ПУТИНОВ МАРШАЛ KРЕНУО НА ТРИПОЛИ: Свим снагама кренули да заузму престоницу Либије, ЗАПАД У ШОKУ

PUTINOV MARŠAL KRENUO NA TRIPOLI: Svim snagama krenuli da zauzmu prestonicu Libije, ZAPAD U ŠOKU

4 aprila 2019

Komandant Libijske nacionalne armije maršal Halifa Haftar naredio je svojim snagama da započnu ofanzivu na Tripoli za „oslobađanja od terorista“, prenosi televizija „Skaj njuz Arabija“.

Podsetimo, komandant Libijske Narodne Armije, čest je gost Moskve gde se sastaljao sa ruskim ministrom obrane generalom Sergejem Šojguom, načelnikom glavnog štaba ruske vojske, generalom Valerijem Gerasimovom, ali i poznatim ruskim biznismenom Evgenijem Prigožinom, koji se dovodi u vezu sa privatnom vojnom kompanijom „Vagner“, koju su, prema informacijama iz Vašingtona, osnovali Prigožin i ruski pukovnik u rezervi Dmitrij Utkin.

Haftarova armija je neformalno pod zapovedništvom vlade u gradu Tobruku na istoku zemlje, gde je smešten parlament izabran od strane naroda.

Na zapadu zemlje, u glavnom gradu Tripoliju, postoji Vlada nacionalnog konsenzusa na čelu s Fajezom Al-Sarajem, koja je formirana uz potporu Evropske unije i Ujedinjenih nacija, ali nema nikakvu moć da utiče na islamističke milicije koje gospodare Tripolijem i nekim područjima Libije.

KOMENTARI4 komentara

 1. Budi Bog s nama says:

  Ovo se dogodilo iz jednostavnog razloga, zato što su Libijci molili Putina: "Putine spasi nas od IS!" I zaista pokvareni amerikanci su u koaliciji sa NATO-om oborili Gadafija jer je bio opasnost za valutu evro i dolar. Gadafi je govorio Evropi da je on jedina barijera za izbeglice iz Afrike i Sirije koje je počeo da pritiska IS koji je dirigovan amerikom. Evropa je tako isekla granu na kojoj sedi, Rusi su se uključili zbog prijatelja Asada, kamo sreće da je tako bilo i sa Gadafijem, ne bi bilo najezde izbeglica. Formula za izbavljenje jedne zemlje koju pritiska teror + amerika je upućivanje molbe Rusiji jer je ona sada prihvatila tu ulogu, jer da nije propala bi Rusija od onog mesta odakle i dokle je stigao Mihail Gorbačov sa uništavanjem Rusije uvođenjem mlade američke demokratije - korumpiranih oligarha, MMF-a i krvopija. Ko je onda Putin? Amerikanci imaju svoju paralelu, neko kao Kapetan Amerika, Super Men, ovaj je to isto za Rusiju i ostatak sveta.

 2. samostalan says:

  Kada stize Supermen na Kosovo slavno?

  • Ivana says:

   Šta će on na Kosovu dok kukavički Srbi gledaju parove?

   • Simon Saivil says:

    Bravo! Ocigledno da samostalan jos nije primio memorandum u kojem lijepo pise da je Rusima dosadilo da budu veci Srbi od Srba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *