ПУТИН ЖЕЛИ НОВУ ЈАЛТУ И ДОБИЋЕ ЈЕ: Сједињене Државе морају поново да поделе свет са Русијом – ЦЕО СВЕТ У ИШЧЕKИВАЊУ…

ПУТИН ЖЕЛИ НОВУ ЈАЛТУ И ДОБИЋЕ ЈЕ: Сједињене Државе морају поново да поделе свет са Русијом – ЦЕО СВЕТ У ИШЧЕKИВАЊУ…

12 јула 2019

Пољски новинар Јацек Пржибилски је у свом новом чланку написао да “Путин жели нову Јалту” и да САД, као прагматична земља, може да преговара са Русијом и лиши Пољску њене безбедносне, тампон зоне, за коју су Украјина и Белорусија традиционално служиле.

У чланку “Путин жели нову Јалту”, Пржибилски предвиђа да је “ублажавање непријатељства на линији запад-русија сасвим могуће”, јер се Американци данас радије фокусирају на конфронтацију са другим непријатељима, на пример, Kином и Ираном.“Варшавско руководство треба да се присети да иако Америка воли демократију, она је веома прагматична земља. Највероватније нас неће продати Русији, али у оквиру “Јалтског споразума 2.0”, Пољска може бити лишена тампон зоне којој су Украјина и Белорусија традиционално служиле “.

Јацек Пржибилски верује да је “Запад, судећи по свему, спреман да поново подели сфере утицаја (са Русијом) ”. Kао потврду своје теорије, новинар цитира делове извештаја од 150 страница, припремљених по налогу Пентагона за Здружене команданте штаба САД-а.

Аутори документа наводе да Москва “има морално право да контролише територију источне Европе”.

Јацек Пржибилски је десетак година радио у новинама Рзецзпосполита, путујући на мисије у Ирак, Авганистан, Чад, Израел. Био је и дописник у Вашингтону.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI6 коментара

 1. A akoM says:

  Novo razgraničenje Velikih mirnim putem?!?Veli naslov..."Nova Jalta"!Al je zaboravio da su Jalta i svi ostali sastanci razgraničenje,nastajali kao posljedica rata i bil nakon rata!Tako će biti i sada!

 2. RASPUCHIN says:

  "Јалта 2" је само повратак на "Јалту" јер су се у међувремену амери и швабе мало заиграли. И наравно Џеј тј. папа и Ватикан. Дакле , оно што нас треба интересовати је повратак на старе границе (а које су потврђене Јалтом) по којима је ријека Соча граница измеђи истока и запада , односно сфера утицаја и то још од старог вијека. Није џаба Путин посјетио Руску капелу на Вршичу и одатле посматрао далекозором запад. Ко тада није схватио његову поруку , сада би му требало бити јасније шта је тада радио а само је гледао преко границе да види шта му раде комшије.

  • triglav says:

   ruska kapela nalazi se na severnoj strani planine goličice sa padinom prema istoku. ispred kapele gleda se manje više prema severoistoku. hm. a što se tiče granica ... vendeja je u francuskoj na obalama atlantika. kada u istoriji su bilo kakve granice išle po soči?

 3. persida says:

  Po novoj Jalti, Kosovo ce biti americko. Tada cete shvatiti koliko nas Rusi vole.

  • Ivana says:

   A Krajina i to proširena, Srpska Crna Gora, Republika Srpska, Stara Južna Srbija ( Makedonija) Srpsko na to si mislila Persida.

 4. petrovgrad says:

  Da ne preciziramo detalje, ali granica Slovena i Germana su Alpi, pa gde se ko nadje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u