ПУТИНА ПРИМОРАЛИ НА ПОТЕЗ КОЈИ ЋЕ ЗАУВЕК ПРОМЕНИТИ СВЕТ

PUTINA PRIMORALI NA POTEZ KOJI ĆE ZAUVEK PROMENITI SVET

12 januara 2023

Godina koju smo upravo ispratili, nije počela u januaru, već 24. februara, kada je kao grom iz vedra neba odjeknula vest da je Rusija započela specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

Cilj je bio – odbrana ruskog i proruskog stanovništva kome je pretio genocid, i denacifikacija te bivše sovjetske republike kojom je već dugo vitlao duh Stjepana Bandere i njegovih saboraca.Ova, verovatno najteža odluka u profesionalnom životu Vladimira Putina, bila je korak na koji je Rusija prosto bila primorana. I to ne samo da bi zaštitila republike Donbasa, već i suverenitet same Rusije pred čijim je vratima, da još jednom citiramo rimskog papu, već dugo lajao NATO.

Svi pokušaji da se severno atlantska alijansa dobrovoljno skloni sa tog mesta, bili su uzaludni. Šta više – bili su ismejani.

„Sa Rusijom se može razgovarati samo sa pozicija sile“, govorili su tada ljudi koji su sebe smatrali gospodarima sveta. I – dobili su silu. Iako mnogi nisu shvatili, u tom trenutku se svet zauvek promenio.

Odjednom je kao na dlanu, postao očigledan sav cinizam savremenog Zapada čiji su lideri Angela Merkel i Emanuel Makron, bez stida i srama, priznali da su varali, lagali i krali. Godinama i decenijama potpisivali su sporazume o miru, a ulagali milijarde i desetine milijardi u budući rat, sa samo jednim ciljem – da unište Rusiju.

Za to je iskorišćena, i dalje se koristi Ukrajina čiji predsednik kao svrhu svog postojanja vidi samo rat sa Rusijom. Za to je dobijao oružje, pripremale su se buduće isporuke, za to su davani krediti, a sada i pomoć. Pomoć za koju taj nesrećni narod već daje danak u krvi, a onaj njegov deo koji preživi tu sumanutu politiku, moraće i finansijski da plaća celog života.

Godinu koju ispraćamo obeležila je i neviđena rusofobija, ali i legitimizacija neonacizma. Čak i u zemljama koje su se borile protiv Hitlera i u onima čije je istorijsko pamćenje puno bola i srama.Ali, najvažnije što je 2022. donela je kraj iluzijama onih koji su verovali da Rusija može postati deo zapadnog sveta, i da će je Zapad prigrliti onako radosno kako je ona prihvatila sve što je dolazilo sa te strane.

Gvozdena zavesa se vratila, a zidove (čak i u pravom smislu te reči) podiže Zapad zaključava ih i betonira iznutra. Veći deo slobodnog sveta je na drugoj strani, sa druge strane zida, i živi svoj život postepeno menjajući ekonomski i energetski sistem na planeti.

Suparništvo zapadnih zemalja, koje čine jednu petinu svetskog stanovništva, sa ostatkom sveta, raste. Hegemoniji dolara se približava kraj, pojavljuju se nove rezervne valute, stvaraju se nova partnerstva, uspostavljaju nova pravila…

Naš svet se promenio i to zauvek. Budućnost je počela. Šta čeka Ukrajinu znamo, šta čeka nas, ostaje da se vidi.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. goks says:

    Može BRAT NAŠ to za noć da reši,ali baš sve,budaletina je svako ko misli drugačije.Jo š uvek igra i taktizira,samo ako mu se spusti klapna i otkači dizna...odoše svi.Da se ustane kad se izgovara ime RUSKI CAR VLADIMIR PRVI!Udaraj,lomi,ubijaj,gazi,tuči,sravnjivaj,nikoga ne štedi,sve što je VESTERN ,to je bagra!Da porobe svet privatnicima i ekonomijom ,feminizmom,kvazidemokratijom ... neće Ružo , zgazriće ih brat!Napraviće zapad bolji,lepši,pošteniji...bez ološe,lobističkog đubreta,kompanija,konzorcijuma,porobljavanja!Tući bagru i pobiti govna!Ne zvao se ja Gavrilo Milentijević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *