ПУТИНОВ ШАХ МАТ НА БЛИСКОМ ИСТОКУ!

PUTINOV ŠAH MAT NA BLISKOM ISTOKU!

22 avgusta 2023

Sjedinjene Američke Države su mislile da su svi na Istoku slomljeni, pošto je u Saudijskoj Arabiji održan samit na kome su razgovarali o Ruskoj Federaciji.

Međutim, situacija je u tome što su Sjedinjene države „previdele“ jednu zemlju.Iznenađenje iz Rusije

Mnogi misle da Amerikanci sve predviđaju. U ovom trenutku postoji ozbiljna greška. Situacija je takva da arogancija i preterano samopouzdanje navode Amerikance na greške. Ponekad previđaju važne stvari.

Primer je situacija sa Libanom. Sjedinjene Države su jednostavno zaboravile ovu malu zemlju sve dok Ruska Federacija nije počela da sarađuje sa njom. Sada su američki mediji počeli da priređuju pravu tragediju, shvativši da Ruska Federacija ne sarađuje samo sa ovom državom, koju je teško naći na mapi.

Strateški značaj Libana

Sa svojim trupama i vezama u Libanu, Rusija će moći da poveća svoje prisustvo i kontrolu u Siriji. Ovo je važna tačka, kao i ono što SAD treba da vide – Rusija je takođe na istoku. Ovo već zabrinjava američke novinare, koji brzo šire vest po svojoj zemlji.

Ne zaboravimo da je i Izrael prozapadna zemlja, iako se u nekim stvarima ponaša uzdržano. Istovremeno, ne možemo poreći činjenicu da će u određenoj situaciji Ruske trupe i oružje u Libiji dobro doći Kremlju, jer je zemlja pored Izraela.

Samo sada sumnjam da će naši vladari i oligarsi u kritičnoj situaciji upotrebiti oružje protiv Izraela, svoje istorijske domovine. Ali ovo je veliko pitanje, jer se ne može sve predvideti, ali treba biti spreman na različite ishode.

Luke u Libanu

Ne zaboravimo još jednu važnu tačku. Ona leži u činjenici da su luke Libana od posebnog značaja za Rusiju.

Uz njihovu pomoć možete u velikoj meri uspostaviti i optimizovati logistiku staza i obavljati druge zadatke. Svi oni imaju za cilj smanjenje uticaja sankcija.Uz pomoć Libana, zaista je moguće zadati još jedan težak udarac SAD-u. Njihove sankcije će praktično izgubiti smisao. Uskoro Moskva planira da zaključi sporazume sa Libanom da bi imali pristup njegovim lukama.

Ranije je Liban tražio pomoć od SAD-a, ali su mu oni dali samo malo novca i to je bilo to, jer nisu videli svrhu pomoći toj siromašnoj zemlji.

Onda se pojavila Rusija koja pruža podršku toj zemlji, i udarila Sjedinjene Države istim oružjem kojim su oni udarili Ruse- pomažu drugim zemljama, uspostavljaju saradnju s njima i šalju svoje stručnjake tamo.

SAD ne mogu biti zadovoljne takvim razvojem događaja, a Rusija ih neće ni pitati. To će biti važna strateška odluka kako u ekonomskom, tako i u vojnom smislu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *