ПУТИНА ПИТАЛИ: Да ли ће Трамп радити у Русији? ЕВО ШТА ЈЕ ОДГОВОРИО

ПУТИНА ПИТАЛИ: Да ли ће Трамп радити у Русији? ЕВО ШТА ЈЕ ОДГОВОРИО

17 децембра 2020

Трампу не треба посао у Русији пошто га подржавају многи у САД, рекао је руски председник Владимир Путин, одговарајући на питање новинара да ли ће примити актуелног председника Доналда Трампа уколико буде затражио политички азил.

„Трампу не треба посао, скоро 50 одсто становништва гласало је за њега, ако се рачуна број гласова а не електора, он има доста велику базу подршке у САД и колико схватам он не намерава да напушта политички живот своје земље“, одговорио је Путин.На додатно питање да како руски хахери нису помогли да се изабере засад актуелни председник Америке, руски лидер рекао је да сматра да је такво питање провокавција.

„Сматрам да је то питање провокација. Руски хакери нису помагали да се изабере засад актуелни председник САД и нису се мешали у унутрашња питања те велике државе. Све су то нагађања и све је то повод да се кваре односи између Русије и САД“, одговорио је Путин.

Он је додао и да је то је повод да се не призна легитимност актуелног председника САД из унутарполитичких разлога.

„У том смислу руско-амерички односи постали су талац унутрашње политике самих САД. По мом мишљењу, то је за њих лоше, али то је њихов изборе и нек раде шта хоће. Ми полазимо од тога да ће изабрани председник САД разумети шта се дешава, он је искусан човек и у спољној и унутршањој политици и да ће све проблеме или део бар део решавати нова администрација“, навео је руски лидер.

Путин је открио и ко стоји иза лажних вести о руским хакерима.

„Непознати анонимус тежи циљевима које не разумемо, пише, а онда се појављују трагови тог анонимуса. Шта имам у виду – пише да је то отприлике исто што је било и 2016. године, када су, дакле, криминални руски хакери, повезани са руском војном обавештајном службом, хаковали електронску пошту члана Демократске партије САД. Чини ми се да је јасно ко је те хакере називао злочиначким елементима повезаним са руском војном обавештајном службом. То је Стејт департмент и обавештајне службе САД. Они су аутори тога, односно, у сваком случају, то је учињено по њиховом налогу“, рекао је Путин, одговарајући на питање да прокоментарише последња истраживања, између осталог, и о људима који су наводно блиски председнику.

У току је велика годишња конференција за новинаре руског председника Владимира Путина, која се ове године одржава у новом формату због пандемије вируса корона. Руски лидер са новинарима разговара на даљину из подмосковске резиденције Ново-Огарјово.

(Спутњик)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u