Путин ЗАГРМЕО на Шиптаре: Свако ко нападне Србе на Косову мора да рачуна и на СУКОБ СА РУСИМА

Putin ZAGRMEO na Šiptare: Svako ko napadne Srbe na Kosovu mora da računa i na SUKOB SA RUSIMA

2 oktobra 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra u Moskvi sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. To je čak 12. zvanični sastanak dvojice predsednika od dolaska Vučića na vlast.

Glavne teme susreta dvojice zvaničnika biće kriza na Kosovu, odnosno sve učestalije provokacije šiptarskih ekstremista, ali i situacija u BiH, odnosno u Republici Srpskoj. Predsednik Rusije, kako poručuju iz Kremlja, spreman je da na sve moguće načine pomogne Srbiji i Srbima, a Putinova ključna poruka jeste da svako ko misli da napadne Srbe na Kosovu mora da računa i na sukob sa Moskvom!– Ruskom predsedniku je stalo da istakne da je spreman da na sve moguće načine pomogne Srbiji. Vučić to zna, ali će Putin još jednom ponoviti da svako ko misli da napadne Srbe na Kosovu mora da računa i na sukob sa Rusijom – prenosi izvor iz Kremlja.

Sam Vučić rekao je da je bezbednosno-politička situacija na Balkanu veoma ozbiljna i da zato treba pažljivo meriti svaki potez i svaku reč.

– U trenutku kada mi u Srbiji imamo ozbiljan ekonomski napredak i kada tme možemo da budemo više nego zadovoljni, imamo i značajne političke probleme u regionu i mnogo toga što narušava stabilnost. U tom smislu, susret s Putinom jeste veoma značajan za nas. Razgovaraćemo i o bilateralnim odnosima, koji su politički dobri, ali mogu biti i bolji, kao i o mnogim zajedničkim projektima. Prvo ću imati razgovor u četiri oka sa Putinom, a potom i sastanak delegacija – najavio je Vučić, dodajući da će tražiti konkretnu političku podršku za Srbiju.

– Verujem da ćemo je od predsednika Putina dobiti, kao što smo je imali u prethodnom periodu. Danas su drugačije okolnosti i prilike, više je tenzija i važno je da o svemu tome razgovaramo. Radim konkretno, Putin takođe, on nije čovek koji voli one prazne priče okolo-naokolo – naglašava Vučić.

Aleksandra Joksimović, direktorka Centra za spoljnu politiku, smatra da događaji poput incidenta na Gazivodama imaju određenu vrstu zapaljivosti.

– Susret Vučića i Putina ranije je najavljn i nije u direktnoj vezi sa incidentom sa Gazivodama. Ipak, važno je razgovarati sa svim akterima koji mogu uticati na pitanje Kosova, a Rusija je jedan od važnih faktora. Važno je i da Vučić i Putin razgovaraju o viđenjima nastavka dijaloga – podvlači Joksimović.

(Srbija Danas)

KOMENTARI10 komentara

 1. Ivan Grozni says:

  Ostavite se "grmljavine" i floskula jer to nanosi vise stete nego sto donosi koristi. Dajte da vidimo sa kojim Albancima se moze postici dogovor i obezbediti sigurnost Srba, bar za vreme okupacije KiM. Sa ovim sto su danas na vlasti sporazuma nema. I jedna i druga strana imaju problem jer nas vode ekstremisti. Radikali i OVK nece nikad naci zajedncke poglede na situaciju. I jedni i drugi znaju, da vladaju sa, polovinom od polovine broja biraca. Ni jednima ni drugima narod nije prioritet.Njima narod sluzi za pokrice impotencije.

  • Aca says:

   Taman tako

  • Velika Metla says:

   IG,jedinu "grmljavinu" koju ŠLIHtari razumeju je motka! Ja se mogu zakleti da Putin ovo nije izjavio!

 2. Dane Radakovic says:

  da ti PUTINE branis Srbiju imao bi ti baze u Srbiji a ovako ssamo svirate u buru Gospodine Putine Tebe je Jelcin postavijo za Predsednika Rusije a VAUCICA je Postavijo Milosevic a MILOSEVIC I JELCIN SU POBILI SRBE U JUGOSLAVIJI I PROTERALI SA SVOJIH OGNJISTA I Z V I NJ A V A M =SE

  • Deda Micko says:

   Na zalost, u pravu si. Nije lose ponekad udariti zapetu i tacku kako bi tvoje misli bile jasnije.

  • padre says:

   Da si ti Srbin, sad bi bio na KiM!

 3. Popara Dorcol says:

  Ko pise, tojest izmisli ovakvi stvari. Ako je da se ocrni Putin I Rusi, onda nije lose uradjeno

 4. Zaharije qSerak says:

  Samo bla,bla,bla......

 5. Vujadin says:

  Ovo ne može da se čuje na nacionalnim frekvencijama. Kratak prevod sa ruskog; " Vučić pokušava da izreklamira „kosovsku vojsku“ da bi se ozvaničila. Taktika je, nakon što on mobiliše srbsku vojsku oni se povuku sa Gazivoda, da se Srbi ne bi osjećali ugroženo, jer, pobogu, zašto da nemaju vojsku ako se plaše Vučića"? Rusi mu zamjeraju što je rekao da će tražiti pomoć od predsejednika Putina, ne vojnu nego diplomatsku, a polaže račune zapadnjačkim diplomatama. Navode da su oni vojno pomogli Siriju, a kamoli bratski narod, samo neko treba da to zatraži, zvanično, naravno. https://www.youtube.com/watch?v=2JKkx_IJ8cw&feature=share

  • Velika Metla says:

   Vujadin,pa nisu njega fašisti sa zapada postavili da bi tražio vojnu pomoć od Rusije,nego da završi zapadu započeti posao i na državnom,zakonskom,polju,okupaciju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *