ПУТИН ЗАПУШИО УСТА УКРАЈИНЦИМА!

PUTIN ZAPUŠIO USTA UKRAJINCIMA!

19 juna 2020

“Komentari ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog u vezi sa navodnom umešanošću Sovjetskog Saveza u početak Drugog svetskog rata, negativno se odražavaju i na odnose Moskve i Kijeva, kao i na samog ukrajinskog lidera”, kaže ruski predsednik Vladimir Putin u dokumentarcu koji će uskoro biti prikazan.

U obraćanju novinarima, ruski predsednik je rekao da će komentari Zelenskog „negativno uticati“ na bilateralne odnose.“Mislim da to nije dobro ni po samog Zelenskog, budući da je i sama Ukrajina pretrpela veliku štetu tokom Drugog svetskog rata“, kazao je Putin.

Tokom posete Poljskoj u januaru ove godine, Zelenski je optužio SSSR da je započeo Drugi svetski rat uporedo sa nacističkom Nemačkom. Prema ukrajinskom predsedniku, Poljska i poljski narod bili su prvi koji na koje se odrazila “zavera totalitarnih režima” koji su doveli do izbijanja rata.

(Tanjug)

KOMENTARI7 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Zabolje Zelenskog zavraceni sto svojim izazovima "narusava odnose sa Rusijom". To mu i jeste namera. A Putin nece ad naseda na "provokacije" pa ce da "mudro" precuti.

  • BLuka says:

   Ne samo da neće da prećuti već je obećao da će otvoriti arhivu i reći sve šta je prethodilo II Velikom ratu, ko je sve sarađivao sa Nacitima i sva dešavanja. Osim toga možda je vreme da se ovi miševi sakriju u rupu, mora se znati ko je mačor a ko prljavi miš mekinjaš.

 2. Vojna i ojdeSve says:

  Samo napred....

  • BLuka says:

   I bez milosti.

 3. Slobodanka says:

  Koji interes ima Zelenski da se pravi blesav? Na prvi pogled ponaša se slično kao ukrajinski nacionalisti na samom početku Drugog svetskog rata, a koji su sarađivali sa nacističkom Nemačkom nadajući se da će od Nemačke dobiti pomoć u obnavljanju državnosti kao što je tada bio slučaj sa Hrvatskom i Slovačkom koje su bile posebne republike pod kontrolom Trećeg rajha. Ali, nemački teror koji je vladao Ukrajinom od 1941. brzo će raspršiti te nade. Za razliku od njih Zelenski ima nezavisnu Ukrajinu već tri decenije, ali samo nema kontrolu nad manjim delom teritorije Ukrajine nad Donbasom. A o nasilnom preuzimanju Krima u Kijevu ne vredi više ni da sanjaju. U Kijevu od 2014 do danas nikako da shvate da nasilnim putem neće rešiti problem Donbasa, svaki ispaljeni metak i granata na Donbas po naredbi kijevskih vlasti i svaki izgubljeni život u Donbasu neprestano zida granicu unutar Ukrajine. U Kijevu već duže vreme sede budale, zato nema kraja propadanju Ukrajine. ... Da uporedimo nekad i sad. Godine 1941 Istočni front koji je otvorila nemačka operacija Barbarosa bio je najveće bojište Drugog svetskog rata, sa najvećim i najbrutalnijim bitkama, velikim ljudskim gubicima i velikim razaranjima. Neka se Zelenski seti koliki su bili ljudski gubici nakon bitke za Kijev tokom 1941 godine. Nemačke snage su zarobile na milione sovjetskih ratnih zarobljenika kojima nije bila zagarantovana zaštita propisana Ženevskim konvencijama. Većina njih nisu preživeli; Nemačka je namerno izgladnjivala zarobljenike do smrti kao deo plana izgladnjivanja, čiji je cilj da se smanji broj stanovnika istočne Evrope i da se ona kasnije ponovo naseli Nemcima. Preko milion sovjetskih Jevreja su ubile ajnzacgrupe ili su stradali u gasnim komorama kao deo Holokausta. A danas važno je primetiti da Ukrajina se prilično raseljava. Neka Zelenski i to mudro odgovori na pitanja: Zašto vodi bitke koje ne može da dobije? Da li zato da raseli Ukrajinu? Za koga prostor cele Ukrajine oslobađa od Ukrajinaca?

 4. Zorana says:

  Treba reci istinu, ali izgleda da Putin to ne zeli. Rat su zapocele britanija i amerika naoruzavsi naciste i poslavsi ih da istrebljuju slavene. Sve ostalo je u senci toga i krivac nikad nece biti kaznjen.

  • Slobodanka says:

   Zorana, povodom "Treba reći istinu, ali izgleda da Putin to ne zeli." - Promašila si u proceni, šta želi i ne želi Putin. Shvatate li vi koliko je Rusija jača od Srbije? Otkud onda ta veima neinteligentna potreba da se budalavite (ne samo vi) stalno optužujući Putina ili nekog drugog iz Rusije, Rusiju i sumnjajući stalno u Rusiju? Meni se čini da to potiče iz velike neostvarene ljubavi ka Zapadu, pa je ta ljubav propala zbog toga što je Rusija tojest bivši SSSR krajem 90-tih bila veoma slaba. Kako je Rusija smela biti slaba pa da propadne naša velika ljubav? ... Evo upravo je Putin to rekao, suprotno vašoj sumnji, i to baš za američki časopis "Nešenel interest". Na početku tog članka piše: "Upravo nacionalno poniženje stvorilo je plodnu zemlju za radikalna i revanšistička osećanja u Nemačkoj. Nacisti su se vešto poigrali tim osećanjima, izgradili svoju propagandu, obećavši da će spasiti Nemačku od „versajskog nasleđa“, obnoviti njenu nekadašnju moć, a, zapravo, gurali nemački narod u novi rat. Paradoksalno je da su tome direktno ili indirektno doprinele zapadne države, pre svega, Velika Britanija i SAD. (!) Njihovi finansijski i industrijski krugovi veoma su aktivno ulagali u nemačke fabrike i pogone za proizvodnju vojnih proizvoda. (!) A među aristokratijom i političkim establišmentom bilo je mnogo pristalica radikalnih, krajnje desnih, nacionalističkih pokreta, koji su počeli da jačaju u Nemačkoj i Evropi. (!) ..."

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *