ПУТИНОВ ШАМАР ЗА СУД У СТРАЗБУРУ: Руси не намеравају да отпочну признавање истополних бракова

ПУТИНОВ ШАМАР ЗА СУД У СТРАЗБУРУ: Руси не намеравају да отпочну признавање истополних бракова

20 јула 2021

Европски суд за људска права је обавезао Русију да призна истополне бракове. Такво решење је донето после жалбе три пара из Русије.

Одлука се темељи на члану осам Европске конвенције о људским правима у којој се каже да свако има право на уважавање личног и породичног живота.Европски суд за људска права тражи од Русије да отпочне процедуру признавања истополних бракова. У тражењу компромиса, суд објашњава да „савез истополних особа“ се не мора називати браком.

Одлука из Стразбура је огорчила велику већину грађана Русије, а политичари већ сада кажу да је Устав јасно дефинисао брак као заједницу мушкарца и жене. Из Москве поручују да их одлука суда у Стразбуру ничим не обавезује, јер је за њих најважније шта пише у Уставу. Владимир Путин је јасно казао да, док је он председник, деца ће имати маму и тату, а не родитеља број један и родитеља број два.

Путин је више пута говорио да геј популација у Русији има права као и сви други. На послу нема дискриминације, али се не допушта да међу малолетницима пропагирају истополне бракове и шире геј-пропаганду.

Све су гласнији и они који траже да Русија изађе из Савета Европе, где плаћа високу котизацију, а за узврат има стално сукобљавања.

Руски политиколози истичу да сличним одлукама суд у Стразбуру само губи ауторитет, јер не уважава реално стање у Русији где је велика већина грађана против једнополних бракова, као и Руска православна црква и друге конфесије.

Експерти за међународно право у Москви истичу да нема никакве опасности што Русија неће прихватити одлуку из Стразбура. Интересантно је да је пре десет година Европску суд за људска права одбио жалбу представника геј популације за регистрацију истополних бракова. Само 16 земаља у Европи законски је одобрило склапање истополних бракова.

Закувале, па се растале

Док се жалба из Русије разматрала 10 година један од парова-тужилаца се распао. Пошто суд у Твери није прихватио захтев Рене Фет (43) и Ирине Шипитко (29) да склопе брак, оне су се венчале у Торонту 2009. године. После пет година су се растале. Рене Фет, која је годинама организовала у Русији геј параде, сада живи у Луксембургу где је добила политички азил 2015. године.

(Вечерње новости)

KOMENTARI8 коментара

 1. Косовац says:

  „Све су гласнији и они који траже да Русија изађе из Савета Европе, где плаћа високу котизацију, а за узврат има стално сукобљавања“. ...............Заиста, шта ће Русија у тај Савет Европе? Да се понижава. Једном су је због Крима искључили из Савета Европе. Па су је после као примили назад, поправила се. Бедно. Русија даје паре, високу котизацију, плаћа тај лешинарски систем, да би је боље кецали. ...............За Србију има оправдање да буде члан тог „Савета“. зато што ако би се Србија ишчланила, не гину јој санкције, ако не и бомбардовање. Зато што је Србија окупирана, то је јасно. Плус, замислите трагедију ако НАТО посмењује сво лојално српско руководство. И остави их без парчета хлеба. ………………..Ево да се подсетимо: Руској делегацији је одузето право гласа у ПС СЕ у априлу 2014. године због присаједињења Крима Русији, а 2015. ово тело је два пута разматрало акредитиве руских посланика, али је забрана гласања остала на снази, након чега је руска делегација суспендовала своје учешће у ПС СЕ. …..Заузврат, због дискриминишуће политике те организације, Москва је поручила да се неће враћати у ПС СЕ и да неће уплаћивати новац за њен рад, све док јој се не врати право гласа у тој организацији. Другим речима, ударила је Савет Европе тамо где највише боли. Јер, Русија је, поред Француске и Немачке, један од три највећа финансијера те организације. Реч је о суми од око 11 милиона евра, колико износи трећина годишњег доприноса Русије за 2018. годину. То је озбиљан ударац за буџет Савета Европе, због чега ће та организација морати прилично да „стегне каиш“. 26.06.2019.: СТРАЗБУР - Парламентарна скупштина Савета Европе (ПС СЕ) одобрила је резолуцију којом се потврђују пуна овлашћења делегацији Русије у тој организацији. Смиловали се. За резолуцију је гласало 116 делегата, 62 су била против, а 15 се уздржало од гласања, преноси Тањуг. ТАСС преноси да је украјинска делегација након објављивања резултата гласања напустила заседање ПС СЕ. …..Парламентарна скупштина Савета Европе (ПС СЕ) саопштила је да очекује да Русија испуни низ препорука. Међу њима су ослобођење украјинских морнара, извођење пред лице правде одговорних за обарање лета МХ17 и да предузме мере којима ће се обуставити кршење права припадника ЛГБТ, нарочито у Чеченији. У саопштењу ПС СЕ додаје се да Скупштина очекује да њен јасан позив на дијалог Русији буде реципрочан и да доведе до конкретних резултата. (ВРЛО ПОНИЖАВАЈУЋЕ ЗА РУСИЈУ).

  • Косовац says:

   Чујеш, колико се та Европска цивилизација секира за педере у Чеченији. Ко ће да се секира за кога, него свој за свога, па то је за плакати.

 2. Triglav says:

  "fet" nije slovenska reč ...

 3. Ovcoizovani covid idioti says:

  EU propada ekonomski, dugovi rastu, plate padaju, nezaposlenost raste, fasizam maskiran toboznjom pandemijom ulazi na sirom otvorena vrata u EU a oni se bave lezbo-pederskim problemima ko da im je to najpreci problem koji imaju. Zaista nisu normalni.

 4. Gospodi Pomiluj says:

  Ako verujete "Istopolni brakovi" i nisu tako strašni, imate u indiji i animalne brakove sa kravama, neki je smatraju za majku, Majka krava i otac bik a skoro je jedan bračni par bez dece usvojio jedno tele za svog sina.. "biće kao u vreme Noevo, pre nego što vode potopa naiđu" reče naš Gospod koji je ta barka našeg spasenja.

 5. Srbija cveta says:

  Puno se finansira u "Istopolne" jer se tako smanjuje priraštaj i natalitet, e sad još jedino da u te brakove ubede one narode koji imaju najveći priraštaj, afrikanci, romi, i kinezi. A vakcinacija i kastracija dođu za fraj i još da im se plati u kešu 3000 i da vaučer od čak 5000 valjda rsd-a. Šta će vam jajca kada ionako ne smete da ih koristite za priplod. Ko da izrani toliku decu u ovakvoj bedi?

 6. Бели ОРАО says:

  Европска унија УНИЈА ЛУДАКА , има Орбан право па и Пољска исто што се тиче тог ЕУ суда може Путину да посиса му…а !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u