ПУТИН ЗАБРИНУТ: Ситуација у Русији компликованија него током кризе 2008. године

PUTIN ZABRINUT: Situacija u Rusiji komplikovanija nego tokom krize 2008. godine

24 aprila 2020

Virus korona je naneo žestok udarac na poslovnu aktivnost Rusije, situacija je komplikovanija nego tokom svetske finansijske krize 2008. Godine, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Veoma dobro pamtim mere koje je Rusija preduzimala još te 2008. Godine, međutim trenutna situacija je još komplikovanija nego tada“, rekao je Putin tokom razgovora sa direktorom ruske korporacije „Kamaz“ Sergejom Kogoginom.„Sve mere koje ste vi sada predložili ne razlikuju se nimalo od mera koje su bile preduzimane u tom periodu“, dodao je Putin.

On je rekao da je, iako tih godina ceo svet zahvatila finansijska kriza, virus korona uspeo da onesposovi čitav niz različitih sektora industrije u Rusiji.

Tokom sastanka sa predstavnicima ruskog automobilskog sektora Putin je rekao da automobilska industrija, kao i građevinarstvo,treba da bude jedna od glavnih grana na kojoj će se bazirati obnova ruske privrede.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Korona Covid-19,po parametrima vjerovatno ne spada u kategoriju najtežih poznatih zaraznih bolesti,srećom!Izgleda da je optimalna borba protiv,ona srednjeg puta(novozelandska i sl.?!?),tj.normalno funkcioniranje društva,ali uz nastojanje socijalne distanciranost i,upotrebu zaštitnih maski i rukavica,i sl.!?!Na jesen će svi biti iskusniji,pametniji,nadam se!?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *