PUTIN: Želimo da Rusija sama proizvodi sve što je potrebno njenim oružanim snagama

PUTIN: Želimo da Rusija sama proizvodi sve što je potrebno njenim oružanim snagama

14 maja 2014

Putin_Finger_2011.12.08-e1323345291832Rusija je za modernizaciju svoje vojne industrije do 2020. godine već izdvojila tri biliona rubalja, a još 20 biliona za opremanje svoje armije i flote najsavremenijim oružjem i ratnom tehnikom

„Moramo učiniti sve što je potrebno da se na našoj teritoriji proizvodi sve što je potrebno našem vojno-industrijskom kompleksu, kako više ni od koga ne bismo zavisili ni na jednom od pravaca modernizacije i naoružavanja naše armije i ratne mornarice“ – zatražio je Vladimir Putin na savetovanju posvećenom realizaciji državnih odbrambenih porudžbina.

Još je precizirao i naglasio: „Sami moramo proizvoditi sve što koristi vojno-industrijski kompleks, sve što mu je potrebno da u proizvodnji najmodernijeg naoružanja ni u čemu ne bismo zavisili ni od koga“.

Ovo će, nema sumnje, najviše i najdirektnije pogoditi Ukrajinu i njenu vojnu industriju.

Predsednik RF pri tom je podvukao: da je to jedini pravi pravac, uprkos dodatnim troškovima, i da će ruska industrija u celini od toga imati samo koristi.

Istovreemeno je ukazao će takav zaokret iziskivati: korekciju rada ruskih „naučnih škola“, tešnju saradnju sa Ruskom akademijom nauka i korekcije u delovanju naučno-istraživačkih i konstruktorskih centara.

Učesnicima savetovanja Putin je predočio da je od Vlade Dmitrija Medvedeva već zatražio da u roku od dve ili tri nedelje izračuna: šta je sve potrebno za isključivanje iz vojne proizvodnje uvoznih komponenti i u kojim rokovima se to može realizovati.

Ruski lider je podsetio da je Rusija za modernizaciju svoje vojne industrije do 2020. godine već izdvojila tri biliona rubalja, a još 20 biliona za opremanje svoje armije i flote najsavremenijim oružjem i ratnom tehnikom.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *