ПУТИНОВ БЕЗБЕДЊАК ХИТНО СТИЖЕ У БЕОГРАД

PUTINOV BEZBEDNJAK HITNO STIŽE U BEOGRAD

21 februara 2022

JEDAN od najbližih saradnika šefa Kremlja Vladimira Putina, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev, dolazi u Beograd u ponedeljak, 28. februara, saznaju „Novosti“.Planirano je da se Patrušev, koji slovi za iskusnog bezbednjaka, sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a jedna od ključnih tema razgovora svakako će biti alarmantna upozorenja koja je nedavno izneo ruski šef diplomatije Sergej Lavrov da se na Kosovu i Metohiji, u Albaniji i BiH regrutuju tzv. psi rata za ukrajinsko bojište i napade na Donjecku i Luganjsku republiku.

Vučić i Patrušev trebalo bi da razmotre i dalje pojačavanje saradnje dveju zemalja na polju bezbednosti, kao i aktuelne izazove sa kojima se suočavaju naš region, Evropa i svet.

Očekuje se i da će ruski zvaničnik od svojih domaćina u Srbiji zatražiti dodatne informacije o spekulacijama objavljenim u medijima bliskim Stranci slobode i pravde Dragana Đilasa, da su ruski opozicioni prvaci nedavno, navodno, tajno praćeni u Beogradu i da je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin predao taj materijal Patruševu, tokom posete Moskvi početkom decembra prošle godine.

Vulin je tada oštro odgovorio na navode ruskog opozicionara Vladimira Kara-Murze da su pripadnici ruske opozicije prisluškivani tokom sastanka u Beogradu i da su transkripti tih razgovora predati Moskvi. Ministar policije rekao je da „svaka budala može da ima svoje mišljenje, baš kao što svaki špijun može da se predstavi kao humanitarni radnik ili aktivista“. Vulin je poručio i da će Kara-Murzu tužiti za sračunate i opasne laži.

I srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, upozorio je juče da se izjava Lavrova o plaćenicima iz BiH, Albanije i samoproglašenog Kosova koji se regrutuju za rat u Ukrajini, mora shvatiti ozbiljno, jer dolazi od čoveka koji je jedan od vrhovnih autoriteta svetske diplomatije. Dodik je najavio da će od nadležnih bezbednosnih službi u BiH zatražiti da ta informacija bude proverena i o svemu obaveštena javnost.

KOMENTARIJedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *