PUTIN: Živela bratska Srbija (VIDEO)

PUTIN: Živela bratska Srbija (VIDEO)

16 oktobra 2014

putin-1_620x0 56z4zPredsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da je vojna parada u Beogradu povodom 70 godina od oslobođenja prilika da se izraze ponos i zahvalnost veteranima ali i da se potrudimo da budemo dostojni njihovih podviga i slave.

„Godišnjica oslobođenja Beograda je prilika da se oda počast svima koji su se borili protov nacista na svim frontovima. Naši očevi i dede su se borili za ispravnu stvar i ispoljavali su odvažnost na svim frontovima. Njihova hrabrost bila je bez granica, bratstvo nesalomivo a stanje duha je prevazilazilo sve. I ovde na paradi nas ujedinjuju zajednička duboka sećanja“, rekao je Putin.

Sovjetskom savezu, dodao je, pripada ključna uloga u pobedi nad fašizmom.

„Ali mi nikada nećemo deliti pobedu na našu i tuđu, niti ćemo zaboraviti naše saveznike u antihitlerovskoj koaliciji“, poručio je on i pozvao da se spreče pokušaji revizije istorije.

„Beogradska operacija postala je važna etapa na putu ka velikoj pobedi. Naši narodi su zajednički vodili dugu, upornu i krvavu borbu protiv nacista. ŠSR i Jugoslavija su pružile svenarodni otpor agresoru“, zaključio je Putin.

Partizani, kako je dodao, svojim operacijama nisu dali da se prebace divizije na druge frontove.

„Moramo se suprostaviti pokušaju heroizacije nacista i njihovih pomagača“, naglasio je Putin i istakao da je zajednička obaveza da se sećamo pouka Drugog svetskog rata i da treba ujediniti napore u cilju stvaranja atmosfere poverenja i uzajamnog razumevanja na evropskom kontinentu.

Ruski predsednik je najavio da će u maju naredne godine biti održana zajednička proslava 70-te godišnjice zajedničke pobede, za koju je plaćena visoka cena.

On je čestitao Beogradu i Srbiji srećan praznik i završio govor rečima „Živela bratska Srbija“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Robert Lucas says:

    ZIVJELA bratska RUSIJA

  2. Ljiljana says:

    Živeo Putin!

  3. ARTILJERAC says:

    ŽIVEO NAM VLADIMIRE, ŽIVELA SRBIJA I RUSIJA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *