ПУТИН ЗАПЕНИО ОД БЕСА: „Запушићемо уста…“

ПУТИН ЗАПЕНИО ОД БЕСА: „Запушићемо уста…“

18 јануара 2020

Председник Русије Владимир Путин обећао је да ће отворити центар за архивска документа о Другом светском рату.

„Затворићемо прљава уста која неки лидери отварају преко брда како би постигли непосредне политичке циљеве. Запушићемо уста истинитим информацијама“, рекао је Путин на састанку са ветеранима и представницима патриотских организација.Председник је навео пример Израела који ни на секунду не дозвољава да се заборави Холокауст – геноцид над јеврејима. Он је подсетио да ће наредних дана посетити Израел на откривање споменика жртвама блокаде Лењинграда.

„Веома сам захвалан овој иницијативи руководства Израела и свима који су били иницијатор тог догађаја. То је важан догађај. Он подсећа на жртве Другог светског рата и на оне који су дали одлучујући допринос у поразу нациста“, рекао је шеф државе.

„Јеврејске друштвене организације и руководство Израела врло паметно ради, не дајући да свет заборави жртве Холокауста“, нагласио је Путин.

„На жалост, међу жртвама холокауста је значајни број јевреја из Совјетског Савеза, руског народа“, додао је Путин, нагласивши да од је највеће губитке у Другом светском рату, скоро 70 одсто, понела данашња Русија.

У вези с тим, Путин је саопштио да ће Русија формирати центар за архивску документацију.

„Запушићемо погана уста онима који мењају историји, представљају је у лажном светлу и смањују улогу наших отаца и дедова, наших хероја који су погинули, бранећи своју отаџбину и практично цео свет од куге“, изјавио је председник.

Он јe нагласио да овај сајт и овај центар „бити отворен и за наше грађане и за цео свет“.

„Ми ћемо онемогућити чак и покушаје да се представи историја у потпуно лошем светлу. Та погана уста ћемо зачепити заувек овим документима“, поновио је руски председник.

KOMENTARI4 коментара

 1. Eto meni crne ptice, zlosutnice says:

  Ja samo i kada vidim Putina, srce počne pravilno da mi kuca i bude mi na mestu pravde Božije.

  • Globalista says:

   procitajte o sto je tu islo novinri,mozda shvatite poantu svega toga na https://geopolitika-news.blogspot.com/2020/01/potres-u-kremlju-i-pad-ruske-vlade.html

 2. E.Lirsch says:

  Izrael ne daje njegovo "car" brani crvenu armiju a naseg akrepa podrzava jerbo bi da zajedno sa kandidatom Ustasije za predsednika preorava Jasenovac. A pobijeno je 700.000 zena, dece i zarobljenika. Njihove zrtve moraju to i ostati. A mi cemo Stepinca da proglasimo SVECEM. O BOZE; svevisnji, pomagaj!

 3. persida says:

  Zapadnjaci znaju sta je istina, ali oni zive u lazi jer od toga imaju profit. Naravno je da stvaranje ovakvog arhiva pozitivno i da ce spreciti mnoga lupetanja od strane propagandista Zapadnih verzija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u