ПУТИНОВ ПОЗИВ ЗАПАДУ: Након овога морају се замислити

PUTINOV POZIV ZAPADU: Nakon ovoga moraju se zamisliti

11 oktobra 2018

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je danas više nego ikad potrebna diplomatija kako bi se prevazišli svi izazovi i pronašao put iz krize.

Putin je to izjavio na ceremoniji uručenja akreditiva ambasadorima u Moskvi.

„Danas je, kao nikad, potrebna aktivna uloga diplomatije, koja bi putem pregovora i kompromisa uspela da konstruktivno doprinese prevazilaženju izazova u međunarodnoj areni“, rekao je ruski predsednik.Putin je istakao i da je bezuslovni prioritet ruske politike borba protiv terorizma, između ostalog u Siriji, gde je teroristima nanesen konačni udarac.

„Beskompromisna borba protiv terorizma je naš apsolutni prioritet. Upravo takav prinicipijelni stav leži u osnovi politike Rusije kada je reč o rešavanju regionalnih konflikata. U Siriji je, pomoću uloge Rusije, teroristima nanet konačni udarac, usled čega je sačuvana državnost zemlje“, istakao je on.

Rekao je i da Rusija podržava mirnodopsku spoljnu politiku i otvorena je za partnerstvo sa svima.

„Rusija sistematično sprovodi odgovornu spoljnu politiku. Kao stalna članica Saveta bezbednosti, Rusija podržava osnovne principe koji su utemeljeni u povelji UN — suverenitet i ravnopravnost država, kao i nemešanje u njihova unutrašnja pitanja. Kategorički smo protiv kada se te norme krše, pogotovo kada je reč o politički motivisanim protekcionističkim merama“, naveo je Putin.

Ruski predsednik je dodao i da Rusija želi da održava partnerske odnose na osnovu uzajamne koristi sa svim zemljama, regionima, u skladu sa nacionalnim interesom — da se osiguraju uslovi za dinamičan razvoj zemlje.

KOMENTARI3 komentara

 1. raikkonen says:

  daj bre putine vise , svaki dan i na svaku prigodu verglas jedno te isti..ili nastupi ili se povuci, ko da nezna ceo svet da je diplomatija odavno umrla i da sada vazi samo zakon jaceg !!

  • padre says:

   Tako je!Aprvi konkretni korak ka tome bi, po tvome verovatno bio, da sve te ambasadore, koji se prave, kao da su diplomati, pošalje u Sibir!

  • Milan says:

   Diplomate kojima se Putin obraća znaju koje države tj. da i njihove države su organizatori i sponzori terorizma u Siriji i u drugim zemljama te mogu brzo da povežu tu sramnu, podlu i zločinačku ulogu svojih zemalja I KONKRETNE POSLEDICE sa ovim stavom "bezuslovni prioritet ruske politike je borba protiv terorizma." Sastanke na nivou šefova država direktno sa Putinom izbegavaju ili izvrću i obesmišljavaju, ali zato ostao je ovaj kanal preko ambasadora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *