ПУТИНОВ ОДГОВОР на питање о трећем светском рату

PUTINOV ODGOVOR na pitanje o trećem svetskom ratu

7 juna 2018

Ruski predsednik Vladimir Putin je na pitanje o trećem svetskom ratu podsetio na reči Alberta Ajnštajna.

Putinu je ovo pitanje postavljeno na tradicionalnom specijalnom programu „Direktna linija“, gde je za ruskog predsednika stiglo oko dva miliona pitanja.„Ne znam kakvim oružjem će se voditi treći svetski rat, ali četvrti će se voditi palicama i kamenjem“, rekao je Putin.

Predsednik Rusije smatra da će treći svetski rat imati najpogubniji uticaj na čovečanstvo.

„Nije bilo globalnih sukoba, jer je u svetu među vodećim silama uspostavljen strateški paritet. Bez obzira koliko to zvučalo neprijatno, reći ću vam. Strah od međusobnog uništenja obuzdavao je i prisiljavao vojne sile da se međusobno poštuju“, naglasio je Putin i podsetio da će savremeni sistemi oružja koji se danas razvijaju u Rusiji održavati taj paritet.

KOMENTARI9 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Putin je davno (pre tri godine) promenio starne… Samo corav ne vidi. Pre tri godine je lego na rudu, pre dve godine savijo rep a prosle godine je definitivno digao ruke od Srbije cime je odpocela i propast rusije. Ali KGB-ovac to ne zna. Sve ovo sto se dogadja je Affentheater... majmunsko pozoriste… Ovo prolazi samo kod jedinki ispranog mozga.

  • Miraš says:

   Nismo svi odrasli na filmovima o Betmenu i Supermenu pa ni ne očekujemo superheroja Putina u brisućem i iznenadnom letu iznad Srbijice. Evo ga, odmah je stigao u fantomskom odelu i sa maskom na licu. Svi koji nestrpljivo i sa pameću deteta očekuju nemoguće biće razočarani.

  • miki says:

   Neverovatno koliko si glup. Ostavi tastaturu i setaj psa.

 2. Miraš says:

  Treći svetski rat - kako za koga! On možda neće direktno pogoditi stanovništvo i teritoriju država 2-3 vodeće super sile. TREĆI SVETSKI RAT - DRŽAVE TREĆEG SVETA (bivše nesvrstane zemlje, ratovi su odavno počeli i mnogima nema kraja. Samo u tkzv. "miroljubivom" svetu i u tkzv. "medjunarodnoj zajednici" - koga je briga kako im je. Treći svetski rat izgleda da se već vodi i to pretežno na teritorijama nesvrstanih zemalja. SFRJ I SR Jugoslavija od 1991-1999 godine; Avganistan od 2001 godine...; Irak(treći zalivski od 2003-2011, ali ubrzo i rat protiv DAEŠ...; Liban nekoliko ratova; Somalija od 2006-2009 godine; Libija od 2011 godine... ; Sirija od 2011.godine... Bilo je i drugih ratova,ali ovi su veći i imaju specijalno (hibridno) strano mešanje.

 3. Miraš says:

  Pokret nesvrstanih ima 118 članica, a u mnogim nepomenutim državama bilo je već sukoba ili postoje malte ne trajni sukobi (Palestina, Jemen, Mjanmar, itd.). Zatim ima nasilnih smena vlada ali i obojenih revolucija; ima sve više terorizma koji od slučaja do slučaja da li je uvezen-ubačen kao hibridni oblik ratovanja. Tek sankcije i restriktivne mere MMF-a gde su sve primenjene sa ciljem destabilizacije. Od 195 država sveta njih 118 nesvrstanih, a i mnoge druge države su u veoma rizičnoj grupi. Malo li je? O njima ćutati pa kad stignu na red za "velike batine" neka trpe. Prefinjena "medjunarodna zajednica" pravi se gluva i slepa na njihove patnje i posebno na prave uzroke sukoba i rata, ali neće im se to isplatiti jer iz tih zemalja pojaviće se masovan priliv izbeglica.

 4. evangelist says:

  U ovom finalnom četvrtom ratu sa palicama i kamenjem pobediće Kinezi i Rusi, onih kojih najviše ima i koji su najveštiji. Kada posmatramo političare trebalo bi da ih posmatramo po delima koja ostavljaju za sobom. Putin nema premca, ali i to zahteva jednu dublju analizu iako se ovaj rezultat odmah nazire.

 5. M says:

  Kako Kineza i Rusa ima najviše?!?A Indija,Indonezija,Nigerija itd ?Samo Europljana ima 500 miliona!Jest da će Svjetske ratove preživjeti tek malobrojni,ali ne samo u Kini i Rusiji!Tko se usudi gađati USA?!?

  • Miraš says:

   Jelouston super vulkan po nekim procenama kažu da već kasni sa sledećom erupcijom.

   • Maksa says:

    Dovoljno je samo jedna jaca bombica, i priroda obavi svoje, nema pola Amerike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *