ПУТИН ЗНА ШТА СЕ СПРЕМА НА ЈЕСЕН! Руски председник издао хитан налог

PUTIN ZNA ŠTA SE SPREMA NA JESEN! Ruski predsednik izdao hitan nalog

23 maja 2020

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je danas ministarstvu zdravlja te zemlje da se pripremi na drugi talas koronavirusa, koji bi mogao da nastupi u oktobru ili novembru ove godine.

On je podržao inicijativu da se počnu pripreme o ponovnom otvaranju zdravstvenih ustanova, kada se okonča pandemija, prenosi TAS S.„Želeo bih da skrenem pažnju našim kolegama, pre svega, ministru zdravlja Mihailu Murašku, na potrebu da se pripremimo za ublažavanje restrikcija pod kojima živimo. Moramo da razmišljamo o drugom talasu, koji bi, prema navodima stručnjaka, mogao da nastupi na jesen, u oktobru ili novembru“, rekao je Putin tokom onlajn sastanka o situaciji u vezi sa koronavirusom u zemlji.

Putin je ocenio da se situacija u vezi sa širenjem koronavirusa u Rusiji generalno stabilizovala.

On je dodao da se i u Moskvi, koja se prva suočila sa epidemijom, i u drugim ruskim regionima, broj prijavljenih slučajeva na dnevnom nivou postepeno smanjuje.

Međutim, kako je naglasio, „do sada ova dinamika nije brza kao što bismo voleli da bude, nekad je čak i nestabilna, ali je i dalje prisutna“.

Kao primer naveo je da je pre nedelju dana, stopa porasta u broju slučajeva širom Rusije iznosila 5,9 odsto, a danas je 3,5 odsto.

„U međuvremenu, od ključne je važnosti da do takvog pada dođe usled konstantnog povećanja količine testova, što omogućava da se otkrije bolest u ranoj fazi“, rekao je Putin.

On je naglasio da je u protekle dve nedelje broj obavljenih testova porastao za skoro tri miliona, odnosno da se na dnevnom nivou testira skoro 240.000 ljudi.

KOMENTARI5 komentara

 1. Cp6a says:

  240.000 dnevno! Puno brate, svaka čast. Mnogo ljudi, opreme i organizacije tu treba.

 2. Miraš says:

  Krajem leta Rusija će pokrenuti masovnu proizvodnju vakcine. Da li će proizvesti dovoljne količine do oktobra-novembra?

 3. persida says:

  Putin odrajuje sta mu je naredjeno. Dobar je glumac, nema sta.

  • Miraš says:

   Tebi je tobožnji patriotizam maska da bi što bolje podrivala već oslabljenu Srbiju. Gospodjica Sida je nov proizvod NVO koje marširaju po Srbiji, a koji treba da bude ubitačan. Samo što se "ubitačan" rimuje sa *ebitačan pa se Vlasi mogu brzo dosetiti ko je Sida.

 4. Slobodanka says:

  Zlatom pišeš, a govnom pečatiš. Ti kao da si iz duboke države iz Soroševe i Gejtsove ekipe, te duboko si ožalošćena što Rusiju nije više pogodila ova zaraza. Kao znaš ko je i gde je zlo, ali onda potoneš tako što mu svesrdno služiš. Na severnoj polulopti primetno je da naprimer velika i izrazito severna teritorija Grenlanda slabo je pogodjena ovom epidemijom, ali Grenlandu je slabo posećen od stranaca i retko je naseljen. To znači da stanovnici Grenlanda već su od ranije rasporedjeni na distanci. Dok u Rusiji ima velikih gradova i gusto naseljenih mesta i značajno više poseta-stranaca. Najveći broj smrtnih slučajeva u svetu imaju: Belgija Španija, Italija, Velika Britanija. U sledećoj grupi su: Francuska, Švedska, Irska, SAD. U trećoj grupi su: Švajcarska, Austrija, Nemačka, Danska, Finska, Rumunija, Moldavija, S. Makedonija, Turska, Iran, Portugal, Kanada, Ekvador (Južna Amerika). Dok u četvrtoj grupi sa još manje smrtnih slučajeva nalaze se: Poljska, tri bivše baltičke republike, Belorusija, Ukrajina, RUSIJA, Hrvatska, BIH, Srbija, i još podosta zemalja. Pomenuti Grenland je u petoj grupi sa najmanjom smrtnošću, iz Evrope u toj grupi je samo Slovačka, zatim tu spada veći broj zemalja Južne Azije, Afrike, Okeanija, Australija, države srednje Amerike i to Nikaragva, Kostarika, Kuba, zatim Venecuela...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *