ПУТИН ЗАЛЕДИО ЕВРОПУ! ОТВОРЕНО ГОВОРИО О МОГУЋЕМ РАТУ: Европљани нису свесни, биће…

PUTIN ZALEDIO EVROPU! OTVORENO GOVORIO O MOGUĆEM RATU: Evropljani nisu svesni, biće…

25 oktobra 2018

Ruski predsednik Vladimir Putin je na pres-konferenciji sa premijerom Italije Đuzepeom Kontijem u Moskvi izjavio je da nejasno šta će biti sa novim raketama ako Amerika izađe iz Dogovora o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

„Postoje određena pitanja u vezi sa razvojem raketnih tehnologija u svetu i sa ograničenjima koje su samo SAD i SSSR preuzeli na sebe… Nas brine što je poništen Dogovor o ograničenju sistema protivraketne odbrane, sada se radi o Dogovoru o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, nejasna je i sudbina START 3… Ako sve to bude demontirano, neće ništa ostati u sferi ograničenja rasta naoružanja“, izjavio je on.Prema rečima ruskog predsednika, situacija će tada biti krajnje opasna.

„Ne ostaje ništa drugo osim trke u naoružanju… Najvažnije je pitanje, šta će oni raditi sa raketama koje će se opet pojaviti. Ako one budu isporučene u Evropi, prirodno je da ćemo mi odgovoriti recipročno. Evropske zemlje koje pristanu na to, ako do toga dođe, treba da znaju da svoju sopstvenu teritoriju stavljaju pod pretnju moguće odmazde“, naglasio je on.

Putin je naglasio da ne vidi nikakve osnove da se Evropa nađe u takvoj situaciji.

Pritom, on je ukazao da SAD nisu pokazale nikakve dokaze da Rusije krši Dogovor o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, a da su ga same kršile.

Ruski odgovor na izlazak SAD iz pomenutog dogovora biće brz i efikasan, obećao je Putin.
 
Ruski lider je saopštio da će sa predsednikom SAD Donaldom Trampom razgovarati o ovoj temi u Parizu 11. novembra.

(Sputnjik)

KOMENTARI14 komentara

 1. Vesko says:

  Amerika gura Evropu u samounistenje protiv Rusije! Jasno kao dan. Sad ce svi poceti da misle i pricaju kako nema sanse da ponove opet istu gresku i slicno...Medutim Evropljani su vec krenuli na Rusiju, direktno, ko to ne vidi i ne razumije on je retardiran. Rusija priprema Kindzal supersonicne rakete za razmijestanje, skoro sasvim sigurno one ce biti uperene protiv NATO vazala u Evropi jer kada krene okrsaj, Rusija ima strategiju da munjevitim udarima zbrise sve NATO vazale u Evropi iz dva razloga. Prvi da pokusa tim brutalnim unistenjem evropskih vazala da odgovore SAD od direktne razmjene sa Rusijom, a drugo da onemoguce kopnenu invaziju na Rusiju. Evropskim NATO vazalima se ne pise dobro, oni su sada na putu totalnog samounistenja jer ce ih SAD prisiliti svojim siledzijskim pritiscima na to.

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   Sve se slažem s tobom. Ja sam već 7 ili 8 godina svestan da je Rusija sledeća država koja će biti prisiljena da koristi 1 ili 2 nukl.bombe, na Nemačku,Poljsku ili Tursku, najverovatnije zbog napada na Kalinjingrad,iz ta 2 razloga koja si napisao; ona će jedino tako u startu skratiti 3.sv.rat,a ukoliko to ne bi učinila ohrabrila bi amere i ceo Zapad da nastave sa ratom.

   • Milan says:

    Automatski bi prestalo ovo rusomrzačko horsko gakanje koje godinama slušamo iz iznad svega "kulturne" Evrope, kada bi samo jedna od njih evropljanki dobila vojni odgovor koji prži. Bilo bi konačno MIR I TIŠINA.

    • test01 says:

     NAZALOST tacno... Ali zapad nece stati na ovome, kreatori zla samo idu dalje i dalje i svako popustanje Rusije ide na njenu stetu. Shvatili su da Putin zeli da izbegne rat pa su napali jos zesce kao besni psi...

     • Miraš says:

      "svako popustanje Rusije ide na njenu stetu..." Pre bih rekla da posle Jeljcinove Rusije neki veliki planovi Putinove Rusije odvijaju se na našu srpsku štetu, tačnije ostavljaju Srbiju na dugom čekanju što za nas predstavlja opasnost zbog ovakvih evropskih uticaja i uslovljavanja, čak i da ne bude sukoba. Naime, tako su pisali da Putin želi da ostvari geopolitički san koji bi ga učinio najvećim Rusom u istoriji - da uspostavi zonu slobodne trgovine od Portugala do Vladivostoka. Za ostvarenje tog cilja potrebna mu je ne ovakva EU, nego pomirljivija EU, koja neće Rusiju posmatrati kao opasnost i neprijatelja. Dakle Putinova Rusija neće tek i samo da se vrati na Balkan, nego hoće da je u drugačijom odnosima sa celom Evropom. Jasno je da ako bi Rusija sada krenula parcijalno da se bavi najpre samo sa Srbijom i Balkanom da bi onda ušla u konfrontaciju sa Evropom i njen plan bi time bio ugrožen. Kad će Rusija ostvariti takav cilj? Meni se čini o Kukovom letu. Bojim se da opet platićemo cenu nekih novih ruskih iluzija. ... Neki smatraju da Rusija će imati uspeha u tome već nakon novih izbora za evropski parlament u 2019 godini ako tada bude imale značajnog uspeha Marin Le Pen, Mate Salvini, Alternativa za Nemačku i druge evropske stranke slične orijentacije. To bi bila varijanta da se Evropa promeni. Ja ne verujem u tu varijantu jer jasno je da Evropa nije politički i vojno nezavisna, nego je pod kontrolom/diktatom SAD. SAD će uvek nastojati da Evropa ostane u njihovom unipolarnom carstvu, a Evropa sve i da hoće da iz tog carstva izadje nema sa čim da se suprotstavi. Ovo je važno da ne možemo smatrati zapadnu i srednju Evropu ni pokorenom od strane SAD, jer najpre oni sebe tako ne vide. Zapadna Evropa sebe smatra bitnim delom zapadne civilizacije, a ne ni slučajno pokorenim delom tog dela sveta. Oni nemaju tu slobodarsku filozofiju kao mi. Njima je biti vazal prvog, drugog i tako dalje reda normalna stvar, to je za njih tek pitanje hijerarhije koju oni inače poštuju, u tom odnosu prema hijerarhiji se dosta razlikujemo. No ovaj plan ide za tim da će u Evropi pobediti ekonomski interesi koje Evropljani mogu da ostvare putem slobodne trgovine. Ako bi Evropljani krenuli tim putem da li će za kaznu dobiti rasplamsavanje terorizma? Čak ako bi takav plan uspeo koliko još vremena treba za njegovo ostvarenje i još da evropske države pod uticajem Rusije promenu odnos prema Srbiji. Npr. smatram da Merkel neće još dugo biti kancelar Nemačke, ali izgleda mi neverovatno da neki novi nemački kancelar, koji bi došao posle nje, da će povući priznanje nezavisnog Kosova.

 2. milorad says:

  vesko lagano brate , ako dodje do ODMAZDE i amerika će da dobije svoju porciju:) u stvari mislim a njime sleduje i REPETE.

 3. Budi Bog s nama says:

  Kako tata kaže, a onaj trumpić je mala maca za njega."

 4. Jovo Veselinovic says:

  sve se drzave pripremaju za odbranu svoje zemlje samo se srbi ne boje niti oce da brane srbiju i svoju veru srbi su lud narod

  • Velika Metla says:

   JV,koje države,osim Rusije,se spremaju za odbranu? Nijedna! Sve države u eu-rajhu se spremaju za napad,na Rusiju naravno,a nikako za odbranu! Nema se zapad od koga braniti,znaju to oni mnogo dobro,nego se ostatak sveta,kao i uvek,mora braniti od agresije sa zapada!

 5. opet ja says:

  Sem baltičkih republika uključujući i Poljsku ne vidim ko bi se još kačio sa Rusima, a oni su u strahu da ih Rusi ponovo ne okupiraju. Nemce baš zabole da ratuju protiv Rusa, Italijani isto. Možda postoje neke snage u Britaniji koje još uvek misle da su imperija, ali generalno Evropa je nezainteresovana za sukob sa Rusijom. Ali bez Rusije kao neprijatelja američki vojno-industrijski kompleks ne bi imao kome da prodaje naoružanje...

  • Sumatra says:

   Baltičke republike i poljska bi da se "kače" sa Rusijom ali pod uslovom da neko drugi ratuje za njih, tako da i od toga nema ništa! (Mala ispravka) Jedini način da se prekine ovo ludilo je da neko dobije po p. i to će se na kraju i dogoditi, pre ili kasnije...

   • Nina says:

    Te tri minijaturne baltičke republike i Poljska najbliže su Kalinjingradskoj oblasti i istočnije najnaseljenijim delovima Rusije. Baš zato one ispunjavaju uslove da budu prve koje će žestoko i vruće dobiti po prstima, i ne samo po prstima.

 6. Velika Metla says:

  Eu-rajh povećao proizvodnju pelena! Ko zna,u ratu se kažu može i poginuti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *