ПУТИНОВ ЧОВЕК ГРМИ НА ПОЉСКУ: Они који нису позвали Русију и Србију су…

PUTINOV ČOVEK GRMI NA POLJSKU: Oni koji nisu pozvali Rusiju i Srbiju su…

2 septembra 2019

Revizija istorije nije samo svetogrđe, ona je i opasna, rekao je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, reagujući na to što na obeležavanje 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Poljskoj nisu pozvane Rusija i Srbija.

“Već danas se u nizu zemalja otvoreno, bez ikakvog ustručavanja vodi propaganda nacističkih vrednosti, vide se pokušaji pravdanja nacističkih zločinaca i njihovih saučesnika. Ignorisanje tih tendencija je neprihvatljivo. Tragedija Drugog svetskog rata ne sme da se ponovi. Nikad”, napisao je Harčenko na Tviteru.On je naveo da je danas, prvog dana školske godine, pomislio da su oni koji nisu pozvali Rusiju i Srbiju, uz svu politizaciju, naprosto loši učenici koji nisu dobro proučavali istoriju u školi.

„Ipak, treba da razumemo da revizija istorije nije samo svetogrđe nego je i opasna“, napisao je Harčenko.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosovac says:

    Još kodža odavno je Evropska Unija za svoj dan izabrala 9. maj. Tada je već 9. maj bio poznat kao dan pobede nad fašizmom. Znači, EU toga dana naravno neće slaviti pobedu nad fašizmom. Treba razumeti gubitnike i ne treba ih terati da slave dan kada su izgubili. ……….Čuješ, ovo oni sami pišu: „Istorija Evropske unije predstavlja vremenski period koji počinje 1951. osnivanjem prve velike evropske nadnacionalne ekonomske zajednice – Evropske zajednice za ugalj i čelik, ujedinjavanjem francuske i njemačke industrije uglja i čelika (EZUČ) i to na prijedlog francuskog ministra spoljnih poslova ROBERTA ŠUMANA. Sam prijedlog Šuman je dao 9. maja 1950. godine i taj dan se uzima kao Dan Evrope. Ugovor o osnivanju Evropske zajednice za ugalj i čelik potpisan je Parizu 18. aprila 1951. godine a stupio je na snagu 23. JULA 1952. godine. Ova zajednica je imala šest država osnivača: Belgija, Savezna Republika Njemačka, Luksemburg, Francuska, Italija i Holandija……….. …..Znači, dan EU treba da bude 23.jula, kada je ugovor stupio na snagu. A ne onog dana kada je ministar Šuman poždrignuo u nekoj kafani. ……….Ovo svi znamo, i Rusi naravno. Nema potrebe da se niko uzbućuje i ljuti, čak i treba da budemo zadovoljni što je ovog 1. septembra dobijena i zvanična potvrda ovog našeg viđenja neofašizma u toj voljenoj Evropi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *