ПУТИНОВ ЧОВЕК ГРМИ НА ПОЉСКУ: Они који нису позвали Русију и Србију су…

ПУТИНОВ ЧОВЕК ГРМИ НА ПОЉСКУ: Они који нису позвали Русију и Србију су…

2 септембра 2019

Ревизија историје није само светогрђе, она је и опасна, рекао је руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко, реагујући на то што на обележавање 80. годишњице почетка Другог светског рата у Пољској нису позване Русија и Србија.

“Већ данас се у низу земаља отворено, без икаквог устручавања води пропаганда нацистичких вредности, виде се покушаји правдања нацистичких злочинаца и њихових саучесника. Игнорисање тих тенденција је неприхватљиво. Трагедија Другог светског рата не сме да се понови. Никад”, написао је Харченко на Твитеру.Он је навео да је данас, првог дана школске године, помислио да су они који нису позвали Русију и Србију, уз сву политизацију, напросто лоши ученици који нису добро проучавали историју у школи.

„Ипак, треба да разумемо да ревизија историје није само светогрђе него је и опасна“, написао је Харченко.

(Tanjug)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Косовац says:

    Још коџа одавно је Европска Унија за свој дан изабрала 9. мај. Тада је већ 9. мај био познат као дан победе над фашизмом. Значи, ЕУ тога дана наравно неће славити победу над фашизмом. Треба разумети губитнике и не треба их терати да славе дан када су изгубили. ……….Чујеш, ово они сами пишу: „Istorija Evropske unije predstavlja vremenski period koji počinje 1951. osnivanjem prve velike evropske nadnacionalne ekonomske zajednice – Evropske zajednice za ugalj i čelik, ujedinjavanjem francuske и njemačke industrije uglja i čelika (EZUČ) i to na prijedlog francuskog ministra spoljnih poslova ROBERTA ŠUMANA. Sam prijedlog Šuman je dao 9. maja 1950. godine i taj dan se uzima kao Dan Evrope. Ugovor o osnivanju Evropske zajednice za ugalj i čelik potpisan je Parizu 18. aprila 1951. godine a stupio je na snagu 23. JULA 1952. godine. Ova zajednica je imala šest država osnivača: Belgija, Savezna Republika Njemačka, Luksemburg, Francuska, Italija i Holandija……….. …..Значи, дан ЕУ треба да буде 23.јула, када је уговор ступио на снагу. А не оног дана када је министар Шуман пождригнуо у некој кафани. ……….Ово сви знамо, и Руси наравно. Нема потребе да се нико узбућује и љути, чак и треба да будемо задовољни што је овог 1. септембра добијена и званична потврда овог нашег виђења неофашизма у тој вољеној Европи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u