ПУТИНОВ ПОКЛОН СТИГАО У АФРИКУ: Бесплатно жито за гладну децу!

PUTINOV POKLON STIGAO U AFRIKU: Besplatno žito za gladnu decu!

1 decembra 2023

Prva tura besplatne ruske pomoći Africi, u vidu žitarica, stigla je u Somaliju, prenose „RIA Novosti“.

U pitanju je 25.000 tona humanitarne pšenice koje je Moskva sredinom ovog meseca poslala ovoj državi kao znak dobre volje, nakon što je Rusija odlučila da se povuče iz nefunkcionalnog Sporazuma o žitu, koji je, podsetimo, pretpostavljao izvoz ukrajinskih žitarica iz luka na Crnom moru. Žitarice su gotovo u potpunosti odlazile bogatim zemljama, a ne na afrički kontinent, kao što je to bilo predviđeno, zbog čega je Moskva stopirala sporazum.„Somalija je od Rusije dobila preko potrebnu pošiljku pomoći od 25.000 tona (pšenice) u cilju rešavanja problema (posledica) poplava u zemlji. Pošiljka pomoći, koja je stigla u Mogadiš u četvrtak, predata je Somalijskoj agenciji za upravljanje katastrofama“, javila je agencija SONNA.

Brod koji je dovezao ruske žitarice dočekan je u Somaliji svečano. Ceremoniji je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova te zemlje, zajedno sa drugim zvaničnicima, a pošiljku somalijskoj strani zvanično je predao ruski ambasador Mihail Golovanov.

Zvaničnici su izrazili zahvalnost i pozdravili Moskvu zbog pomoći, prenose „RIA Novosti“.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin u julu je najavio da će Rusija o svom trošku poslati žitarice u nekoliko afričkih zemalja, nakon što je Sporazum o žitu prestao da bude na snazi. Na taj način, Moskva je, kao odgovoran snabdevač, želela da osigura da afričke zemlje neće zapasti u veće probleme usled nedostatka žitarica.

Ruske žitarice biće poslate u Somaliju, Mali, Zimbabve, Eritreju, Centralnoafričku Republiku i Burkinu Faso. Svaka od njih dobiće između 20 i 25 hiljada tona žitarica.

KOMENTARI4 komentara

  1. Pingback: PUTINOV POKLON STIGAO U AFRIKU: Besplatno žito za gladnu decu! – Sedma Sila

  2. Petrovgrad says:

    Tvorci novog svetskog poretka rade na ostvarivanju svog plana da na pleneti ostane samo "zlatna milijarda", a da svo ostalo stanovništvo eliminišu. Tu "Zlatnu milijardu" čine EU, Amerika i Japan, ostalo sve pod mač bato. Sloveni, Kinezi, Arapi, Afrikanci i Latinoamerikanci sa Meksikom pod mač. Kako će nas eliminisati,to će se tek videti. Za sada na delu je rat u Ukrajini, Bliski i Srewi istok,... gde mogu izazivaju glad, Kovid,razne gripove i kuge. Svet se mora ujediniti da bi opstao, jer sve nas čeka ista sudbina, a to je istrebljenje. Savez slobodarskog sveta je neminovan. Da li će to biti BRIKS ili još nekoliko saveza, to će diktirati situacije. Svet, nije poludeo. Sve to satanisti i neofašisti planski rade, a NATO je udarna pesnica.Ta priča "Svet je potpuno poludeo" je zamajavanje, da se vasti ne dosete.

  3. Resavac says:

    Ovo je odlična, pozitivna vest! Ako sve bude teklo po planu Rusija će u 6 navedenih država Afrike isporučiti preko 120.000 tona žita! Ne znam šta rade bogate države Zapada, SAD pre svega, mada i V. Britanija (zajedno sa Kanadom i Australijođ) spada u velike proizvođače žita? Ne daje ko ima, nego ko je navikao davati - kaže narodna izreka. Veliko hvala Ruskoj Federaciji na ovom gestu. Očitali ste lekciju iz velikodušnosti!

  4. Resavac says:

    Ovo je odlična, pozitivna vest! Ako sve bude teklo po planu Rusija će u 7 navedenih država Afrike isporučiti oko 150.000 tona žita! Ne znam šta rade bogate države Zapada, SAD pre svega, mada i V. Britanija (zajedno sa Kanadom i Australijom) spada u velike proizvođače žita? Ne daje ko ima, nego ko je navikao davati - kaže narodna izreka. Veliko hvala Ruskoj Federaciji na ovom gestu. Očitali ste lekciju iz velikodušnosti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *