ПУТИНОВ ПОКЛОН СТИГАО У АФРИКУ: Бесплатно жито за гладну децу!

ПУТИНОВ ПОКЛОН СТИГАО У АФРИКУ: Бесплатно жито за гладну децу!

1 децембра 2023

Прва тура бесплатне руске помоћи Африци, у виду житарица, стигла је у Сомалију, преносе „РИА Новости“.

У питању је 25.000 тона хуманитарне пшенице које је Москва средином овог месеца послала овој држави као знак добре воље, након што је Русија одлучила да се повуче из нефункционалног Споразума о житу, који је, подсетимо, претпостављао извоз украјинских житарица из лука на Црном мору. Житарице су готово у потпуности одлазиле богатим земљама, а не на афрички континент, као што је то било предвиђено, због чега је Москва стопирала споразум.„Сомалија је од Русије добила преко потребну пошиљку помоћи од 25.000 тона (пшенице) у циљу решавања проблема (последица) поплава у земљи. Пошиљка помоћи, која је стигла у Могадиш у четвртак, предата је Сомалијској агенцији за управљање катастрофама“, јавила је агенција СОННА.

Брод који је довезао руске житарице дочекан је у Сомалији свечано. Церемонији је присуствовао и министар унутрашњих послова те земље, заједно са другим званичницима, а пошиљку сомалијској страни званично је предао руски амбасадор Михаил Голованов.

Званичници су изразили захвалност и поздравили Москву због помоћи, преносе „РИА Новости“.

Подсетимо, председник Русије Владимир Путин у јулу је најавио да ће Русија о свом трошку послати житарице у неколико афричких земаља, након што је Споразум о житу престао да буде на снази. На тај начин, Москва је, као одговоран снабдевач, желела да осигура да афричке земље неће запасти у веће проблеме услед недостатка житарица.

Руске житарице биће послате у Сомалију, Мали, Зимбабве, Еритреју, Централноафричку Републику и Буркину Фасо. Свака од њих добиће између 20 и 25 хиљада тона житарица.

KOMENTARI4 коментара

  1. Pingback: PUTINOV POKLON STIGAO U AFRIKU: Besplatno žito za gladnu decu! – Sedma Sila

  2. Petrovgrad says:

    Tvorci novog svetskog poretka rade na ostvarivanju svog plana da na pleneti ostane samo "zlatna milijarda", a da svo ostalo stanovništvo eliminišu. Tu "Zlatnu milijardu" čine EU, Amerika i Japan, ostalo sve pod mač bato. Sloveni, Kinezi, Arapi, Afrikanci i Latinoamerikanci sa Meksikom pod mač. Kako će nas eliminisati,to će se tek videti. Za sada na delu je rat u Ukrajini, Bliski i Srewi istok,... gde mogu izazivaju glad, Kovid,razne gripove i kuge. Svet se mora ujediniti da bi opstao, jer sve nas čeka ista sudbina, a to je istrebljenje. Savez slobodarskog sveta je neminovan. Da li će to biti BRIKS ili još nekoliko saveza, to će diktirati situacije. Svet, nije poludeo. Sve to satanisti i neofašisti planski rade, a NATO je udarna pesnica.Ta priča "Svet je potpuno poludeo" je zamajavanje, da se vasti ne dosete.

  3. Ресавац says:

    Ово је одлична, позитивна вест! Ако све буде текло по плану Русија ће у 6 наведених држава Африке испоручити преко 120.000 тона жита! Не знам шта раде богате државе Запада, САД пре свега, мада и В. Британија (заједно са Канадом и Аустралијођ) спада у велике произвођаче жита? Не даје ко има, него ко је навикао давати - каже народна изрека. Велико хвала Руској Федерацији на овом гесту. Очитали сте лекцију из великодушности!

  4. Ресавац says:

    Ово је одлична, позитивна вест! Ако све буде текло по плану Русија ће у 7 наведених држава Африке испоручити око 150.000 тона жита! Не знам шта раде богате државе Запада, САД пре свега, мада и В. Британија (заједно са Канадом и Аустралијом) спада у велике произвођаче жита? Не даје ко има, него ко је навикао давати - каже народна изрека. Велико хвала Руској Федерацији на овом гесту. Очитали сте лекцију из великодушности!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u