ПУТИНОВ МИРОВНИ ПЛАН – ПОКУШАЈ ДА СЕ СПАСИ ЦЕО СВЕТ

PUTINOV MIROVNI PLAN – POKUŠAJ DA SE SPASI CEO SVET

25 juna 2024

Teško da će Zapad prihvatiti Putinov mirovni plan za Ukrajinu i po svemu sudeći čovečanstvo nema razloga za optimizmu jer smo bliži eksalaciji rata koja vodi u apokalipsu, nego nekom primirju, smatra reditelj Dragoslav Bokan.

Zapad je napravio krvoproliće u Ukrajini, u „državi koja više ne postoji nego je ostatak ostataka kijevskog režima“, i pošto je već napravio krvoproliće, jedini može i da ga prekine, kaže Bokan za Sputnjik.„Tako da od Zapada zavisi taj korak, a Rusija će sigurno prihvatiti sve što je razumno, naravno u odnosu na okolnosti. Nije isto da je 2014. godine pravljen sporazum sa Rusijom, ili 2020. ili 2022. ili evo sada, jer menjaju se okolnosti, i Rusija ne može, ne treba i ne sme da zaboravi svoje žrtve. Ne sme da zaboravi na svoje raskošne, neproporcionalne ponude, recimo tokom Minskih sporazuma gde je Rusija bila spremna da da mnogo zarad malo nečega, a u pokušaju da se izbegne ono što nažalost sada vidimo da se nije moglo izbeći, i što sad živimo kao specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini i strašni rat sa Zapadom. Odbrambeni rat.“

Uslov za mir – potpuni poraz Vašingtona

Bokan smatra da do mira u klasičnom smislu ne može doći dok se ne porazi politički Zapad koji kao i svaki piroman raspaljuje nove vatre i dok se ne slomi „hegemonistička, globalistička kičma Zapada“. Bez potpunog poraza Vašingtona, možemo doći samo do privremenih primirja, ističe Bokan.

„Nije nemoguće da sami Amerikanci unutar sopstvene zemlje reše taj problem. Znači ne mora nužno Rusija ili slobodni svet da pobede Ameriku ili gađaju raketama Vašington da bi došlo do smirivanja situacije. Dovoljno je da sama Amerika na novembarskim izborima ili u nekoj drugoj situaciji pobedi te svoje piromane, lude jastrebove iz Pentagona i bankare koji upravljaju finansijskim procesima koji prate ratne operacije. Dovoljno je da se to desi i da se opet sve smiri na način gde ne bi bilo prestanka sukoba, ni Kantovog večnog mira koji je ostao samo na papiru, već je to opcija u kojoj bi mir iako privremen bio nešto drugo za razliku od današnjeg stanja gde imamo svakog dana izazivanje đavola,“ smatra Bokan.

Putinov mirovni plan

Predsednik Rusije Vladimir Putin konstatovao je da mnogi zapadni političari nisu hteli čak ni da se udube u suštinu novog ruskog predloga za regulisanje situacije u Ukrajini, iako ta inicijativa realno može da zaustavi rat.

Ranije je Putin izneo nove mirovne predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini, koji predviđaju priznavanje statusa Krima, DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti kao delova Rusije, utvrđivanje nesvrstanog i beznuklearnog statusa Ukrajine, njena demilitarizacija i denacifikacija i ukidanje antiruskih sankcija. Ukrajinska strana je ovu inicijativu odbila.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Pravda says:

    Bokan - klokan.

  2. Gagi says:

    Uvek mi je drago da cujem Bokanove izjave, narocito jer je intelektualni sledbenik Dragosa Kalajica. Medjutim, zamrsio je Bokan mnogo toga, morao bi da zna, svaka dobrota ima svoje granice pa i hriscanska. On bi takodje morao da zna, da su sve granice tolerancije odavno prevazidjene. Sve ovo sto se danas u svetu desava, ide na dusu raspamecenim komunistickim hriscanima. Danasnji "intelektualci" nisu na nebu, jos manje na zemlji. Zavladao je zivotni pojam, da je jedino vazno lagodno ziveti, bez obzira na okolnosti koje su nam nametnute i u kakvim uslovima zivimo. Takav zivot je odlika beskrupoloznih i samozivih idiota kojima nista u zivotu "nije sveto", narocito hriscanska cast u koju se kunu. Bokan je bio nacionalno tamo negde, dok nije stigao ovamo i shvatio da se TO njegovo uverenje ne poklapa sa stvarnom politikom ovdasnjih kolonijalnih upravnika koji ce ga okovati u bukagije. Pitanje je, da li ce ikada imati priliku Obilica da raspori Sultana. Takodje je pitanje, da li to jos zeli jer pare i "zivot" anesteziraju nacionalizam. Prema tome, imamo dve opcije, ili casno da izginemo, ili, da budemo ljudske kurve. Danas imamo takvu zivotnu okolnost, da zivimo u bednom nistavilu. Nema hriscanske sustine, takodje nema ni lazne i podmetnute komunisticke. GDE smo svi mi, nije valjda da je nas sadasnji zivot vredniji od nasih predaka koji su izginuli da budemo LJUDI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *