koji je glupan i kretenčina bez struke,bez elokvencije i bez znanja stranih jezika, on ima sve to, ali ga zabija u svilenim rukavicama i s leđa. Licemer koji zagovara uvođenje vojnog roka, a sam je bio nesposoban za vojsku. Ipak, Plenković je napravio fatalnu grešku kad je odmah na početku mandata otrčao u Kijev podržati banderovce.Nagazio je u najvažnije interese Rusije, a Rusi to ne opraštaju.Rusi su golema snaga, oni će se znati obračunati s njim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *