ПУТИНОВО САОПШТЕЊЕ ИЗБЕЗУМИЛО ЗАПАД: „Русија ће победити КОРОНАВИРУС за два-три месеца“; А ОНДА ПОНУДА ЗА Г20 КОЈА СЕ НЕ ОДБИЈА

ПУТИНОВО САОПШТЕЊЕ ИЗБЕЗУМИЛО ЗАПАД: „Русија ће победити КОРОНАВИРУС за два-три месеца“; А ОНДА ПОНУДА ЗА Г20 КОЈА СЕ НЕ ОДБИЈА

27 марта 2020

ШТО су изнуђене мере против коронавируса оштрије, то су ефикасније – изјавио је Владимир Путин.

За време сусрета са представницима руског бизниса, истовремено је нагласио да је оптимиста да ће се ситуација са епидемијом побољшати:

„Од нашег заједничког деловања зависи када ће се ситуација побољшати, а сигурно ће се мењати набоље“.

Председник РФ је додатно нагласио:

„Русија може победити епидемију за мање од три месеца. Постоје процене да ћемо то успети за два-три месеца. То није лоша прогноза јер у неким земљама говоре да ће борба са коронавирусом трајати веома дуго. Упркос томе, ја се надам да ћемо ми из епидемије изаћи и пре од ових прогнозираних да-три месеца“.

Русија тренутно има 840 заражених коронавирусом и само два умрла.Путин лидерима G20 предложио укидање свих санкција и заједнички рад на вакцини против коронавируса

ВАНРЕДНИ самит лидера G20 – како је и најављивано – одржан је у форми видеоконференције и био је посвећен борби са ширењем коронавируса и економским последицама пандемије.

Лидери „двадесеторице“ су се договорили да њихове земље створе јединствени фронт против пандемије.

Такође: да у светску економију – ради превладавања последица пандемије – буде уложено 5 трилиона долара и да координирају мере подршке  слободној, стабилној међународној трговини.

Светска здравствена организација добиће додатни новац за сузбијање пандемије и – привремено шира овлашћења.

Владимир Путин је колегама предочио да ће коронавирус изазвати веће потресе него  финансијска криза 2008-2009, а да ће трговински конфликти само додатно погоршати рецесију.

Руски лидер је G20 предложио да се прогласи мораторијум на све врсте ограничења (санкција) према земљама које су највише пострадале од коронавируса.  Још је додао:

„Много се данас говорило о неопходности да се сачувају ланци испорука. То јесте важно, али је једнако важно да се за период кризе обезбеде  зелени коридори који би били слободни од трговинских ратова и санкција. Посебно за испоруке  медикамената, хране, опреме и технологија. Ово су ствари од којих зависе животи и смрт људи. Ово је чисто хуманитарно питање“.

Путин је упозорио да свету прети дугорочна незапосленост и да зато земље не треба да се држе принципа „свако за себе“. Иницирао је доношење „заједничког плана за стабилизацију ситуације и повратак поверења на светска тржишта“.

„Сада је крајње важно да се обезбеди доступ финансирању које су највише на удару кризе и пандемије. Можда би било добро да зато ММФ створи специјални фонд. Добро би било и да заједно радимо на вакцини против коронавируса. То би знатно убрзало појаву вакцине и других потребних лекова“.

KOMENTARI3 коментара

  1. Duh proroštva says:

    Odmah da vam kažem dragi prijatelji, Putin je već pobedio ovaj virus, ali je zabrinut za odnose sa ostalim zemljama, taj čovek jednostavno ne želi sada da gleda film Apokalipsa uživo, iako je bio prinuđen da ratuje sa svim tim dušmanima. Od svih tih njegovih predloga biće prihvaćeno samo "0" %. Bilo bi realn njemu dati Nobelovu nagradu za mir. Ako su neki i sumnjali da je u dosluhu sa svetskim zaverenicima, samo čovekova dela i otkrivaju čoveka. Ovaj je optimista i želi svetu dobro i mir. Onaj 1% koji upravlja ili nastoji da upravlja svetom želi najpre da spase planetu koja je ekološki ugrožena od čoveka tako što želi da na planeti ostane oko pola miliona ljudi, ali pri svemu tome da oni ostanu vladari. To su oni koji misle da je moć, sila i vlast u novčanim transakcijama, što naravno i jeste budući da su upravo tako i koncipirali sav svet. Njihov glavni problem je što su totalni bezbožnici i što će upravo radi toga i da postradaju i to strašno.

  2. Tamara says:

    Veliko obožavanje ovog čoveka! Samo treba neko da mu kaže da sa većinom od članica G20 nema razgovora o humanosti, jer su to prokleti, sebični i samoživi ljudi! To se u ovo, ovakvo loše vreme itekako pokazuje odlično! I ako posle svega što se dešava veštačka tvorevina zvana EU ne izgubi pola članica...ja ne znam! P.S. Bravo i za našu vladu i predsednika, čiji inače fan nisam, ali u odnosu na većinu razvijenijih zemala, ljudi rade, obaveštavaju građane, trude se koliko je to moguće, u svemu...svaka čast! Pozdrav svima!

  3. Zaliv says:

    Ja bih Putinu savetovao da se drzi Kine jer SAD i njihove prostitutke su olos sa kojim tesko da moze bilo sta da se postigne...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u