ПУТИН ЗАЛЕДИО ЦЕО ЗАПАД: Изјава коју нико није очекивао

PUTIN ZALEDIO CEO ZAPAD: Izjava koju niko nije očekivao

12 oktobra 2019

Rusija će proizvesti ofanzivne komplekse koji će moći da savladaju svaki sistem protivraketne odbrane, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Radićemo na takvim udarnim kompleksima, koji će definitivno moći da savladaju svaki sistem PRO. To ćemo učiniti, sada je to već očigledno, pošto sistemi PRO rade protiv balističkih raketa koje lete po balističkoj trajektoriji, a mi smo, pored toga što smo ih usavršili u više navrata, stvorili i drugo oružje koje zasad niko u svetu nema“, rekao je Putin u intervjuu za „RT Arabik“, „El Arabija“ i „Skaj njuz Arabija“.Putin je naglasio da to što se infrastruktura NATO-a približava ruskim granicama nimalo ne raduje Moskvu.

„Povelju NATO-a niko nije menjao. Tamo postoji član koji govori o vojnoj podršci članicama organizacije. To je vojni blok i, naravno, kada se infrastruktura vojnog bloka približava našim granicama, to kod nas ne izaziva nikakvu radost“, rekao je Putin.

Na pitanje da li Rusija oseća pretnju od približavanja NATO-a ruskim granicama, Putin je odgovorio potvrdno. „Osećamo, naravno. Uvek smo osećali, uvek smo o tome govorili“, rekao je ruski lider.

Ruski predsednik je prvi put predstavio najnovije vidove strateškog naoružanja Rusije prošlog proleća. U obraćanju Federalnoj skupštini Rusije, on je predstavio hiperzvučne komplekse „Kindžal“, „Avangard“ i „Burevesnik“, borbeni laser „Peresvet“, podvodni dron s nuklearnim uređajem „Posejdon“, kao i interkontinentalnu balističku raketu „Sarmat“.

I ove godine je Putin tokom obraćanja Federalnoj skupštini govorio o toj temi. On je naveo da su laserski uređaji „Peresvet“ i avijacioni kompleksi s hiperzvučnim raketama „kindžal“ potvrdili svoje jedinstvene karakteristike u probno-borbenom dežurstvu, a završetak ispitivanja raketa „Avangard“ je nazvao visokotehnološkim prodorom i uporedio ga s lansiranjem prvog veštačkog satelita u Zemljinu orbitu.

KOMENTARI3 komentara

 1. A akoM says:

  Ma koliko rakete bile brze i manevrirajuće,ako USA zaista ima"Tesline elektromagnetne štitove koje ništa ne može probiti",onda te rakete ne vrijede ništa!Ali vjerovatno vrijede protiv njih skalarni valovi,ako ih Rusi imaju!?!

  • Gojko says:

   Druže vreme je da zapališ tu kolekciju stripova "Flash Gordon" vidiš da te vuče polako u ofsajd!

   • Simeon says:

    Druze Gojko,Nikola Tesla je sam probao svoje izume pre 110-130 godina.1899 je testirao brodic na daljinsko upravljanje a moja porodica je kupila svoj prvi TV sa daljinskim 70 i nesto godina kasnije. Zasto mislis da najjace vojne sile nemaju tajno oruzje? Preko 90% "NLO" je napravljeno ljudskom rukom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *