ПУТИНОВ НАЈНОВИЈИ ПОТЕЗ ШОКИРАО НАТО! Шта се то дешава?

PUTINOV NAJNOVIJI POTEZ ŠOKIRAO NATO! Šta se to dešava?

12 jula 2018

Nova generacija ruskog artiljerijskog sistema oružja kratkog do srednjeg dometa Pancir-SM, primećena je u video snimku koji se pripisuje vežbi „Sakhr 2018“ koju je sprovela 36. motorizovana pešadijska brigada u 2. vojnom regionu na severoistoku Alžira.Alžirsko ministarstvo nacionalne odbrane je objavilo video snimak koji prikazuje vežbe sa novim ruskim raketnim sistemom Pancir-SM. Posebna karakteristika je da je novi sistem vazdušne odbrane opremljen novom 8×8 K-53958 „Tornado“ šasijom sa oklopnom kabinom.

Nadograđena modifikacija sistema vazdušne odbrane će navodno premašiti postojeći u efikasnosti. Konkretno, spreman je da bude opremljen novom raketom velike brzine, dok će se domet otkrivanja i uništenja mete udvostručiti.

Pancir-SM varijanta sadrži multifunkcionalnu stanicu za ciljanje, što povećava domet otkrivanja cilja sa 40 na 75 km, i opseg angažovanja sa 20 na 40 km. Sistem takođe koristi novu raketu produženog dometa i velika brzine.

KOMENTARI4 komentara

 1. M says:

  Šok bi bio kad bi im dali A-oružje!Npr.kao odgovor na A-Saudi-Arabiju!

 2. Velika Metla says:

  naci-amerikanci kada ulaze u neku državu ulaze bombardovanjem te države(naravno tamo gde smeju i gde su makar 25 puta jači),a Rusija se samo ušeta,pošto dobije dozvolu od legalno izabranih predstavnika neke države! Rusija NIKOME nije sankcije uvela,zatim bombardovala nekoga,i okupirala!

 3. goran says:

  Joj, hoce li se usetat i kod nas?

  • sonja says:

   Kod vas se ušeto Nato

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *