ПУТИНОВО САОПШТЕЊЕ ИЗБЕЗУМИЛО ЗАПАД: „Русија ће победити КОРОНАВИРУС за два-три месеца“; А ОНДА ПОНУДА ЗА Г20 КОЈА СЕ НЕ ОДБИЈА

PUTINOVO SAOPŠTENJE IZBEZUMILO ZAPAD: „Rusija će pobediti KORONAVIRUS za dva-tri meseca“; A ONDA PONUDA ZA G20 KOJA SE NE ODBIJA

27 marta 2020

ŠTO su iznuđene mere protiv koronavirusa oštrije, to su efikasnije – izjavio je Vladimir Putin.

Za vreme susreta sa predstavnicima ruskog biznisa, istovremeno je naglasio da je optimista da će se situacija sa epidemijom poboljšati:

„Od našeg zajedničkog delovanja zavisi kada će se situacija poboljšati, a sigurno će se menjati nabolje“.

Predsednik RF je dodatno naglasio:

„Rusija može pobediti epidemiju za manje od tri meseca. Postoje procene da ćemo to uspeti za dva-tri meseca. To nije loša prognoza jer u nekim zemljama govore da će borba sa koronavirusom trajati veoma dugo. Uprkos tome, ja se nadam da ćemo mi iz epidemije izaći i pre od ovih prognoziranih da-tri meseca“.

Rusija trenutno ima 840 zaraženih koronavirusom i samo dva umrla.Putin liderima G20 predložio ukidanje svih sankcija i zajednički rad na vakcini protiv koronavirusa

VANREDNI samit lidera G20 – kako je i najavljivano – održan je u formi videokonferencije i bio je posvećen borbi sa širenjem koronavirusa i ekonomskim posledicama pandemije.

Lideri „dvadesetorice“ su se dogovorili da njihove zemlje stvore jedinstveni front protiv pandemije.

Takođe: da u svetsku ekonomiju – radi prevladavanja posledica pandemije – bude uloženo 5 triliona dolara i da koordiniraju mere podrške  slobodnoj, stabilnoj međunarodnoj trgovini.

Svetska zdravstvena organizacija dobiće dodatni novac za suzbijanje pandemije i – privremeno šira ovlašćenja.

Vladimir Putin je kolegama predočio da će koronavirus izazvati veće potrese nego  finansijska kriza 2008-2009, a da će trgovinski konflikti samo dodatno pogoršati recesiju.

Ruski lider je G20 predložio da se proglasi moratorijum na sve vrste ograničenja (sankcija) prema zemljama koje su najviše postradale od koronavirusa.  Još je dodao:

„Mnogo se danas govorilo o neophodnosti da se sačuvaju lanci isporuka. To jeste važno, ali je jednako važno da se za period krize obezbede  zeleni koridori koji bi bili slobodni od trgovinskih ratova i sankcija. Posebno za isporuke  medikamenata, hrane, opreme i tehnologija. Ovo su stvari od kojih zavise životi i smrt ljudi. Ovo je čisto humanitarno pitanje“.

Putin je upozorio da svetu preti dugoročna nezaposlenost i da zato zemlje ne treba da se drže principa „svako za sebe“. Inicirao je donošenje „zajedničkog plana za stabilizaciju situacije i povratak poverenja na svetska tržišta“.

„Sada je krajnje važno da se obezbedi dostup finansiranju koje su najviše na udaru krize i pandemije. Možda bi bilo dobro da zato MMF stvori specijalni fond. Dobro bi bilo i da zajedno radimo na vakcini protiv koronavirusa. To bi znatno ubrzalo pojavu vakcine i drugih potrebnih lekova“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Duh proroštva says:

    Odmah da vam kažem dragi prijatelji, Putin je već pobedio ovaj virus, ali je zabrinut za odnose sa ostalim zemljama, taj čovek jednostavno ne želi sada da gleda film Apokalipsa uživo, iako je bio prinuđen da ratuje sa svim tim dušmanima. Od svih tih njegovih predloga biće prihvaćeno samo "0" %. Bilo bi realn njemu dati Nobelovu nagradu za mir. Ako su neki i sumnjali da je u dosluhu sa svetskim zaverenicima, samo čovekova dela i otkrivaju čoveka. Ovaj je optimista i želi svetu dobro i mir. Onaj 1% koji upravlja ili nastoji da upravlja svetom želi najpre da spase planetu koja je ekološki ugrožena od čoveka tako što želi da na planeti ostane oko pola miliona ljudi, ali pri svemu tome da oni ostanu vladari. To su oni koji misle da je moć, sila i vlast u novčanim transakcijama, što naravno i jeste budući da su upravo tako i koncipirali sav svet. Njihov glavni problem je što su totalni bezbožnici i što će upravo radi toga i da postradaju i to strašno.

  2. Tamara says:

    Veliko obožavanje ovog čoveka! Samo treba neko da mu kaže da sa većinom od članica G20 nema razgovora o humanosti, jer su to prokleti, sebični i samoživi ljudi! To se u ovo, ovakvo loše vreme itekako pokazuje odlično! I ako posle svega što se dešava veštačka tvorevina zvana EU ne izgubi pola članica...ja ne znam! P.S. Bravo i za našu vladu i predsednika, čiji inače fan nisam, ali u odnosu na većinu razvijenijih zemala, ljudi rade, obaveštavaju građane, trude se koliko je to moguće, u svemu...svaka čast! Pozdrav svima!

  3. Zaliv says:

    Ja bih Putinu savetovao da se drzi Kine jer SAD i njihove prostitutke su olos sa kojim tesko da moze bilo sta da se postigne...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *