ПУТИНОВ САВЕТНИК ОТКРИО: Ево ко ће владати светом уместо АМЕРИКЕ

ПУТИНОВ САВЕТНИК ОТКРИО: Ево ко ће владати светом уместо АМЕРИКЕ

8 септембра 2019

Посебан позив руског председника Владимира Путина премијеру Нарендри Модију на Источни економски форум (ЕЕФ) у Владивостоку, који почиње у среду, корак је ка испуњењу његове визије успостављања мултиполарног света са Индијом и Kином као главним партнерима Москве, каже водећи Руски мислилац.

У интервјуу за Хинду из Пекинга – Александар Дугин, такође познат као „мозак“ председника Путина, као и стваралац Четврте политичке теорије – нагласио је да је позив председника Путина упућен премијеру Модију, као главном госту на овогодишњем ЕЕФ-у, „ пре свега” препознавање модерне Индије од стране Евроазијског континента и света уопште”.Он је додао: „ То такође одражава и Путинову стратешку визију обликовања будућег светског поретка. Тај поредак, према руском председнику, требало би да буде мултиполаран, заснован на апсолутном суверенитету моћних цивилизација уместо на либералној западној хегемонији“.

Међу глобалним лидерима, председник Путин је на првом месту, пошто признаје да је „мултиполарни тренутак“ већ стигао, а униполарни светски поредак, вођен од стране САД-а, који је уследио након распада Совјетског Савеза, нестаје успоном нових сила, попут Индије, која има дубоку цивилизацијску прошлост.

„Путин је одлично научио лекцију бившег Совјетског Савеза из хладног рата. Русија не може сама да поднесе терет супротстављања либералној, капиталистичкој хегемонији. Стога, Москва мора да подели задатак мултиполарности са другим главним играчима у опасности – пре свега Kином и Индијом. Отуда, улога Индије као једног од главних стубова мултиполарног светског поретка“, приметио је Дугин.

Руски аналитичар напоменуо је да премијер Моди има не-западњачку идеолошку позадину, а његов ум обликовала је дубока, индијска, цивилизацијска традиција – идеална за његову улогу вође мултиполарног света. “Моди је управо она врста вође која је потребна мултиполарном свету. Он представља индијски идентитет као цивилизацију.

Он је симбол модернизације без утицаја запада, представља неку врсту конзервативне револуције индијске политике која се заснива на дубоком културном и духовном идентитету.“„Потребна нам је дубока деколонизација и морамо да повратимо свој идентитет заснован на традицији, нашим духовним вредностима и историјским искуствима. То је дубока деколонизација ума“, приметио је Дугин.

Након што се придружила осмој националној Шангајској организацији за сарадњу (СЦО), коју су успоставиле Русија и Kина, Индија би требало да предузме „следећи одлучујући корак“ да постане активан играч мултиполарног света, додаје Дугин.

„Са растућим значајем Kине и све већим супротстављањем водећој америчкој светској политици и продубљивањем односа са Русијом – другим кључним противником западне хегемоније – већ смо у ери мултиполарности. Тако је Индија логично позвана да се придружи клубу – што пре то боље, јер се норме новонасталог мултиполарног светског поретка успостављају сада.“

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI11 коментара

 1. persida says:

  Svetska masonerija ne da da Rusija bude lider. A Putin je na to pristao, samo da bi sto duze ostao na vlasti.

  • Миле says:

   Не брини, само ће утихнути "наш" Максим. Како ће Максим (=Персида) лупати по дивизији ако нестане униполарни свет све са ционистима? A наш Максим у савременим условима је баш навикао да лупа једино и само по тој светској масонској и ционистичкој "дивизији".

 2. persida says:

  Ako Rusija morada se udruzuje sa Indijom da bi bila nesto u svetu, onda je to jako tuzno.

  • Videoje says:

   Персида, изгледа да си ти најтужнија због тога!!!

  • Slobodanka says:

   О, земљо Индијо, зашто те Персиде газе? По свој прилици то ће одсад важити уместо: О, земљо Индијо, зашто те слонови газе?

 3. A akoM says:

  Netko mora biti dostojan protivnik masoneriji baziranoj na egu!Pa dok to ne postane Božji predstavnik,neka bude netko drugi,npr.ova Istočna Koalicija u nastajanju,a koja će se još povećavati!?!

 4. milanm says:

  Persida promasila ceo fudbal! Rusija restaurira pokret nesvrstanosti, i opet Tito :) nekome :(

 5. Милан says:

  Висок БДП по глави становника то јесте добро за становништво тј за запослене, али са становишта националне економије и посебно водећи рачуна у ком се систему (униполарном или мултиполарном) налазе није довољно имати само висок БДП по глави становника, јер многољудне економије са оствареном мањом продуктивношћу рада ипак могу да остваре већи укупан БДП. Кина и Индија, свака појединачно, имају 4 пута више становништва од САД, дакле кад оне достигну и престигну само једну четвртину америчке продуктивности тада и Кина и Индија свака појединачно оствариће већи укупан БДП од америчког. Oдносно привредни и економски развој Кине и Индије учиниће да те две земље гледано заједно оствариваће више од 50% светске производње, дакле више и од САД. Зато јесте битно да и Индија буде у мултиполарном свету.

 6. Milan says:

  Јединство највећих и најзначајнијих држава Азије по питању мултиполарности Русија може значајно да обезбеди јер дипломатија Русије је постигла то да нема значајних сукоба са државама Азије. Посебно у даљем отопљавању односа између Индије и Кине веома важна карика може бити баш Русија.

  • Milan says:

   Najvažnije da Rusija Indiji isporuči sisteme S-400 u narednih 18 meseci. Posle isporuke S-400 Indija će lakše da sprovodi multipolarnost. Reč je o 5 pukova ovih raketnih jedinica, vrednost posla je 5,43 milijarde dolara, a Indija je blagovremeno uplatila i ugovoreni avans.

 7. Budi Bog s nama says:

  Kina vlada ekonomski u čitavom svetu, Rusija vlada vojno u čitavom svetu, ko dakle vlada svetom? Multipolarna zajednica Rusije i Kine. Ako je Rusija sačuvala Siriju, Venecuelu, Iran, upravlja gasom-energetskim fulidom po čitavom svetu, ko onda vlada? Možda Tramp sa Antarktika? Zlikovci se sile da otimaju gde šta ima da se otme. Amerikom vlada zlo, možda bi Putin mogao da im pomogne da ne budu toliko u zlu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u