ПУТИН ЗАПЕНИО ОД БЕСА: „Запушићемо уста…“

PUTIN ZAPENIO OD BESA: „Zapušićemo usta…“

18 januara 2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin obećao je da će otvoriti centar za arhivska dokumenta o Drugom svetskom ratu.

„Zatvorićemo prljava usta koja neki lideri otvaraju preko brda kako bi postigli neposredne političke ciljeve. Zapušićemo usta istinitim informacijama“, rekao je Putin na sastanku sa veteranima i predstavnicima patriotskih organizacija.Predsednik je naveo primer Izraela koji ni na sekundu ne dozvoljava da se zaboravi Holokaust – genocid nad jevrejima. On je podsetio da će narednih dana posetiti Izrael na otkrivanje spomenika žrtvama blokade Lenjingrada.

„Veoma sam zahvalan ovoj inicijativi rukovodstva Izraela i svima koji su bili inicijator tog događaja. To je važan događaj. On podseća na žrtve Drugog svetskog rata i na one koji su dali odlučujući doprinos u porazu nacista“, rekao je šef države.

„Jevrejske društvene organizacije i rukovodstvo Izraela vrlo pametno radi, ne dajući da svet zaboravi žrtve Holokausta“, naglasio je Putin.

„Na žalost, među žrtvama holokausta je značajni broj jevreja iz Sovjetskog Saveza, ruskog naroda“, dodao je Putin, naglasivši da od je najveće gubitke u Drugom svetskom ratu, skoro 70 odsto, ponela današnja Rusija.

U vezi s tim, Putin je saopštio da će Rusija formirati centar za arhivsku dokumentaciju.

„Zapušićemo pogana usta onima koji menjaju istoriji, predstavljaju je u lažnom svetlu i smanjuju ulogu naših otaca i dedova, naših heroja koji su poginuli, braneći svoju otadžbinu i praktično ceo svet od kuge“, izjavio je predsednik.

On je naglasio da ovaj sajt i ovaj centar „biti otvoren i za naše građane i za ceo svet“.

„Mi ćemo onemogućiti čak i pokušaje da se predstavi istorija u potpuno lošem svetlu. Ta pogana usta ćemo začepiti zauvek ovim dokumentima“, ponovio je ruski predsednik.

KOMENTARI4 komentara

 1. Eto meni crne ptice, zlosutnice says:

  Ja samo i kada vidim Putina, srce počne pravilno da mi kuca i bude mi na mestu pravde Božije.

  • Globalista says:

   procitajte o sto je tu islo novinri,mozda shvatite poantu svega toga na https://geopolitika-news.blogspot.com/2020/01/potres-u-kremlju-i-pad-ruske-vlade.html

 2. E.Lirsch says:

  Izrael ne daje njegovo "car" brani crvenu armiju a naseg akrepa podrzava jerbo bi da zajedno sa kandidatom Ustasije za predsednika preorava Jasenovac. A pobijeno je 700.000 zena, dece i zarobljenika. Njihove zrtve moraju to i ostati. A mi cemo Stepinca da proglasimo SVECEM. O BOZE; svevisnji, pomagaj!

 3. persida says:

  Zapadnjaci znaju sta je istina, ali oni zive u lazi jer od toga imaju profit. Naravno je da stvaranje ovakvog arhiva pozitivno i da ce spreciti mnoga lupetanja od strane propagandista Zapadnih verzija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *