ПУТИНОВ САРАДНИК „ЗАПАЛИО“ РЕГИОН: Нема ништа од договора са Албанцима, РУСКА ВОЈСКА У СРБИЈИ…

PUTINOV SARADNIK „ZAPALIO“ REGION: Nema ništa od dogovora sa Albancima, RUSKA VOJSKA U SRBIJI…

24 decembra 2018

Direktor ruskog Balkanskog centra za međunarodnu saradnju i saradnik Vladimira Putina, Viktor Kolbanovski, tvrdi da rusko vojno prisustvo u Srbiji može da spreči vojno zaoštravanje konflikta na Kosovu.

Ta okolnost da je situacija na Balkanu bila stavljena na dnevni red zasedanja Saveta bezbednosti RF, održanog17. decembra, svedoči o tome da dati region ulazi u fokus interesa ruske nacionalne bezbednosti, piše ruski ekspert Viktor Kolbanovski za rusku informacionu agenciju EADaily. Osim vojno-političkog problema, vezanog za širenje NATO-a na Balkanu, vojno zaoštravanje kosovskog konflikta će dovesti do masovnog priliva izbeglica, naglog porasta aktivnosti terorističkih i ekstremističkih grupacija, kao i pojačanog prometa narkotika.Provocirajući krvavi haos na Balkanu, koji može da dovede do raspada same EU, Amerikanci najverovatnije žele da ”očitaju lekciju” sopstvenim evropskim saveznicima, koji ne prate uvek američki kurs i da utvrde svoje pozicije u svojstvu kontinentalnog žandarma Evrope. Ali za Moskvu, za koju mnoge evropske zemlje i dalje ostaju važni, između ostalog ekonomski partneri, takav scenario je potpuno neprihvatljiv. Zato kosovski konflikt sada zauzima posebno mesto u sferi interesa nacionalne bezbednosti Ruske Federacije.

Odluka o transformaciji Kosovskih snaga bezbednosti u punopravnu kosovsku ”armiju”, doneta pod pokriviteljstvom SAD 14. decembraove godine, u suštini je punom parom pokrenula zamajac zaoštravanja kosovskog konflikta.

Ipak, za sada još uvek postoji mogućnost da se spreči direktni sukob srpskih vojnika sa kosovskim Albancima. Radi toga neophodno je formiranje vojno-strateškog pariteta pri kojem će bilo koje oružane provokacije kosovoalbanskih separatista naići na odlučni odgovor srpskear mije.

Osnovni problem sastoji se u američkoj vojnoj pomoći Prištini, a moguće i u direktnom mešanju u konflikt NATO vojne grupacije na strani kosovskih Albanaca, kao što se već desilo1999. godine. Pri takvom negativnom scenariju razvoja događaja srpska armija neće biti u stanju da izađe na kraj sa vojnim zadacima odbrane suvereniteta i teritorijalnog integriteta države, koji su na njupoloženi.

Ipak, iz te opasne situacije postoji izlaz, kojiće svesti na minimum verovatnoćudirektne vojne intervencije SAD i NATO u potencijalno mogućem regionlanom konfliktu.

Dati prilaz sastoji se u postavljanju na teritoriji Centralne Srbije ruskog vojnog kontigenta, koji bio osigurao operativnu kontrolu situacije i pomoć sprskim vojnicima u modernizaciji i tehničkom osavremenjivanju oružanih snaga zemlje. Na današnji dan američka vojna baza Bondstil, koja se nalazi na okupiranoj srpskoj teritoriji, postala je faktički centar pripreme udarne pesnice kosovskih Albanaca.

Rusko vojno prisustvo može da osigura Srbiji i regionu vojni paritet pri kojem raspirivanje vojnih konflikta od strane kosovskoalbanskih separatista koji imaju pokriće NATO-a može da ostavi negativne posledice za same ratne huškače. Stvaranje vojnog balansa u Srbiji neophodno je kao polazna tačka za dalju deeskalaciju kosovskog konflikta, kao i za zaštitu srpskih građana, koji žive na okupiranim teritorijama.

Trenutno spoljnopolitička služba EU, uz podršku SAD i NATO insistira na tome da rukovodstvo Srbije potpiše sa Prištinom takozvni ”sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa”, koji bi postao osnova za prijem samoproglašenog Kosova u NATO, UN i druge međunarodne organizacije. Kretanje Beograda u zoni zapadnih zahteva izaziva raskol u srpskom društvu i ogromno nezadovoljstvo Srpske pravoslavne crkve. Mitinzi sa desetinama hiljada učesnika koji su održani u Beogradu 8. i 15.decembra ove godine očigledno svedoče o tome da je socijalni konflikt u Srbiji prešao u otvorene forme građanskog protesta.

Sve ove srpske unutarpolitičke okolnosti predstavljaju nepovoljan fon za posetu predsednika Rusije Srbiji, na kojoj aktivno insistira zvanični Beograd. Ipak u današnjoj sitauciji može da dođe do kardinalnog restartovanja odnosa ako zvanični Beograd odlučno odustane od potpisivanja bilo kog vida separatnih dogovora sa kosovskim Albancima i zvanično se obrati Moskvi sa molbom o pružanju vojne pomoći, uključujući postavljanje ruskog vojnog kontigenta u Srbiji radi osigurnja bezbednosti zemlje i regiona.

(NSPM)

KOMENTARI45 komentara

 1. Zoran says:

  Dzaba kad Vucic nece.

  • DUSKO says:

   KOLIKO JE LUD STVARNO NECE ! NESME OD ZAPADA KOJI GA JE DOVEO NA VLAST ! I KO JE SAD IZDAJNIK SVE JE JASNO KO DAN !!!

   • ralence says:

    Rusija se brani na Kosovu sada kao što se branio SSSR u Bgd. Marta 1941g. Ista politika proširenja i osvajanja tuđih teritorija kidiše na granice Rusije. Ništa se nije promenilo u bolesnom Zapadnom mozgu koji da bi preživio mora da se širi na Istok.

   • Sasha says:

    Ne samo da su nam scipetari zauzeli teritoriju, proglasili samostalnost... Na tudjoj grbaci su, Srbija treba da placa njihove dugove narednih 27 godina, dakle do 2041. godine, nekih 200 miliona evra, kako su pisale Novosti a i strana stampa je pisala o ovim obavezama Srbije.

  • Saša says:

   Da, baš tako. Nema ništa od toga, nema ništa od traženja pomoći, to se neće desiti u ovom našem životu...

  • Saša says:

   DZABA! TACNO! Pa i da hoce, ici ce na izbore. Zuti ce mu pomoci da ima dovoljan broj i idemo opet...

  • Ivana says:

   Ne da neće nego brani svim silama poziva na dogovore sa šiftarima mada ga ovi vuku za nos celo vreme. Ljiga predlaže da podelimo naše sa šiftarima nema izdajnika do Vučića na celoj planeti.

 2. trikornjanin says:

  Recimo ovako: Iz nekog razloga svi predsednici Srbije posle Milosevica a zakljucno sa Vucicem utrkivali su se ko ce vise da izadje u susret nato paktu, amerikancima, nemcima i bog te pita kome jos sve. Da su se borili za ono sto je napisano u rezoluciji 1244 danas ih cela Srbije ne bi gledala kao izdajnike vec kao patriote (vazi za sve). Ako vec nama iz Srbije nije dozvoljen ulazak na Kosovo iako je to bilo predvidjeno navedenim dokumentom red bi bio da nam Rusija pomogne i posalje bar 500 vojnika koji bi umnogome stabilizovali situaciju, naterali kfor da se ne ponasa mangupski a siptare vrati na normalnu poziciju za postizanje dogovora - a moramo da se dogovorimo i zbog njih i zbog nas.

 3. milorad says:

  wups,presešće im vojska.Još sada ta tramp objavi demontiranje bondstila i žurkaaaa.

 4. pravda says:

  Hitno, Rusiji dati VOJNU bazu u Podujevu i u Subotici. Hitno Isterati NATO fasiste iz--- vojne zgrade.Molim Vas,ministar Vulin je na trecem a NATO fasisti na cetvrtom spratu.Ko NATO fasistima dade to pravo- OLOS JEDAN Braco Srbi,nebudemo li brata RUSIJU ljubili u ruku,NATO i EU FASISTE ljubicemo u dupe. Znam da je tesko ovo sprovesti zbog DOMACIH izdajnika,a ako IZDAJNICI budu neposlusni,onda sa njima u CORKU.Osuditi ih za izdaju drzave,pa dalje po zakonu,kao sto je radio TITO-Nemamo goli otok,ali imamo DUNAVSKDE ade pa da tamo tucaju kamen.Veruj mi dami je to docekati nebi zalio bilo sta......

  • Zoran says:

   Tesko onom koga rus brani. Pricao mi je deda sta su rusi radili kod nas u selu 45 god. Nemci su jos onda bili gospoda,i kulturni ljudi.

   • Zoran says:

    Da ti nisu bili Rusi Srbiju nije iamo ko da oslobodi od Nemaca. A branili te tada Amerikanci, tada prababa moje zene poginukla, ako i pradeda. Pa imas u Otpsisanima gde Prle i Tihi mole SAVEZNIKE da nam ne "pomazu" vise, izgibosmo svi.

   • Slobodanka says:

    U ratnim godinama i ekonomski se živelo teško, išla su i veća deca u nadnicu. Ti domaći banatski Nemci jednog mog rodjaka tokom rada udarali su sa iživljavanjem lancem po glavi, a ne zato što je on nešto pogrešno uradio nego iz čiste pakosti. Njegova jedina greška je bila što je bio sposoban, baš lep i naočit momčić. Umro je od posledica takvog batinjanja u raspamećenom stanju i bez odgovarajućeg lečenja, a i baš dugo dugo je bolovao. Toliko o nemačkoj "gospodi".

   • Velika Metla says:

    Zoran,ti li si Čedo Jovanoviću? Ti voliš držati gaće spuštene pred švabama,a? A tvoj deda zna da su BAŠ Rusi radili svašta u tvom selu,je li? Tvoj deda nije prešao potok,a o svetu da i ne govorim! Znaš li ti mamlaze da ruskim jezikom sem Rusa govore svi ostali narodi koji su bili u tadašnjem SSSR-u? I tvoj deda zna da su ti koji su govorili ruskim jezikom su bili BAŠ Rusi? Ajde mamlaze ne seHrendaj! A mogu se opkladiti da ni "Zoran"nisi,nego neki neuspeli huškač Srba na Ruse! Takvih mamlaza sam se nagledao i načitao njihovih pisanluka i komentarluka!

   • Antonina says:

    Zoran, to su bili bolsevici, crvena zaraza,koja ruski narod imao za djubre! I isto tako se ponasali sa ruskim narodom, pljackali,ubijali, palili kuce, palili polja sa psenicom!Jer oni=bolsevici koji izdavali takve odredbe nisu bili rusi, nisu bili Hristianie! I sada postoji pitanje, da li oni koji su u vladi u Rusiji jesu li Hristianie? I treba li Srbiji druziti se sa takvom ruskom vladom? oprostite za greske u mom srpsrom

   • padre says:

    Bili i ostali kulturni, o tome postoje tzagovi širom sveta od Afrike pa do Evrope, svugde su gradili kulturne ustanove i radne logore za nekulturne lokalne stanovnike!

 5. Budi Bog s nama says:

  Američka vojska za albance, ruska vojska za Srbe, bilo bi i logično. Ah, tamante ih, što bi reko lala.

 6. Velika Metla says:

  Hoćemo dve vojne baze ruske u Srbiji,i to blizu narko-centra "bondstil"!

  • Ranko says:

   Nije potrebna Ruska baza blizu bonstila,potrebnaje bilo gde u Srbiji odaklece moci da brani Srbiju i Republiku Srbsku.Zez bratske Rusije nemanam opstanka

 7. Velika Metla says:

  Ne mogu da se otmem utisku da je ovaj Kolbanovski jeo bunjike???!!! Kaže da je Amerika okupirala deo teritorije,i kaže da bi zvanično trebalo pozvati rusku vojsku u Srbiju! Pa ako je Amerika okupirala srbsku teritoriju i postavila ovu odnarođenu vlast,a jeste,KAKO JADNIČE OČEKUJEŠ DA TE SRBSKA VLAST POZOVE! Ooooo,svašta i od ovoga analitičara!

  • Slobodanka says:

   Ako Vučić ne pokuša da zatraži vojnu pomoć Ruske Federacije jasno je da mi sami nećemo izaći na kraj sa Šiptarima, SAD i NATO-om, a ni sa zahtevima EU. U toj varijanti on će potpisati gubitak Kosova i nastaviće sa procesom pridruživanja Srbije Evropskoj uniji. Ali u toj varijanti Vučić je sigurno gubitnik jer Srbi u većini neće biti zadovoljni sa njegovim odgovorom u poznatim maniru "učinio sam sve što sam mogao i da to tako mora da bude". MI znamo da sve što je mogao podrazumeva i napravi ozbiljan poziv Rusiji sa ponudom da Rusija rešava sa što odrešenijim rukama ovaj naš ozbiljan problem. Ako to ne uradi GOTOV JE bez obzira ko ga je doveo na vlast. Ovo nije zbog naših emocija rusofilstva, nego zbog ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi naša država. Država nam je ponižena da ne može biti više, na zahtev EU i celog Zapada još samo da legnemo i prepustimo se eutanaziji.

   • Zoran says:

    Hocemo, izaci cemo na kraj i bez Rusa. Ovaj zapadni isprdak ce da prizna Kosovo. I prizano bi odavno, ali mu Zapad ni runku ne popusta, mora sve d aprihvati kako zapad hoce. I on ce to jednom da uradi. Vidis d amu tolerisu apsolutizam u Srbiji...to ni u vreme Tita niej bilo, a Sloab za njega cist demokrata.

    • Miraš says:

     Možda se i sam prelomi jer imao je jednom začuđujući monolog, kukao je na sav glas do neba kako Srbi su nepopravljivi i kao takvi greše pa ne vole takve "borce" kao što je on, nego vole svoje slavne vojskovođe i generale.

    • Miraš says:

     On zna da je gotov ako sve prihvati i na njegovu veliku žalost zna da s njim ili bez njega desiće se zaokret. Mnogo puta je predlagao tu nenormalnu razmenu naše za naše da su već i najgluplji shvatili šta ga muči.

   • Velika Metla says:

    Slobodanka,sami smo dobrim delom dozvolili da budemo poniženi! Pogledaj ovu nazovi opoziciju koja tobože protestuje u Beogradu ovih dana! Nama država ugrožena,a oni mi protestuju zbog gluposti! Nije sada vreme da se protestuje kad nam je država ugrožena! Imamo mnogo,neuporedivo,većih problema od "krvavih košulja" Borka isprdka dosovskog Stefanovića! Svaka čast onome ko mu je dao po labrnji!

    • Slobodanka says:

     Predsednik SDS Boris Tadić orkestrira ovim protestom, a bio je predsednik Srbije u vreme kada je Ratko Mladić uhapšen i isporučen Hagu. U miru predati svoj vojni kadar na suđenje sudu veoma bliskom NATO-u, a SAD (NATO) je učestvovao u agresiji protiv Srba u Hrvatskoj, zatim u BIH i na kraju u samoj Srbiji. Pristao je Tadić na "kadija te tuži kadija ti sudi" i to u najgorem obliku. Hag je doneo presudu Mladiću sa ciljem da dokaže da su Srbi jedini krivci u ratu na prostoru bivše Jugoslavije, a ovamo povodom te presude svi se kunu u pomirenje. Šta zapravo spremaju, tj. kako će izgledati njihovo "pomirenje"? Region je u stanju zamrznutog konflikta, pokretači haosa su itekako prisutni i ako haos ponovo pokrenu zna se unapred da ustremiće se ponovo na srpski narod posebno u BIH, a i na KIM. Ne kevće poznati kukavni kuco iz Titograda uzalud na Srbe, nego čuva se unapred da on ne nastrada u eventualnoj budućoj turi. U suštini Titograd -mrcingrad je i dalje, uzalud su vraćali ime Podgorica.

     • Velika Metla says:

      Slobodanka,izvini,a ŠTA si ti očekivala od netjaka Jure Francetića i komunjarskog kadra,Borisa Tadića? Pitate li se zašto se sav ovaj šljam "dosovci" u svim i svakakvim agregatnim stanjima izlegao BAŠ iz komunista? Pa komunisti su u "brozoslaviji" radili apsolutno sve šta je išlo na ruku zapadu,dok je zapad lajao na komuniste po sistemu "dr*žte lopova"! Kako je moguće da je zapadu komunizam bio loš,a taj se isti zapad ubi od napora da sačuva granice koje su komunjare iscrtale,pogotovo granice koje zapadu nisu pod kontrolom,kao naprimer ukrajinske granice?

      • Slobodanka says:

       On me i ne čudi, ali od naroda sam očekivala više. Nikola Aleksić je poznat po pozivima na tribine "Ko nas truje iz vazduha". Međutim meni se čini da mi umemo da zatajimo i bez oprašivanja, pa onda i to oprašivanje svima dođe kao "dobar izgovor para vredi".

       • Deda Micko says:

        Ja sam cuo da su hapsili Aleksica, klasicna namestaljka. Zna li neko sta se desilo, da li su ga pustili???

   • Antonina says:

    Kako je rekao veliki i pravi patriarh srpski Pavle, srbi su izgubili svoju zemlju na Kosovu jer nisu radjali decu!Tako da jedina nada da oduzete svoje zemlje radjanjem srpske dece! A vlada u Rusiji imaju svoje prljave interese prema Srbije!

    • Slobodanka says:

     Patrijarh Pavle jeste bio blaga duša, ali ni on se nije razumeo u geopolitiku. Nažalost, i on je bio nejačak u vreme kada je za nas bilo veoma kritično. Nije problem Kosova i Metohije nastao samo zbog toga što Srpkinje nisu rađale mnogo dece kao Šiptarke (Albanke). Da je ovo problem samo između nas i Šiptara on bi davno bio rešen. Od sva tri velika južna poluostrva Evrope strateški gledano Balkan je najvažniji zbog kopnenih puteva koji preko njega vode ka Turskoj i ka Bliskom istoku. Zatim po horizontali od Jadranskog mora preko Albanije, Kosova i Celog juga Srbije, pa preko Bugarske do Crnog mora, dakle prema južnom Kavkazu i prema Rusiji. Blizu je i Vatikan a on vekovima radi na tome da pored ona dva ima i ovo treće veliko poluostrvo. Poznato su i Osmanska osvajanja Evrope, a i njima je trebao ovaj prostor. Kada su u pitanju osvajanja sveta koje su pokretale vodeće evropske sile opet je bilo veoma važno ko će vladati Balkanom. Ovo ni slučajno nije manje značajan prostor npr. kao Skandinavsko poluostrvo pa da imamo duge periode mira kao Norvežani. Najvažniji deo na Balkanu je u četvorouglu Kosovska Mitrovica - Niš - Sofija - Skoplje. To je teritorija Kosova i celog juga Srbije i delimično Bugarske i Makedonije. Kosovo i Metohija nije prostor koji možemo pokloniti i računati da ćemo posle živeti mirno i bezbedno. To nije kao neki nevažan deo našeg imanja bez koga se može živeti. KIM je naša velika prirodna tvrđava i ako je prepustimo neprijateljima ona se okreće protiv nas. Pročitajte pažljivo tekstove: "Prof. dr Milomir Stepić – Kosovo je tvrđava Balkana, čuvajmo zidine! 18/08/2017, zatim Bondstil je dokaz da su Amerikanci čitali Cvijića, možda i Stepića, ali ih naš vrh ne čita - 24.05.2017. Ne žurite nego otvorite i mape pa upoređujte. Pozdrav.

   • Antonina says:

    Slobodanka, nemate pojma koliko ruski narod sada ponizen i opljackan prema sadasnjoj vladi u Rusiji koja nista nebrine za ruski narod!

    • Slobodanka says:

     Ne mogu Vam sada sve javno i naglas reći. Sve što kažu Vama to itekako dobro čuju i snimaju i Vaši neprijatelji. Jako je važno da teritorija cele Rusije sada bude dobro zaštićena. Kao dete volela sam na mapi pogled na veliku zemlju u zelenoj boji (zbog mnogo ravnica je pretežno zelena boja). Međutim sada shvatam da tu veliku "zelenu" treba i braniti i ekonomski održavati i razvijati. Osim u bezbednost i vojnu industriju Rusija mora da ulaže i u ekonomski razvoj > u buduću ekonomiju. Zatim zbog mogućih većih finansijskih poremećaja u svetu mora da kupuje i zlatne poluge. Dok tako mora da ulaže na više strana, ona nema štampariju da štampa novac bez pokrića kao što to već decenijama radi država SAD. Snalazite se, radite nešto dopunski, nečeg se odričite i budite dobri u trpljenju. Molim Vas, ne idite opet u one vaše revolucije. Revolucionarni scenario je jedini scenario preko kog mogu da poraze i osvoje Rusiju! Samo potresima pokrenutim iznutra mogu da Vas poraze i osvoje Vašu zemlju. Diplomirani ekonomista sam i dobro poznajem oblast međunarodnih ekonomskih odnosa. Razumem veličinu današnjih izazova.

   • Zapadnjak says:

    Slobodanka?ako stvarno tako razmišljaš i još i pišeš onda o istoriji Srba i Srbije nemaš ama baš nikakvog pojma.A evo zašto ja to tako pišem,tvoja ali i mnogih ovde koji kao da nešto znaju teza je da Srbi(koje li gluposti)ne mogu izaći na kraj sa Šiptarima!Ženo!stavi prst na čelo pa se upitaj,jesam li ja normalna i šta je to što me tera da pišem ovakve nebuloze.Srbija danas ne da može da izađe na kraj sa tim razbojnicima nego i sa celim regionon ako bude potrebno.Ja znam šta tebe mući a i večinu ovde ,muči vas kuda da denete svoje sinove jel u Ameriku jel u Nemačku ako dođe stani pani,već viđeno 91.pa sve do 2000.godine kad su se počeli vračati da pljačkaju i rovare.Srbija,kolevka slobodarstva i otpora svakom ko joj stane na žulj,a da ne može sa tamo da nekažem kakvim šiptarima,pis,ženo.Zagrizite,povucite liniju i ako je potrebno svi do jednog pa da vidimo toga koji će zaleći.Pišete o nekim nakazama Kandičkama i Biserkovoj i ostaloj klapi,ti smradovi ne zaslužuju da ih se spominje,ali ti Slobodanka,što ne napišeš nešto o Tepiću,Savi Kovačeviću,Dobrici,o hiljadama mladih ljudi koji su kosti ostavili od Benkovca,Gračaca Okučana Vukovara a vidiš Slobodanka to nisu bili mamini sinovi koji su zbrisali u Ameriku nego su u patikama i odrpani išli od ratišta do ratišta.Zar ti je Sava Kovačević zauzeo vilu na Dedinju?Meni je,sada starcu 93. godine narukama izdahnulo dete od 18 godina,jedinac,mama ga poslala da odsluži vojni rok kao i svaki čestiti Srbin a ja sam joj morao reći šta joj se dogodilo sa detetom,bolje da sam i ja ostao tamo s njim.Nezna se puno toga,ali mi koji smo bili ta vojska odrpanaca,i opstajali bukvalno na kori leba na dan,svašta bi ti mogli ispričati i za navek ti zapušiti usta.Nisam imao nameru da te vređam,ali Srbija se pokoriti neće ni nato bombama,ni ustaškim kamama ali ni šiptarskim smradovima.Pozdrav.

  • samostalan says:

   Ruski analiticari sve vise lupetaju jer ne znaju kako da odbrane Putinovu ljigavu politiku.

 8. Vesko says:

  Rusija ima 100% pravo da se vrati na Kosovo jer je GARANT UN Rezolucije 1244 i ima pravo da posalje svoje trupe na Kosovo radi otklanjanja opasnosti po mir i bezbjednost koji je ugrozio KFOR i Vojska Kosova svojim akcijama koje su u suprotnosti sa mandatom UN!!

 9. petrovgrad says:

  Zorane Ti bi da te brane pripdanici SS divizije Princ Eugen. Da li znaš zašto je direktor na streqanje djaka u Kragujevcu rekao Pucajte Ja i sada držim čas i to na Srpsko. Znao je da ga slušaju Nemci iz Banata koji znaju Srpski. Koja su zla Nemci radisli po Rusiji zajedno sa petokolonašima. Dobro su i prošli 45 kada su stigli Rusi. Neka zahvale Staljinu što im je oprostio. Zamislite Zorane da je Staljin ubio onoliko Nemaca, koliko su Nemci pobili Rusa. Od Nemaca danas ne bi bilo ništa. Ja sam za oko za oko zub za zub. Ako mi neko ubije dete na mom kućnom pragu, Ja mu nebi oprostio. Da li bi ti Zorane oprostio, osudjuješ Ruse što su svetili svoju decu.

  • Velika Metla says:

   petrovgrad,e to mi je najveća zamerka Rusima,sovjetima,što nisu desetkovali švabe,da im nikada više ne padne na pamet da ni na senku rusku ne stanu,niti popreko pogledaju prema Rusiji!

 10. Cp6a says:

  Do danas sam smatrao da na ovakvim portalima izigravamo dobru priliku, ali potpuno bez pokrića. Mislio sam da braća Rusi već imaju svojih problema i da se ne bi baš gurali da nam pomognu, ako stvarno ne moraju. Ali ova izjava Carevog saradnika je napokon veoma lepa muzika za srbske uši. Ko upropasti ovakvu priliku i tera neku neutralnost bez jake armije i naoružanja, ili je totalni idiot, ili totalni izdajnik.

  • Velika Metla says:

   Srba,ovaj polušipac na čelu Srbije je i jedno i drugo! To je dokazao bezbroj puta do sada! I uz to još LOPOV bez presedana! Za njega su "dosovci" čisti amateri!

   • Deda Micko says:

    Potpuno si u pravu, nevidjena lopina i budaletina, agent i izdajnik. Uh sta bi mu radio, samo da mogu...

    • Velika Metla says:

     Deda,mi mu ne možemo prići,ali bi zato one kukavice koje se nazivaju opozicija trebale odraditi taj posao,jer im je dostupan! Ali pošto su i opozicija i vlast isti šljam,biće ovako do daljnjega!

 11. Putin says:

  Dolazim!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *