ПУТИНОВ ПРИЈАТЕЉ преузима српског гиганта!

PUTINOV PRIJATELJ preuzima srpskog giganta!

16 septembra 2016

656h6uj78mk7

PONUDA konzorcijuma u kojoj je firma „Petrovaks“ Vladimira Potanjina, ruskog milijardera i ličnog prijatelja predsednika Vladimira Putina, jedina je od tri pristigle, koja ispunjava uslove za početak pregovora o strateškom partnerstvu sa „Galenikom“. To je utvrdila Komisija ministarstva privrede, koja je danas zvanično saopštila da je samo britansko-ruski konzorcijum „Frontier-Petrovaks“ poslao kvalifikovanu ponudu i da će Vladi Srbije predložiti da otpočne pregovore sa njima.

Da li je sedam miliona evra koliko su ponudili za 25 odsto kapitala i zadržavanje minimalno 700 radnika dobar osnov da Vlada Srbije prihvati preporuku Komisije i krene u pregovore sa ovim konzorcijumom, znaće se narednih dana. Ukoliko u Nemanjinoj 11 daju „zeleno svetlo“, počeće pregovori o detaljima partnerstva, koji bi trebalo da traju 90 dana.

„Frontier-Petrovaks“ se obavezao da obezbedi da 50 odsto kupoprodajne cene pripadne Republici Srbiji i Akcionarskom fondu prilikom zajedničke prodaje akcija u subjektu privatizacije sa strateškim partnerom, kaže se u saopštenju Komisije.

Ono što hrabri radnike „Galenike“ je da Britanci i Rusi zaista žele da proizvode lekove i ulažu u nove tehnologije. Kako „Novosti“ saznaju, spremni su da ulože više desetina miliona u razvoj zemunske fabrike

DUGOVI 200 MILIONA EVRA

Nekada najveća fabrika lekova u bivšoj Jugoslaviji, koja je pokrivala 65 odsto tržišta SFRJ, danas ima tržišni udeo od 10 procenata u Srbiji. Opterećena je sa 200 miliona evra dugova, od čega državnim preduzećima 130 miliona, a još 70 miliona bankama.

(Večernje novosti)

KOMENTARI



7 komentara

 1. test says:

  Neverovatno kako je Srbija opljackana i unistena. Pa farmaceutska industrija ne moze da 'gubi' pare osim ako kradja nije u pitanju. Galenika je mogla da pravi pare samo na teritoriji Srbije ali ocigledno to nije dozvoljeno. Ne daju nam da pravimo ni 'aspirine' nego da ih kupujemo po 10 puta vecoj ceni! Nadam se da ce Rusi da udju sa vise investicija u Srbiju jer to moze da nam garantuje mir posto ce da stite svoj kapital.

 2. Mlax says:

  Bravo za prethodni komentar.Ukoliko hocemo da Rusi stite nase interese moramo im stvoriti interesnu sferu , a to se cini prodajom preduzeca.Galenika,Nis I Telekom bice dovoljni da se prekine komadanje Srbije od strane nasih ,,zapadnih partnera,,.

 3. DUSKO says:

  PA OD 2000 GODINE IZ SRBIJE JE IZNESENO DA KAZEM UKRADENO PREKO 40 MILIJARDI DOLARA A DA NE GOVORIM KOLIKO MILIJARDI DOLARA SE IZNOSI IZ SRPSKIH DOARA NA KOSOVU !!! DOBRO SMO MI I ZIVI ! SAD NE DUGOVALI NI JEDNU PARU NI MMF NI SVETSKOJ BANCI !!!

 4. tinman19 says:

  Prodaja svega rusima je isto što i prodaja svega zapadu. Nema razlike. Rusi će štiti svoje interese, naravno, a interesi su da profit ide u Rusiju. Interesi Francuske su da profit ide u Francusku, interesi Italije da profit ide u Italiju, isto takvi su interesi Rusije. Vi ste budale ako mislite da će rusi pokupovati sve u Srbiji zato da Srbija ekonomski ne propadne do kraja, kao što propada sada. Neće. Kupovat će samo ono za što su sigurni da ostvaruje profit, koji ide u Rusiju. Žalosno je što ste toliko naivni. Ali ništa čudno, to je profil komentatora na Intermagazinu. U biznisu nema ljubavi, nikakva ljubav između srba i rusa ne postoji kada su dolari u pitanju. A rusi itekako vole dolare, kao uostalom i svi ostali. Neće oni te dolare ostaviti u Srbiji, sasvim sigurno.

  • Profil jada says:

   A sta u Srbiji s tim kad niko od tajkuna nece da ulozi u preduzece sa dugovima. Lakše se zaradi od trgovanja futbalerima, kokainom i tim stvarima. A naravno da ce Rus sa parama u Rusiju, sta da ju da nekom? Njegove pare, zaposlit ce tri coveka po minimalnoj plati i to je to. Ali bez stranog kapitala nema nista. Zašto? Jer Jugoslavija nije ostavila kapital nego dugove. Došlo je novo vreme od zvezde komunizma Jugoslavija se pokazala kao najgluplja i najneuspesnija. Zašto? Jer je lepo živela na zapadnim kreditima, poklonima kao zemlja koja se oduprla tiraniji Sovjeta. Pa se tako isto stvorili i lažni znalci, doktori nauka i sad se vidi sve budala do budale. I tu nema drugog recnika. Teške budale koje izlaz vide u ratovanju, izmišljanju istorije, pravljenja velike žrtve od samih sebe. Tu i tamo Rusi uvale neku sicu za propagandni rad, ali ni to vecini. A ovom profilu, kreaciji samog Vucicevica i Informera, daj dnevno na pladnju da transiraju Milicke i Kandicke i oni siti i sretni, jest stomak prazan ali nož je u zubima.

 5. Beli Orao says:

  Naravno da je opljackana jer do prije par godina poslovala je sa ogromnim dobicima ! Zna se ko ju je opljackao da bi je prodao i pare stukao u stranacke potrebe!

 6. tinman19 says:

  Meni jako smeta što na ovom portalu svi toliko veličaju nekakav nepostojeći, potpuno iracionalan, izmišljen bratski odnos Rusije i Srbije, stalno mudruju o čvrstim bratskim vezama s Rusijom, Rusija ovo, Rusija ono. Već sam to pisao par puta i kojekakvi bezveznjaci se odmah obruše na mene. Srbija treba svakako razvijati kvalitetne odnose s Rusijom, Hrvatska takve odnose s Rusijom ima odavno, Slovenija isto tako, Bosna, Makedonija, sve republike. Treba ih imati i Srbija, naravno. Ali Srbija NE MOŽE tražiti i očekivati od Rusije da ulaže u propalu i rasturenu srpsku industriju zbog blagodati Srbije. Rusi to neće napraviti, nitko normalan to ne bi napravio. Svaka firma, baš svaka, bilo čija, ruska, američka ili japanska, ulaže u biznis samo i isključivo radi profita koji TOJ FIRMI ostaje. Rusi neće ostaviti profit u Srbiji, Galenika će raditi i dalje ali pare idu ruskom vlasniku a ne u srpsku blagajnu. Ljudi, pa vi pojma nemate ni o čemu. Kukate protiv vlasti a hoćete da dođu još gori. Sve što Srbija proda rusima je isto kao da proda amerikancima, kinezima, izraelcima, bilo kojim crnim vragovima, jer kad jedanput prodate nekome nešto taj novi vlasnik to zadržava ZA SEBE!! Dajte zapamtite to, pobogu!!!! Kakve gluposti pišete o ruskoj interesnoj sferi, komadanju Srbije, ta Rusija će jednako iskorištavati srpske resurse kao bilo koja Evropa ili Amerika. Dajte shvatite da u biznisu NEMA ljubavi, nema bratske Rusije-Srbije, ode Galenika rusu mafijašu i sve pare odu u njegov mafijaški džep. Radnici Galenike će ostati na poslu, ali za plaću 30 000 dinara mjesečno, a sve ostale silne milione dinara će rus, novi vlasnik, odnijeti u Rusiju. Vama svima glava izgleda služi samo da nosite frizuru na njoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *