ПУТИН ЗАГРМЕО ИЗ ИСТАНБУЛА: Американци дебело уплетени у нападе на руску базу Хмејмим у Сирији! ОДГОВОРИЋЕМО

PUTIN ZAGRMEO IZ ISTANBULA: Amerikanci debelo upleteni u napade na rusku bazu Hmejmim u Siriji! ODGOVORIĆEMO

28 oktobra 2018

Tokom proteklih dva meseca, ruski protivvazdušni sistemi su oborili su 50 bespilotnih letelica koje su pokrenuli militanti u pokušaju napada na rusku vazdušnu bazu Hmejmim u Siriji, izjavio je predsednik Vladimir Putin na samitu Nemačke, Turske, Rusije i Francuske o Siriji u Istanbulu.

Ove dronove šalju militantne grupe koje operišu u zoni deeskalacije u Idlibu, koja uključuje militantne delove provincija Idlib, Alepo i Latakija. Putin je upozorio da ako se takve provokacije nastave, to bi moglo da dovede do nastavka vojnih operacija u Idlibu. Predsednik je rekao da je obavestio svoje „kolege“ o ovoj situaciji i da je bilo artiljerijskih napada na militantne ciljeve u zoni Idlib.

Predsednik je dodao da teroristička pretnja u Idlibu mora biti eliminisana i da ako nema drugih opcija, ruske snage su spremne da koriste svoje vojne kapacitete za postizanje ovog cilja. Dana 25. oktobra zamenik ruskog ministra odbrane Aleksandar Fomin izjavio je da je napad na vazdušnu bazu Hmejmim 6. januara koordiniran od strane američkog izviđačkog aviona Poseidon-8.

(Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. M says:

  Da,to je adekvatan odgovor!Ni više,ali ni manje!Taman!

 2. Kulak says:

  Putinu naređuje židovski lobi u Moskvi.Odgovor unapred isključen.

  • Miraš says:

   "Odgovor unapred isključen." - "Odgovor" je već uručen i završen. Izrael ne može više da bombarduje Siriju, tehnički neizvodljivo. ... Idemo dalje sa vestima. 28-10-2018 Sirijci na Golanskoj visoravni odbacili su zahtev Izraela za učešće na izborima na lokalnom nivou. Veliki broj Sirijaca u subotu je izašao na ulice gradova na Golanu u znak protesta protiv izraelskih izbora koji se održavaju ovog meseca. - Oni su izrazili poštovanje njihovog sirijskog nacionalnog identiteta i odbacili ovaj opasan presedan, potvrdivši da će osloboditi Golan od okupatora bez obzira koliko je potrebno da se to učini - javlja agencija SANA.

   • Miraš says:

    Ne mislim da je oslobođenje Golana več na dnevnom redu, ali ovo zvuči kao važan dodatak na ono što sirijski zvaničnici stalno govore o okupiranom sirijskom Golanu.

 3. joko says:

  Samo napred braćo RUSI.

 4. Miraš says:

  Danas u jednom ruskom video materijalu onako usput rekli su da ovim što sada postavljaju Sirija će biti pod zaštitnom kupolom i to ne samo njen kopneni više zapadni deo zemlje nego i do 100 km na Sredozemnom moru. .... 100 km u tim uslovima koliko je? Otprilike to je pojas (traka) širine od sirijske obale do blizu ostrva Kipra. U tom delu Sredozemnog mora često je bila primetna špijunaža avionima. Tako je bilo i prilikom udara trojne NATO koalicije na celu Siriju u aprilu ove godine. Znači i tada su mogli da snime sva dejstva iz ruskih baza Hmejmim i Tartus i da prate kretanja ruskih brodova koji su zbog tog napada napustili luku Tartus da ne stoje kao mete u luci, nego naravno zauzeli su borbeni raspored na moru. Takodje mogli su da snime sa kojih sve tačaka tj. odakle se sve javlja (reaguje) celokupna tadašnja sirijska PVO, možda su mogli da prepoznaju i kakve sisteme Sirija ima. Takve podatke kad predaju Izraelu oni mogu da planiraju kako će da bombarduju. Medjutim od decembra prošle godine svakog meseca 5, 10 ili više puta napadana je dronovima baza Hmejmim. Ko zna otkad ih snimaju i špijuniraju sa mora iz okoline Kipra i sa kakvih sve objekata. Zato uvek sumnjam da je obaranje ruskog aviona Il-20 unapred dobro isplanirano, a nastojali su da to izvedu tako da izgleda kao slučajno obaranje. ... Jesu Rusi oborili sve ove dronove koji se pominju da je sa njima upravljao američki avion Posejdon-8. Medjutim šta su sve tada i dosad snimili sa distance. Zatim da li su otkrili neke interesantne slabe tačke u odbrani aviobaze "za svaki slučaj". Naravno sirijska PVO kakva god da je ne može se dozvoliti da bude za razgledanje poput onih holandskih tj. amsterdamskih lutki u izlogu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *