ПУТИНЕ, СКЛОНИ СЕ С ПУТА! Ердоган је потпуно полудео, хоће рат са Русијом? Откривени детаљи разговора

PUTINE, SKLONI SE S PUTA! Erdogan je potpuno poludeo, hoće rat sa Rusijom? Otkriveni detalji razgovora

2 marta 2020

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan otkrio je detalje telefonskog razgovora koji je vodio s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom nakon eskalacije sukoba u Siriji, gde je u poslednjih nekoliko dana poginulo više od 30 turskih vojnika.

Erdogan je juče na sastanku lidera vladajuće partije izjavio da je i dalje na snazi sporazum koji je Turska 2018. potpisala s Rusijom o deeskalaciji nasilja u Siriji.Sastanak u Moskvi

Podsećamo, žestoki sukobi između turskih trupa i sirijske armije poslednjih dana u Idlibu otvorili su mogućnost direktnog konflikta između Turske, članice NATO, i Rusije, koja od 2015. čvrsto podržava režim Bašara el Asada.

Razgovarao sam telefonom s Putinom. Otvoreno sam ga upitao kakva posla on ima u Siriji. Ako želi da zadrži vojnu bazu, u redu, ali neka se skloni s puta da se obračunamo sa sirijskom armijom“, rekao je Erdogan.

Iako nije zvanično potvrđeno, Erdogan i Putin bi trebalo da se sastanu naredne nedelje u Moskvi. Turski predsednik je rekao da zvanična Ankara sada smatra sirijske trupe legitimnom metom.

Damask je u Idlibu izgubio 2.100 vojnika. Uništili smo nekoliko skladišta hemikalija i oružja. Borba protiv sirijskih snaga je neophodna kako bi se sprečila humanitarna katastrofa. Očekujem da međunarodna zajednica, a naročito NATO, podrži borbu Turske protiv Asadovog režima. Turska intervencija je usledila jer je sirijski narod tražio od nas pomoć. Turska ne želi da se teritorijalno proširi u Siriji i ne treba joj sirijska nafta„, dodao je Erdogan.

Smanjiti tenzije

U međuvremenu, delegacije Rusije i Turske sastale su se u Ankari i potvrdile da je cilj konsultacija da se smanje tenzije u Idlibu. U ruskoj delegaciji su specijalni izaslanik za Siriju predsednika Rusije Aleksandar Lavrentijev, zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Veršinin i predstavnici ministarstva odbrane, dok tursku delegaciju predvodi zamenik ministra spoljnih poslova Sedat Onal.

Nema milosti: Dron uništio „Pancir S-1“

U odmazdi zbog 34 ubijena turska vojnika u Idlibu uništen je i jedan protivvazdušni sistem „Pancir S-1“ snaga sirijskog režima. „Pancir S-1“, ruske proizvodnje, koji se koristi za uništavanje različitih vazdušnih ciljeva uništen je dronom turske vojske. Radar je bio aktivan tokom napada bespilotne letelice, a snimak je završio na društvenim mrežama.

Pustio migrante u EU

Erdogan izjavio je juče da su turske granice ka Evropi otvorene za migrante.

– Više nećemo zatvoriti kapije izbeglicama – rekao je turski lider.

EU mora da održi obećanje da će pomoći Turskoj ne samo s izbeglicama nego i finansijski. Ankara tvrdi da EU ne poštuje taj sporazum, sklopljen 2016. U Turskoj trenutno boravi 3,6 miliona izbeglica iz Sirije, a u slučaju otvaranja granica ka EU, očekuje se da će u Tursku doći još najmanje četiri miliona migranata iz Afrike na putu ka Uniji. Grčka i Bugarska su poslale vojsku da ojačaju svoje granice s Turskom.

(Kurir)

KOMENTARI17 komentara

 1. Mate says:

  Ovaj erdogan i putin su teški kazari i talmudisti, sve je ovo igrokaz za domianciju vatikana i talmudista, pa chabbad lubavitz iako je vrlo jak u SAD-eu, u Rusiji ima kompletan monopol i razlog zbog kojih je Putin uhićivao oligarhe je taj jer su oni bili ili sekularni (što čisto sumnjam) ili iz druge talmudse ultra-kazarske frankcije i njih je počistio i umjesto njih stavio najekstremnije talmudske chabbad lubavitz kazare. A i pravoslavlavlje je samo ogranak vatikana, koji je centar svega zla i daleko najveće zlo, i time je krivoslavlje podređeno masonskim vragomoljaškim mantijašima, oboje su isti, nema razlike. A mislim da će Istambul postati konstantinopolis 2 ako se erdogan ne makne sa puta,, a taj isti erdogan je likovao kada su ubili Gadafija i kao islamsko bankarstvo, a nabija kamate i pljačku, ma užas teški. jedina alternativa je originalan Tora i učenja Ebionita i Jakova Pravednog. Shalom.

  • Beli Orao says:

   Kojim ti jezikom govoriš ??? ili pismom pišeš???

  • persida says:

   Koji si ti cionista, majko moja, samo ti citaj Toru, kakav crni Shalom, zalutao si burazeru. Zivela Srbija.

 2. Miraš says:

  Nešto sve manje verujem da će biti održan susret u Moskvi Erdogan-Putin. Turčin br 1 se rano raduje. Na vojnom polju je zapodenuo novu igru i na tom istom polju će biti poražena Turska vojna sila, tojest njegova igra. Ako je i dalje na snazi sporazum koji je Turska 2018. potpisala s Rusijom o deeskalaciji nasilja u Siriji, kao što sam izjavljuje, zašto je onda Erdogan grubo prekršio taj sporazum i to dvostruko? Po sporazumu Turska ne bi smela da unosi nasilje u Siriju, a Turska ratuje u Siriji protiv SAA, a tek ne bi smela da ratuje na strani okorelih terorista.

 3. Slobodanka says:

  Sirijska državna televizija je objavila novost da se nalazi unutar grada Sarakiba nakon što je SSA preuzela kontrolu nad tim gradom i emituje slike iz grada Sarakiba. ... Iz ranijih najava nakon stabilizovanja Sarakiba, snage SAA nastojaće u jugozapadnom delu Idliba da ponovo poraze teroriste i Turke.

  • Slobodanka says:

   SAA Sirijska Arapska Armija, greška je "SSA"

 4. Malena says:

  Ceka se Slobodanka

 5. padre says:

  Pazi, on pita Putina, kojeg posla ima u Siriji!Zini da ti kaže!

  • Milan says:

   Neoosmansku politiku vodi Erdogan te zato u Siriji sebe smatra domaćinom, a po tome Asad i Putin su tamo uljezi. Zbog iste boljke u Prizrenu je izjavio: Kosovo je Turska, Turska je Kosovo. On izgleda smatra da smo mi nešto oteli turskoj državi 1912, a njegova Turska je to povratila 1999 godine u združenoj operaciji sa NATO. Zamislite kako tek gleda Siriju koja se direktno graniči sa Turskom.

 6. persida says:

  Jos ce ova dvojica zavrsiti u krevetu. I jedan i drugi su Jevreji.

  • Mile says:

   A da ti skokneš i prilegneš izmedju njih? Kad si već postala ekspert za Jevreje idi do kraja.

   • persida says:

    Necu bogami ja, nego ces ti kad vec priznajes da nisi ekspert, e pa da malo naucis.

 7. Lepi Jova says:

  Tursku doći još najmanje četiri miliona migranata iz Afrike na putu ka Uniji - A od kada se to država Sirija nalazi na Afričkom kontinentu.

  • persida says:

   Erdogan je Sorosev agent. I Natanjahuov, naravno.

 8. Milan says:

  Na sastanku u Moskvi Erdoganu neće biti od koristi ni turski paradajz ni turske morske plaže jer njegov domaćin ga čeka sa pistoljetom (pištoljem). Tojest Putin će imati baš čvrst stav, a Erdogan će biti poražen i tužan. To znači da Erdogan mnogo rizikuje, rizikuje da baš kao budaletina uvede svoju Tursku u rat protiv Rusije. On zna da to ne sme, već je bio u tom riziku 2015 godine pa se izvinjavao. Ali ovo sad je još krupnije.

 9. M says:

  Kao što Rusija brani svoje interese u Ukrajini,tako i Turska u Siriji!Pa i više,kao što Rusija brani svoje interese i daleko od kuće,u Siriji i Libiji,tako i Turska,u Bosni i Libiji!Isti su!Žele biti velike sile,kao još veća i bahatija USA!Ako je netko u Rusiji mislio da će Erdogan odustati,onda je budala!Ako netko misli da će Turska u ratu ostati sama,onda je još veća budala!Rusija će u Siriji izgubiti konvencionalni rat i Siriju,jer će joj to biti preskup i shvatiti će da će je to previše oslabiti!Pa će pribjeći revanšu s A-oružjem,ali tad ne samo tu,nego i posvuda oko svojih ugroženih granica!Jer kad je bal,nek bude kraljevski bal,nek se riješe svi ruski problemi u paketu!Pogotovo jer tako može jeftino dobiti taj rat,i dobit će ga!Osim ako ih USA ne napadne prva i uništi,a što se sprema,na tuđoj grbači naravno,i to je USA varijanta 1,ali mi se čini da je Blistok aktualniji,da stvari ovdje idu brže,i da će tu početi Veliko Rokanje!I to upravo ovako kako sam rekao!USA-Zapad će dobiti konvencionalni rat u Siriji,ali to će biti samo početak,jer će se Rusi pobjedonosno vratiti A-ratom,po cijelom Blistoku i šire uzduž svojih interesnih zona!A tome će se priključiti i drugi!I Veliki Šou će početi!To je USA varijanta br.2,za koju misle da su također spremni dobiti je kroz izdržljivost,ali im nitko relevantan ne daje garanciju za to!Ipak,oni vjeruju u svoj uspjeh i tu,i zato su spremni i za tu vrijantu br.2,i stoga neće odustati ni od nje,stoga je jednako vjerovatno ko i naprijed spomenuta varijanta 1,čak i vjerovatnija,a to zapravo znači i izvjesna!

 10. Vladimir says:

  Sta ti smrdljivi Turcine trazis u Siriji!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *