ПУТИН: Војна Парада Победе 24. јуна, а марш Бесмртног пука – 26. јула

PUTIN: Vojna Parada Pobede 24. juna, a marš Besmrtnog puka – 26. jula

26 maja 2020

ZBOG epidemije korona virusa odložena moskovska vojna Parada povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu biće održana u 24. juna.

Vladimir Putin je objasnio da 24. juni nipošto nije slučajni datum:

„Paradu Pobede ćemo održati na dan kada je održana legendarna istorijska parada pobednika, kada su Crvenim trgom prošli borci koji su branili Moskvu i Lenjingrad, koji su se borili ispred Staljingrada, a potom oslobodili Evropu i uzeli Berlin“.Ruski lider je odluku o održavanju Parade potpisao nakon radnog sastanka sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

Istovremeno je izdao naredbu za početak priprema za Paradu.

Šojgu je preuzeo obavezu da osigura najstroži režim bezbednosti za učesnike Parade i da  „minimizuje rizike“.

Šef ruske države nije precizirao da li će se Parada održati u prisustvu publikom. Činjenica da ta mogućnost nije unapred isključena  navodi na zaključak da će Parada imati puni format. Ako to ikako bude moguće.

Po Putinovoj odluci, ovogodišnji marš Besmrtnog puka biće održan 26. jula, nakon parade ruske Ratne flote. međutim, taj datum nije „zakovan“:

„Ako lekari budu smatrali da će i 26. jula biti neophodno držanje antiepidemijskog rastojanja među ljudima, moguće je da ćemo Besmrtni puk pomeriti za još koju nedelju, za neki kasniji datum“ – rekao je Putin.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *