ПУТИН ЖЕСТОКО НАПАО ЧЛАНИЦЕ Г20: Ви финансирате Исламску државу!

PUTIN ŽESTOKO NAPAO ČLANICE G20: Vi finansirate Islamsku državu!

16 novembra 2015

putin_mc24Teroriste u Siriji finansira oko 40 zemalja, među kojima su i neke od članica G20, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

„Kako smo ustanovili, finansiranje dolazi iz 40 zemalja, među kojima su i neke zemlje članice G20″, rekao je Putin novinarima, dodajući da je ovo pitanje bila tema razgovora samita grupe 20 najrazvijenih ekonomija sveta u Antaliji u Turskoj.

Putin je rekao da je razgovarano o neophodnosti implementacije rezolucije Saveta bezbednosti UN, usvojene na inicijativu Rusije, o sprečavanju finansiranja terorizma i ilegalne trgovine umetnina koje su teroristi opljačkali na zaposednutim teritorijama, prenela je agencija Tas s.

„Predočio sam primere, bazirane na osnovu naših podataka o tome kako individue finansiraju različite jedinice Islamske države“, kazao je Putin.

Putin je istakao da je neophodno što hitnije obuzdati ilegalnu trgovinu nafte Islamske države.

„Pokazao sam našim kolegama fotografije koje jasno pokazuju nivo ilegalne trgovine nafte i naftnih derivata“, dodao je Putin.

Putin je rekao da sada nije pravo vreme za iznošenje procena koja zemlja je više, a koja manje efikasna u borbi protiv Islamske države, naglasivši da je sada neophodan ujedinjeni međunarodni napor protiv terorističke grupe, prenela je Raša tudej.

„Pojedine naoružane opozicione grupe smatraju da je moguće započeti aktivne operacije protiv Islamske države uz podršku Rusije. Spremni smo da pružimo takvu podršku iz vazduha“, naveo je Putin.

On je kazao da je neophodna podrška SAD, evropskih naroda, Saudijske Arabije, Turske i Irana.

KOMENTARI3 komentara

  1. Sa says:

    E..neka si im rekao bas su se nasekirali . Ode im obraz..

  2. IVAN BABANOVSKI says:

    zapadne drzave pred svih SAD i Velika Britanija imaju dvojni moral u odnosu na osudu i sprecavanje teroristickih aktivnosti, njihove tajne sluzbe direktno pomazu finansiski, logisticki, kadrovski za obuku i politicku podrsku sto pokazuje slucaj u Siriji, Licno smatram da je monstruozni teroristicki akt u Parizu planiran od strane jedne velike zapadne tajne sluzbe, a pripadnici Islamske drzave Kalifata su bili izvodjaci.

  3. Sa says:

    Sta mislite sarajevske Markale iz koje su kuhinje..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *