ПУТИНОВ БЕЗБЕДЊАК ТВРДИ: „Спрема се подела Украјине, Пољска је лидер у томе“

ПУТИНОВ БЕЗБЕДЊАК ТВРДИ: „Спрема се подела Украјине, Пољска је лидер у томе“

4 јула 2022

ДРЖАВНО-војни врх Пољске ради на разним плановима поделе Украјине, изјавио је директор Спољне обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин.– Према информацијама којима располажемо, руководство Пољске је почело да разрађује сценарије за фактичко распарчавање Украјине. Варшава, поред осталог, планира да распореди свој „мировни контингент“ на западу Украјине. Осим тога, могуће је да Пољаци пођу на стварање прокси-државе под контролом Пољске на територији Источни Креси, која би била „под заштитом“ пољских оружаних снага, открио је Наришкин.

Нагласио је да се у Варшави истовремено разматра и пројекат формирања „тампон зоне“ од централних области Украјине како би се избегао непожељан директни додир са Русијом.

Према речима Наришкина, у Варшави су, анализирајући ситуацију, дошли до – за себе -болног закључка да је немогуће спречити победу руских, доњецких и луганских трупа на бојном пољу.

„Пољске власти су убеђене да ће САД и Велика Британија бити принуђене да подрже њихов план. Варшава верује да ће руске трупе продрети дубоко у украјинску територију и да Вашингтон и Лондон неће имати другог избора осим да покажу безусловну солидарност са Пољском као савезником спремним да одлучно брани интересе Запада у Украјини“, додао је шеф руске Спољне обавештајне службе.

Из тих разлога, навео је, изгледи за политички опстанак режима украјинског председника Владимира Зеленског у Варшави се оцењују као „разочаравајући“.

(Факти)

KOMENTARI12 коментара

 1. Риста Бре says:

  Наришкин то зна од када постоји, ја знам задњих десет година а усавршио сам знање у задњих годин дана, од када се Пољска отцепила од ЕУ и ухватила подруку са Америком. Као што је Британија направила брекзит, само што пољска није званично напустила ЕУ из НАТО разлога. Лавов су основали Пољаци, ако није лаж то што сам читао наоколо и део Украјине је био део Пољске. Зеленски је са Пољском потписао неки "гранични споразум" без граница и по наговору Америке(он ништа не ради самостално свеједно) а по том споразуму они ће бити братска јединица Пољака унутар Пољске, а Зеленском је вероватно утешно речено да ће он бити прецедник те републике као независне државе. Мутно? Па јесте. Не може бистро ни да се опише. Америка подржава Пољску јер ће тако лакше и преко туђих леђа задржати део Украјине под НАТО надзором и тако бити и даље на граници са Русијом. Само, граница ће вероватно ићи по сред Украјине, што Америку не радује, не радује ни Русе, али Руси су увек били скромни у својим постсовјестким освајањима и враћању руских земаља. Генерално, то ће бити максимум за Америку и наравно, биће проглашена Руска победа чак и од стране Запада, што се већ припрема по америчким државним медијима, где се "наратив" полако али приметно мења. А кад се то све среди, онда постоје две могућности. Зависно од тога да ли ће Америка моћи да постигне неки повољнији договор са Русијом или не. Ако успе да Русију задовољи са делимичним укидањем санкција и обећањем( не признање, него обећање) да ће признати све територије које је Русија повратила, што ће значити да Русија улази у статус кво и да је "дала" Америци одрешене руке да нападне следећу државу, а то је Кина. У Украјини је Америка напал Русију још 2014. и жртвован у интересу Америке. Као и Украјина, уосталом. ово је рат Америке и Русије. Украјинци су само војни кадар, већином. Е, сад. Пошто је нестало било каквог поверења Русије у било каква обећања Америке, Русија ће готово сигурно подржати Кину. Америка ће тактизирати са преосталим санкцијама Русији, непрекидно је уцењујући да се повуче од Кине. То је некако главни правац где иде Америчка политика а којим редоследом, зависи од тога какав споразум направе са Русијом, јер већ је јасно да Америчка политика доживљава још један пораз на светској сцени. Као што они кажу "треба дати Златни мост да се Русија повуче"(зато што виде да Русија не може бити заустављена) тако ће и Руси приступити договору дајући америци "златни мост". Руси, односно СССР је то већ једном дао Кенедију за време Кубанско-Турске кризе између Америке и Русије. Значи, имају искуства. Мада сам ја дубоко убеђен да Русија неће пустити кину низ воду, него ће и даље уз подршку Кине, ломити западне неолиберале још више. Тако нешто. Замршено, али ипак...Наравно, ако неки дрипац не направи неку неочекивану грешку и чачне Русе војно, ништа од овога не мора, а вероватно се и неће догодити. Русија ће вероватно наставити и следећег пролећа да би решила питање Одесе, Литваније и Придњестровља. Ако то не реши ове године.

  • Aleksa says:

   Deo Ukrajine nikada nije bio deo Poljske, da to je laz. Zaharova im je rekla da prvo prouce istoriju, pre nego sto se poljaci zalete.

  • Kulak says:

   Poljaci i dan danas tvrde da je Lvov poljski grad i da su im ga oteli boljševici nakon što su izmislili ukrajinsku naciju. Šta u tom slučaju da kažu Rusi za Odessu? Za vreme Carske Rusije u Odessi su Rusi bili 83% stanovništva, Židovi 14%, a ostali 3%. Svi stanovnici Odesse su govorili RUSKIM JEZIKOM, kao što govore i dan danas. Kako i zašto su boljševici nakon 1918. odlučili da Odessa bude u sastavu sovjetske ukrajine? Ko je većinske Ruse u Odessi za to pitao?

 2. Gagi says:

  Sve je lepo receno, vidi se ko ovu igru igra, to su ocigledno SAD i Britanija. Doduse, pre bih rekao da je to samo Britanija cija politicka administracija ima sediste i kancelarije u SAD. Morali su posle II rata jedan deo kolonizatorske administracije da presele u SAD, da bi mogli kontrolisati ostatak sveta preko "bare". Vidljivo je da je Amerika uvek uskakala i pomagala Britaniji kada je ova bila u problemima. Tako znamo i za slucaj kada su se "mlade od milion dolara" udavale za totalno finansijski propale Britanske "plemice", na taj nacin su im pomagali da sacuvaju imovinu i svoje velelepne zamkove koje gle cuda, hitler nije stigao da porusi.

  • bilje says:

   Zna se da pirgava anglikanska kraljevska /reptilijan/porodica organizovala kradju dragog kamena iz Ruske krune /ugradila u krunu one sto jos uvek vlada/,a potom su organizovali ubistvo Romanovih.Isto tako imaju zakon po kojem u svim zemljama gde vladaju nasledjuju svu imovinu zemlju svih preminulih koji nemaju naslednika... Zmiju treba u glavu tuci!!!Hvala Svevisnjem na Ruskoj zastavi je SV.Georgije na konju i probada aždaju kopljem.AMIN NA VJEKE VJEKOVA!

 3. Milutin says:

  Rusija je jasno rekla šta će biti ako se neka zemlja umeša u ovaj sukob. Nema Poljskih "Plavih šlemova" bez Rezolucije UN. A ako bilo koja zemlja NATO-a krene u sopstvenu vojnu avanturu za nju treba da prestane da važi član5 NATO-a o kolektivnoj bezbednosti. Tada nema ni slanja naoružanja takvoj zemlji od strane NATO-a. Ako NATO to ne uradi, Rusija ima pravo da odgovori svim sredstvima ka svim NATO državama. Jasno i glasno reći. Ne sme Rusija da dozvoli da bude instrument Zapada u rasparčavanja Ukrajine.

 4. Hector says:

  Važnije od same Ukrajine i njenih građana, na žalost, je uloga koju su joj odredili oni uz koje se svrstala, kom se carstvu privolela, a to je Zapad. Njena uloga nije realizovana kako su pokrovitelji planirali, ali nije ni bilo realno očekivati uspeh u ratu protiv mnogo jače Rusije. Ukrajina će biti teritorijalno prekomponovana prema ishodu građanskog rata, započetog još 2014.g, a koji ide ka svom završetku i ostvarenju interesa ukrajinskih Rusa i sa druge strane interesima Zapada, kao reakcije na to novo stanje na terenu koje odgovara Rusiji. Ukrajina će biti rasparčana u skladu sa interesima i odnosom snaga dve suprotstavljene velike sile između kojih se nalazi, čekića i nakovnja, Rusije i Evroatlantske zajednice država. Ukrajinska elita je odigrala tragično pogrešno, ne poštujući interese svojih građana, ali ipak sjajno prema interesima Zapada. Nije bilo realno da pobede Rusiju u ovom ratu, ali već dugo godina daju povoda Zapadu da sve jače pritiska Rusiju neviđenim i sveobuhvatnim sankcijama (i demonizacijom Rusa), koje u dugom periodu imaju za cilj da slabe protivnika u cilju izazivanja unutrašnjih sukoba i željene promene vlasti. A možda i novog rata Zapada protiv Rusije, u pogodnom trenutku u budućnosti. Za malo više od tri poslednje decenije je, prvo, nestao Istočni socijalistički blok i Varšavski vojni savez. I drugo, ključna država Evroazije (po Bžežinskom), a to znači za napad na Rusiju, Ukrajina, postaje smrtni neprijatelj Rusije pod kontrolom Zapada. Sporazumom tri strane (Ukrajina, Rusija, SAD), Ukrajina je razoružana nuklearnog potencijala dok je još bila proruska, posle raspada SSSR-a i sticanja nezavisnosti. U to vreme nuklearno oružje u Ukrajini nije bilo poželjno jer je i dalje bilo upereno ka Americi i zapadnoj Evropi. Tada je potpredsednik Amerike, Bejker, špartao po Ukrajini i Rusiji, obe bankrot i u rasulu, da razoruža bar Ukrajinu najopasnijeg oružja. A sada, Zapadu ne bi smetalo nuklearno oružje na tlu Ukrajine, ali ovoga puta usmereno ka Rusiji. Desio se nezamisliv razvoj događaja iz perspektive kraja 80-ih. Može li iko da predvidi šta će biti za naredne tri decenije? Ili, bar za tri godine.

 5. Sodom von Gomor says:

  Planirali su zapadni nacisti svašta, npr.u jeku rata u Siriji drobili su kako oni će da organizuju obnovu Sirije iako u isto vreme Rusija pobeđuje i gospodari zemljom i situacijom, ali oni se nadaju da će nešto Rusiji loše da krene pa će oni da preuzmu Siriju i "obnovu", čita se kreditiranje putem zapadnih banaka i urobljavanje Sirijaca do 5.kolena i postavljanje prozapadnog režima, čita se jehovsko-isusovačke političarke ćifutarije. I naravno to u Siriji bile su računice bez krčmara kao i ove sada poljsko-anglisaksonske računice u Ukrajini što će da budu uzaludne računice i planovi.

 6. da da says:

  Nikad sa đubradima nemojte pričati,kao sa ljudima.Razloge znate sami..

 7. Pendrek says:

  Bice i podela Poljske jel Nemcima pripada pola njihove drzave.

 8. Ef tricet pet says:

  Ni komadić Ukrajine ne dati vatikanerima !!!

 9. Saša says:

  Ukoliko Poljaci izvrše invaziju u pravcu Galicije to će automatski biti zeleni signal Belorusiji da uđe u rat sa severa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u