PUTIN: Zapad je prešao granicu, sve su sami smislili a sad se bune

PUTIN: Zapad je prešao granicu, sve su sami smislili a sad se bune

18 marta 2014

Vladimir Vladimirovic Putin„Sve ima svoje granice i u slučaju sa Ukrajinom naši zapadni partneri su je prešli. Bili su grubi, neodgovorni i neprofesionalni“, – izjavio je Putin u obraćanju Federalnoj skupštini.

Zapadni partneri su odlično shvatali da u Ukrajini i na Krimu žive milioni Rusa.

„Izgubili su osećanje mere i nisu mogli da predvide sve posledice onoga što rade. Rusija se našla na ivici sa koje ne može više da se povlači“, – rekao je Putin.

Putin o priznanju Kosova: Zapad sam sve smislio a sad se buni

Predsednik Rusije Vladimir Putin komentarisao je način na koji je Zapad objasnio priznanje Kosova i upitao s kojim pravom ne priznaje nezavisnost Krima. „Sami su sve napisali, a sad se bune“, rekao je Putin.

Putin je citirao deklaraciju koju su Sjedinjene Američke Države usvojile povodom situacije na Kosovu. Dokument je priznao da deklaracije o nezavisnosti mogu da idu protiv zakona jedne zemlje, ali to ne znači da se krši i međunarodno pravo. „Sami su napisali, rastrubili su po čitavom svetu, namagarčili su sve a sad se bune. S kojim pravom?“ – pitao je Putin.

Putin: Glavni akteri državnog udara u Ukrajini su nacionalisti i rusofobi

„Glavni izvršioci državnog udara su nacionalisti, neonacisti, rusofobi i antisemiti – upravo oni u mnogome rukovode životom u Ukrajini“, – rekao je Putin u utorak u Kremlju.

Predsednik je naglasio da se u Ukrajini nema s kim voditi dijalog. „Jasno je i to da u Ukrajini ne postoji legitimna vlast, nema se s kim razgovarati, mnoge državne organe su uzurpirali ljudi koji su sami sebe postavili na to mesto, a ništa u zemlji ne kontrolišu i sami – želim to da naglasim – sami su često pod kontrolom radikala. Na prijem kod nekim ministra postojećeg rukovodstva se može doći samo uz dozvolu pobunjenika sa Majdana. To nije šala, to su današnje realije“, – rekao je Putin.

Putin: Referendum na Krimu sproveden uz poštovanje međunarodnih standarda

„Na Krimu je održan referendum uz potpuno poštovanje demokratskih procedura i međunarodno-pravnih normi.

Glasalo je više od 82 odsto birača, više od 96 odsto glasova je za ulazak Krima u sastav Rusije“, – rekao je Putin u utorak u Kremlju, obraćajući se poslanicima Državne dume, članovima Saveta Federacije, rukovodiocima regiona Rusije i predstavnicima građanskog društva povodom zahteva Republike Krim i grada Sevastopolj da budu primljeni u sastav Ruske Federacije.

Predsednik je napomenuo da je dovoljno znati istoriju Krima da bi se shvatili razlozi za ovakav izbor stanovništva poluostrva.

(Glas Rusije)

KOMENTARI2 komentara

  1. velimir says:

    VLADIMIRE HVALA TI ŠTO POSTOJIŠ I ŠTO SI NAŠ SAVREMENIK. TI SI TO SVETLO NA KRAJU TUNELA ŠTO SMO ČEKALI DECENIJAMA. POVEDI NAS U BORBU PROTIV AMERIČKO-NACISTIČKE-UNIJE. ŽIVELA RUSIJA ŽIVEO VLADIMIR PUTIN

  2. Miško says:

    Bravo Putine , Srbine! Sličnost Krima i Kosmeta postoji: Krim je otet od Rusje, sada je Rusija povratila svoj Krim Kosmet je delimično otet od Srbije, , Srbija će vratiti Kosmet u Srbiju, komplet sa Skadrom! Krim se vraća majci Rusiji, Kosmet će se vratiti majci Srbiji! Dogodine u carskom Prizrenu i Skadru!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *