ПУТИНОВ ХЛАДАН ТУШ ЗА ГРЧКУ: Одбио им позив, ТУРЦИ СЕ РАДУЈУ

PUTINOV HLADAN TUŠ ZA GRČKU: Odbio im poziv, TURCI SE RADUJU

3 februara 2021

Negativan odgovor ruskog predsednika Vladimira Putina na poziv Grčke ostavio je efekat hladnog tuša u toj zemlji, sa oduševljenjem javljaju turski mediji.Grčka je započela pripreme za događaje posvećene Danu nezavisnosti. Vlasti te zemlje uputile su Putinu poziv da prisustvuje vojnoj paradi koja će se održati 25. marta. Međutim, prema rečima portparola predsednika Ruske Federacije Dmitrija Peskova, ruski lider ne planira da poseti Atinu.

Predstavnici grčkog Kabineta ministara u ponedeljak su nazvali uslov za upotrebu ruske vakcine protiv koronavirusa Sputnjik V u toj zemlji. Prema informacijama ruske novinske agencije FAN, to se može dogoditi ako lek odobri evropski regulator.

Rusija i Grčka ranije su odlučile da obnove letove od 8. februara, piše NSN.

(Pravda)

KOMENTARI14 komentara

 1. persida says:

  Jos jedan primer koliko Jevrejin Putin mrzi pravoslavne narode.

  • Aleksandar bre says:

   Prostitucija je najstariji zanat, zaista jeste. Otuda potiče naziv za muškarca da je "žena", ukoliko u komunikaciji pribegava manipulativnim tehnikama. U diplomatiji je poznata "bugarska politika", inače identična turskoj...zato što kruška ne pada daleko od stabla. Međutim, degradacijom morala kao temelja svih pisanih i nepisanih zakona kroz istoriju, dobili smo civilizaciju hijena i šićardžija. Tako smo imali Melentija Atinagoru, Ataturkovog "savremenika", koji podeli Crkvu u Grčkoj. Pa grčke nato čmarolisce koje nato ne sačuva od agresije turaka, pa Vartolomeja koji podeli rusku Crkvu, pa grčku patrijaršiju koja zabode zadnji ekser u kovčeg RPC... A onda bi da pozovu Ruse da se ispred grka mršte turcima. Baš su se naučili svom zanatu (grčke vođe, ne narod). Ne volim ni ja komunističkog hazara, ali ni prostitutke. Čekam Cara Mihaila.

   • Suzuki Vitara says:

    Sida po pravilu, podmukla i manipulativna, ali ne kopcamo se mi na ledja.

  • Duca says:

   Grci podržavaju tzv "vaseljenskog patrijaha", koji je grk i koji sve radi protiv ruske pravoslavne crkve. Tvoj komentar, po običaju, je plasiranje laži i skrivanje istine, cia metodom. Bravo za uzor.

  • Ramonda Serbika says:

   a ti pomenuti pravoslavni narodi su ladno priznali ukrajinsku pravoslavnu raskolničku/sotonsku crkvu koja se odvojila od matice Moskovske patrijaršije.

  • Sido, Sido says:

   Od kada je to Grčka nezavisna? A ni P od pravoslavlja um nije ostalo. Grci bi opet da Rusi umesto njih ginu, a oni da trguju i dalje sa nacistima.

   • Babo says:

    Bravo i pametno. Grčka mora da zna svoje mesto. Nemože Rusija da rizikuje sve projekte i biznise sa Turskom. Ako se ne varam na jubilej prošle godine u Moskvu Grci nisu bili. Isterai su dva Ruska diplomata, ne mogu Rusi da se igraju tih igara mnogo je bitan dobar odnos sa Turcima radi stabiliteta u regionu. Putin majstor diplomatije.

  • Željko says:

   Susjedi dajte više dogovorite se, sada vidim ne volite "vašu braću" Židove jer su priznali neovisno Kosovo, ne volite "vašu braću" Grke jer vam ne daju u Grčku a nama Hrvatima daju, ne volite "vašu braću" Bugare jer ne daju "vašoj braći" (Sjeverno) Makedoncima da budu dobri sa vama, ne volite "vašu braću" Rumunje zbog vlaške manjine u Srbiji, ne volite "vašu braću" Crnogorce, a o Hrvatima, Albancima i Bošnjacima muslimanima i vašoj više stoljetnoj mržni naspram ta tri naroda je sve rečeno, ne volite niti: "velikog brata", Britance, Nijemce, imali li itko na Zemlji da vama godi? NEMA !!

   • Miraš says:

    Rvatskoj zlobabi i mrzitelju Srba Željku se stalno prividja. Izraelci su priznali Kosovo da učine svom anjbližem i najvažnijem saradniku moćnoj Americi. Još važnije je da time su hteli da privuku muslimanske zemlje u bliskom okruženju da i one zauzvrat priznaju Izrael. Medjutim zaboravili su značaj palestinskog pitanja za te zemlje, ipak bliži su im Palestinci nego tamo neki Šiptari sa KIM. Grčka je primala turiste iz Srbije sve dok joj Centralni komitet EU nije preporučio da to ne čini. S Bugarima smo u dobrim odnosima bez obzira na neslaganje Bugarske sa Severnom Makedonijom. Sa Rumunijom smo u dobrim odnosima, i sa Madjarskom. Na to treba dodati dobre odnose Srbije sa Grčkom i Italijom. Bivša zajednička država Jugoslavija je imala 7 država suseda, a Srbija danas je u prilično dobrim odnosima sa 5 država bivših suseda Jugoslavije.

   • Slobodanka says:

    Egipat nas je primio na njihovo Crveno more, i to sa značajno povoljnijom ponudom nego Grčka. Srbi odavno letuju u Egiptu, a ove godine uprkos kovid diktaturi imali su za nas Srbe i za turiste iz drugih zemalja lepe i povoljne uslove. Zahvaljujući tome neki od nas su ove godine prvi put kročili na tlo Afrike. Zanimljivo iskustvo, uprkos kovid strašilima lepo stigneš do Afrike. Ono što je izuzetno lepo u kulturnom smislu oni imaju zabavne večeri sa gostima iz cele Afrike i još iz jugozapadne Azije. Tako da boraveći u Egiptu videli smo i crnu Afriku. Egipat nije predvodjen budalama pa da konkuriše za članstvo u EU, koja je postala diktatorski kruta.

  • Archelay says:

   Kako to da je Putin Jevrejn kada ima suprotan stav od Jevreje po pitanju KiM-a?Za tu logiku Zapad nije nasao ljek pa sad,preostalo im je da bcaju i dalje udice sa krilaticom AMM(ako moze,moze).

  • padre says:

   Jadni Grci, oni nikad ne bi to učinili bratskom ruskom narodu!Samo su instalirali nekoliko amerićkih baza, da jih brani odrusije!

  • Srđan says:

   Grci nisu pravoslavci oni su prihvatili papu i njihovu vjeru odrekli su se svoje vere.. Kad si ti zadnji put bio u Grčkoj uđi u crkvu videćeš promene i slike pape sad je sve okrenuto na zapad pre je bilo na istoku i same ikone sve su prebacili na zapad

 2. Miraš says:

  Zašto se Turci raduju? Zašto je baš 25 mart dan grčke nezavisnosti? Grci su 25 marta 1821 počeli oslobodilački rat protiv četvorovekovnog turskog jarma. Borbe su trajale do 1829 godine. Grčka himna je najduža himna na svetu, u njoj su opevani najpre period ropstva i period oslobodjanja od Turaka. ... Kako su sad odnosi Turske i Grčke prilično z+ategnuti > do ratovanja, dobro je što Putin neće otputovati u Atinu. Eventualni ratni grčko-turski sukobi u Egejskom moru nikako neće odgovarati Rusiji, a taj sukob je na pomolu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *