ПУТИН ЗАПАЛИО ЗАПАД ТЕКСТОМ НАПИСАНОМ ЗА „DIE ZEIT“: Оружани пуч у Украјини 2014. извеле су САД уз подршку ЕУ

ПУТИН ЗАПАЛИО ЗАПАД ТЕКСТОМ НАПИСАНОМ ЗА „DIE ZEIT“: Оружани пуч у Украјини 2014. извеле су САД уз подршку ЕУ

24 јуна 2021

ВЛАДИМИР Путин је данас – 22. јуна, на дан напада Хитлерове Немачке на СССР – телефонски разговор са Ангелом Меркел.

Кремљ је саопштио да је Путин пренео немачкој канцеларки да Русија цени њено и Франка Валтера Штајнмајера учешће у комеморативним догађајима посвећеним 22-ом јуну 1941-ве.Лидери две земље су током разговора навели да је превазилажење међусобног непријатељства и помирења руског и немачког народа било од највеће важности за судбину послератне Европе, наводи се у саопштењу на веб страници Кремља.

Откривено је да је председник РФ – на њен захтев – обавестио Меркелову о главним резултатима руско-америчког самита у Женеви 16. јуна.

Немачки лист Die Zeit претходно је објавио Путинов чланак „Бити отворен упркос прошлости“, у којем је оценио да су совјетски војници-ослободиоци успели да спасу Европу и свет од поробљавања.

Посебно је указао да је совјетски војник на немачко тло дошао не да би се осветио Немцима, већ са племенитом великом мисијом ослободиоца.

Путин је у истом тексту навео да су Сједињене Државе организовале пуч у Украјини 2014. године, а да су земље ЕУ тај преврат преко воље подржале, што је довело до раскола унутар Украјине и иступања Крима из њеног састава.

Додао је да су многе државе тада биле суочене са ултиматумом – да буду са Западом или са Русијом и да је управо та агресивна политика довела до украјинске трагедије:

„У ствари, то је био ултиматум. До каквих последица је довела таква агресивна политика, видимо на примеру украјинске трагедије 2014. Европа је активно подржала антиуставни оружани пуч у Украјини. Тако је све почело. А зашто је то уопште требало учинити? Тада се актуелни председник Јанукович већ био сложио са свим захтевима опозиције“.

Руски лидер је оценио да је ширење НАТО фактички сахранило наде да ће Европа постати континент без линија поделе.

Подсетио је да је лидер немачких социјалдемократа, Егон Бар, средином 1980-их предложио радикалну обнову целокупног европског система безбедности након уједињења Немачке, уз учешће СССР-а и САД, али да то тада нико ни у СССР, ни у Сједињеним Државама, ни у Европи, није желео да слуша.

У мају је Путин оценио да се Русија све чешће суочава са покушајима извртања историје и клеветања улоге Црвене армије у победи над фашизмом. А да је разлог само један – обуздавање Русије.

KOMENTARI5 коментара

  1. Косовац says:

    Није јасно зашто Путин није рекао да је Пуч у Украјини извршен од стране Евроатланте као последица Јануковићевог одустајања од преговора за приступ Европској Унији (и Нату). Чим је Јануковић то објавио, започела је Западна Невоља Мајдан. .………………..Један мој саговорник, бизнисмен, се залагао за улазак у ЕУ. Каже, ако би Србија одбила да уђе у ЕУ, они би нас бомбардовали опет. Ја додајем да би нам увели санкције опет. И да бисмо сигурно требали да вратимо донације и оне паре из предприступних фондова, по условима написаним оним ситним словима у Уговору О Донацији. Додуше, Српским фирмама не би могли ништа да науде, јер Српске фирме не постоје, све су то Евроатлантске и Кинеске фирме. Да видимо како ће Кинеским фирмама у Србији да лупе санкције. Уосталом, све ово што сам написао јесте у циљу показивања да је цар го, односно да смо дебело у окупацији. Окупатори су велика сила – земље Евроатланте. Приступни преговори су само један добар начин да се жаба скува на тенане.

    • persida says:

      Kosovac, ovo sto ti pitas u poslednje vreme ja sam pitala pre vise godina. Tada si me sa jos nekim citaocima zasipao najbezumnijim optuzbama. Ali, kako narod kaze: Dosla maca na vratanca.

      • Косовац says:

        @ persida, …..Да, дошла маца на вратанца, и ћорава кокошка убоде понеко зрно.

  2. test01 says:

    Trebalo im je samo 7 godina da to kazu otvoreno a da ne govorim kako su uopste dozvolili da im se to desi u drzavi u kojoj se uglavnom koristi Ruski jezik. Pa sta onda ocekivati na drugim mestima i kako to rade Ruske bezbednosne sluzbe...

  3. persida says:

    To si, Putine, morao napisati pre sedam godina, ovako delujes smesno, otkrivas toplu vodu na Havajima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u