ПУТИН: Злочини нациста не застаревају!

PUTIN: Zločini nacista ne zastarevaju!

26 januara 2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je pozdravni telegram učesnicima i gostima memorijalne večeri „Čuvar sećanja“, koja se održava u Moskvi povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, u kome je poručio da zločini nacista ne mogu zastareti, ne mogu se oprostiti, niti zaboraviti.

„Holokaust je jedan od najtragičnijih, najmračnijih stranica svetske istorije. Zločini nacista i njihovih pristalica ne mogu zastareti, ne mogu se oprostiti niti zaboraviti. Bilo kakav pokušavaj prećutkivanja tih događaja i menjanja istorije su neprihvatljivi i nemoralni“, poručio je Putin u telegramu koji je objavljen na sajtu Kremlja.„Naša zajednička dužnost je da sačuvamo i prenesemo narednim generacijama istinu o najkrvavijem ratu 20. veka, o milionima ljudi, koji su ubijeni u gasnim komorama, koji su mučeni u koncentracionim logorima i getima, koji su umrli od bolesti i gladi, o tome da je Crvena armija stala na kraj tim nečuvenim zločinima, da je uništila nacizam i spasila od istrebljenja i porobljavanja ne samo Jevreje, nego i druge narode planete“, dodao je predsednik.

U Rusiji se od 20. januara do 2. februara 2020. godine obeležava nedelja sećanja na žrtve Holokausta.

Podsetimo, ranije je održan peti Svetski forum sećanja na Holokaust, posvećen 75. godišnjici oslobođenja nacističkog koncentracionog logora „Aušvic“. Logor je oslobodila sovjetska vojska 23. januara 1945. godine. Skupu su prisustvovale delegacije iz više desetina zemalja.

KOMENTARI3 komentara

  1. Pera says:

    Pa Putine, jel imate neke memorijalne dane za vasih 40 i nasih 2 miliona pobijenih ? Doduse i mi ih nesto nemamo, al ajde nateraj nase cepine da i mi napravimo za nase pobijene u ustaskim logorima i u jedinstvenom konclogoru za decu u svetu ! Kao sto fasisti i koljaci generacijski opstaju, tako bi i nasa memorija morala da zapamti za sva vremena nase ubice : turke, vatikance, krstase, sipce, nemce, francuze, ustase, i prve po zlu, neracunajuci njihove gazde, engleze !

  2. Gardista says:

    Potpisujem

  3. Vinogradarska Breskva says:

    „Holokaust je jedan od najtragičnijih, najmračnijih stranica svetske istorije. Zločini nacista i njihovih pristalica ne mogu zastareti, ne mogu se oprostiti niti zaboraviti. Bilo kakav pokušavaj prećutkivanja tih događaja i menjanja istorije su neprihvatljivi i nemoralni" Danas,27.januara 2020 u Osvincimu biće više delegacija država HITLEROVSKE KOALICIJE od delegacija država antihitlerovske koalicije . Danas,27.januara 2020 nevine žrtve,njih više od milion,BIĆE PONOVO UBIJENE I SPALJENE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *