ПУТИН: Злочини нациста не застаревају!

ПУТИН: Злочини нациста не застаревају!

26 јануара 2020

Председник Русије Владимир Путин упутио је поздравни телеграм учесницима и гостима меморијалне вечери „Чувар сећања“, која се одржава у Москви поводом обележавања Међународног дана сећања на жртве Холокауста, у коме је поручио да злочини нациста не могу застарети, не могу се опростити, нити заборавити.

„Холокауст је један од најтрагичнијих, најмрачнијих страница светске историје. Злочини нациста и њихових присталица не могу застарети, не могу се опростити нити заборавити. Било какав покушавај прећуткивања тих догађаја и мењања историје су неприхватљиви и неморални“, поручио је Путин у телеграму који је објављен на сајту Кремља.„Наша заједничка дужност је да сачувамо и пренесемо наредним генерацијама истину о најкрвавијем рату 20. века, о милионима људи, који су убијени у гасним коморама, који су мучени у концентрационим логорима и гетима, који су умрли од болести и глади, о томе да је Црвена армија стала на крај тим нечувеним злочинима, да је уништила нацизам и спасила од истребљења и поробљавања не само Јевреје, него и друге народе планете“, додао је председник.

У Русији се од 20. јануара до 2. фебруара 2020. године обележава недеља сећања на жртве Холокауста.

Подсетимо, раније је одржан пети Светски форум сећања на Холокауст, посвећен 75. годишњици ослобођења нацистичког концентрационог логора „Аушвиц“. Логор је ослободила совјетска војска 23. јануара 1945. године. Скупу су присуствовале делегације из више десетина земаља.

KOMENTARI3 коментара

  1. Pera says:

    Pa Putine, jel imate neke memorijalne dane za vasih 40 i nasih 2 miliona pobijenih ? Doduse i mi ih nesto nemamo, al ajde nateraj nase cepine da i mi napravimo za nase pobijene u ustaskim logorima i u jedinstvenom konclogoru za decu u svetu ! Kao sto fasisti i koljaci generacijski opstaju, tako bi i nasa memorija morala da zapamti za sva vremena nase ubice : turke, vatikance, krstase, sipce, nemce, francuze, ustase, i prve po zlu, neracunajuci njihove gazde, engleze !

  2. Vinogradarska Breskva says:

    „Holokaust je jedan od najtragičnijih, najmračnijih stranica svetske istorije. Zločini nacista i njihovih pristalica ne mogu zastareti, ne mogu se oprostiti niti zaboraviti. Bilo kakav pokušavaj prećutkivanja tih događaja i menjanja istorije su neprihvatljivi i nemoralni" Данас,27.јануара 2020 у Освинциму биће више делегација држава ХИТЛЕРОВСКЕ КОАЛИЦИЈЕ од делегација држава антихитлеровске коалиције . Данас,27.јануара 2020 невине жртве,њих више од милион,БИЋЕ ПОНОВО УБИЈЕНЕ И СПАЉЕНЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u