ПУТИН ЗАГРМЕО У МЕДИТЕРАНУ! ЖЕСТОК ОДГОВОР РУСИЈЕ: Туку топови на обалама Сирије, Амери преплашени – зауставили бродове! (ВИДЕО)

PUTIN ZAGRMEO U MEDITERANU! ŽESTOK ODGOVOR RUSIJE: Tuku topovi na obalama Sirije, Ameri preplašeni – zaustavili brodove! (VIDEO)

25 aprila 2019

Nekoliko snažnih eksplozija moglo se čuti u sirijskoj obalnoj provinciji Tartus, danas, kada je ruska mornarica izvodila velike vežbe u istočnom Mediteranu. Prema jednom izvoru iz Tartusa, ruska mornarica je vodila vežbe sa sirijskom vojskom, dodajući da se oni ne bave prisustvom dva nosača aviona SAD u mediteranskim vodama.Ranije ove nedelje, dva nosača aviona SAD, sa američkim ambasadorom Džonom Hantsmanom, uplovila su u Mediteran kao pokazatelj pokazivanja snage Rusima.

– Kada imate 200.000 tona diplomatije koja krstari Mediteranom – to je ono što ja nazivam diplomatijom, ovo je diplomatija koja se kreće napred – ništa drugo ne treba reći – rekao je Hantsman za Si-En-En.Hantsman je na brodu “Abraham Linkoln”, koji je prvi put u Sredozemnom moru. Američki ambasador navodno pokušava da pošalje poruku Rusima o njihovom ponašanju, jer su njihove intervencije u Ukrajini, Siriji, Libiji i Venecueli uznemirile Vašington.

Iako je Moskva dugo kritikovala prisustvo američke vojske u blizini svojih granica kao neprijateljski potez koji je još više zaoštrio loše odnose između dve zemlje, Hantsman je tvrdio da su takvi vojni manevri nekako neophodan preduslov za ublažavanje napetosti s Moskvom.

– Imate svo poverenje koje vam je potrebno da sednete i pokušate da pronađete rešenja za probleme koji su nas sada već godinama delili – rekao je on.

Svaka napadačka grupa flote SAD sastoji se od nekoliko brodova na čelu sa nosačima aviona i desetinama aviona. Na vežbama učestvuje ukupno 10 brodova, 130 aviona i 9.000 mornara i marinaca.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. samostalan says:

    Kad Izrael koka po Siriji, to nisu vezbe nego stvarno. A Rusi vezbaju li vezbaju...

  2. A akoM says:

    USA nosač aviona ima 100.000 tona,a dva su sad u Sredozemlju,što je 200.000 tona,plus prateći brodovi.A kolko je težak Kindžal?!?Mali je,ali je bez!A i Rusija ima svoju flotu u Sredozemlju!Ako se počnu međusobno rokati,teško da bu i jedan brod obiju strana,a i inih,preživio tu veselici!A ni na kopnu Blistoka neće biti veselo!A ni šire,ako taj šou počne!

  3. Kulak says:

    Vladimir Putin će uraditi ono što mu odobri Tel Aviv.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *