ПУТИН ЗАПРЕТИО КАО НИКАД ДО САДА! Поставио ултиматум!

PUTIN ZAPRETIO KAO NIKAD DO SADA! Postavio ultimatum!

4 novembra 2016

616967_2016-10-10t175649z-1331478687-s1beugfctdab-rtrmadp-3-mideast-crisis-syria-russia-turkey_f

Pobunjeničke grupe u istočnom Alepu ignorisaće ultimatum ruskog predsednika Vladimira Putina, koji im je naložio da se do danas u 19 časova povuku iz grada.

Dok ruska flota zauzima svoje položaje u Mediteranu, predvođena nosačem aviona „Admiralom Kuznjecovim“, Putin je proglasio humanitarni 10-satni prekid vatre u petak, 4. novembra, od 9 ujutro do 19 časova uveče.

Pobunjenicima koji se bore protiv režima sirijskog predsednika Bašara al Asada objavio je da je otvoreno osam koridora iz njihovih uporišta u istočnom Alepu, koji je pod opsadom već četiri godine. Šest koridora namenjeno je za civile, a dva za borce.

Koridori su, tvrdi Moskva, otvoreni za sve koji žele da napuste taj grad, a biće zatvoreni u 19 časova. Kada zađe sunce, najavila je Vojska Rusije, počinje bombardovanje koje će sravniti sa zemljom sve što je ostalo od istočnog Alepa.

Pobunjenici tvrde da nemaju čega da se boje i da ne bi mogli da pobegnu čak ni kada bi hteli. Izvori s pobunjeničke strane tvrde da sigurne rute iz grada zapravo uopšte ne postoje, ali da ni obećano bombardovanje neće promeniti tok rata.

Pobunjenici su proteklih dana pojačali svoje napade na zapadni deo grada, gde se nalaze snage odane Asadu, da bi se probili iz okruženja i povezali teritoriju sa četvrti Salahedin, koja je takođe pod kontrolom pobunjenika.

Kad bi uspeli da probiju opsadu, kako tvrde, pobunjenici i stanovnici istočnog Alepa najzad bi mogli da dobiju preko potrebnu hranu, lekove i oružje.

– Situacija je vrlo složena – rekao je Mohamed al Ahmad (29), trgovac iz starog grada.

– Ne postoji način da izađemo iz Alepa. Pre nego što je počela poslednja bitka, bilo je načina, ali problem je bio što bi došli u područje koje drže Kurdi, i onda bi morali da im platite da uđete u područje pod kontrolom Asada. Ako imate problema sa režimom, mogli bi da vas uhapse.

Ahmad se ne boji novih napada.

– Rusija nas ionako već bombarduje. To nas ne plaši. Neće nam biti drugačije ni ako pojačaju svoje napade.

KOMENTARI9 komentara

 1. rabin smolej says:

  Putin kopira Milosevica, cim se pojavi sansa za konacnu pobedu, on teroristima daje prolaz, pa jovo nanovo. Pola Sirije ce pripasti Izraelu. Za podizanje zemlje, kad se rat zavrsi, Sirija ce uzeti kredit kod jevrejskih bankara, znaci cela ce biti jevrejska.

  • Marko says:

   ''jevrejine'' smaras vise sa tvojim teorijama novog svetskog poretka i sa vasom vladavinom celom planetom. Idi popij lekice i gledaj farmu i parove da se smiris malkice.

  • obren says:

   OBUCI CIPELE SA VECOM STIKLOM SA OVIM CIPELAMA I STIKLOM OD 7 CENTIMETARA NEDELUJES SNAZNO. ONI NEGLEDAJU TV RUSIJE GDE TI IZRANJAS GRCKE AMFORE IZ DUBINE OD 4000 METARA BEZ MASKE GDE GUZIS GRIZLIJE I JASES MUSTANGE GDE APSIS OPOZICIJU PA ZATO MISLE DA SI GNJIDA . MERVERUJU TI DA SI MOCAN ZNAJU DA PROIZVODNJU NEMAS I POLJUPRIVREDU SAMO LAJANJE. TI IMAS PINK NA RUSKI NACIN I INFORMER ALI TA LAZ JE ZA UNUTRASNJE POTREBE . SMEJU TI SE I TEBE O MEDVEDEVA ZOVU BETMEN I ROBIN .

 2. Gordan says:

  Kada sam pročitao naslov, ushićeno sam pomislio da se radi o Granicama Rusije(u odnosima sa NATO!)...!! Potom, kad videh da govori o Siriji,...i ne čitam dalje!

 3. 99 says:

  Da li je ko gledao Nosac Admiral Kuznjecov? On je ustvari raketna krstarica plus nosac aviona. Kad se sklone avioni sa prednjeg kraja palube onda se otvore silosi za balisticke rakete dalekog dometa i to 12 velikih silosa svaki od njih promjera oko 4 metra. To mora da su opasne igracke u njemu i jos sa strane desetine silosa za manje rakete svih vrsta od protubrodskih i za ciljeve na kopnu i protiv podmornica do protu avionskih. On je krcat raketama sto nije karakteristicno za nosace aviona pa je zato u prvom redu raketna krstarica. Kad se on prosere nestace pola Bliskog Istoka.

 4. HRVACKO SVINJAREVO says:

  SAMO BIMBARDUJ GAMAD DA NI 1 NE PREŽIVI, SVE SU TO MALI ZELENI, NEBITNA STVORENJA.

 5. rabin smolej says:

  Pravoslavci -- definiticno najzatucaniji narod na planeti. Zao mi je jer i sam zivim u Srbiji. Vi samo navijate, Zvezda ili Partizan, ne umete da postavljate pitanja, a kamoli da vidite najociglednije cinjenice.

 6. Rale says:

  Rabin,ne pametuj nego pitaj djeda gde ti je sakrio ikonu...

 7. Marko says:

  @rabin smolej ''jevrejine'' aj ne rise mnogo. Jedes vnago a niko te ne nudi. Isto si jevrejin kao i ovi konjusari Budima i Peste sto su ''krscani'' tj.kur..vati. Potomce Kaina i hazara,oni sto su se kresali sa svojim majkama i cerkama pa se tako razmnozavali,potomci iz Sodome i Gomore.Sve sto je najgore vi ste izmislili. Ostavi nas srbe i pravoslavlje na miru da ne dobijes po pic...i! Sto rece komentator Rale pitaj dedu gde je sakrio pravoslavnu ikonu kad se odrekao pravosljavlja i za saku zlatnika postao ''pravi'' jevrejin. Prljavi judo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *