PUTINOV SAVETNIK: Porošenko je nacista

PUTINOV SAVETNIK: Porošenko je nacista

27 juna 2014

ruski-akademik-i-putinov-savjetnik-sergej-glazjev-u-velikom-osvrtu-o-destabilizaciji-ukrajine-sto-ce-americi-majdan_1211_7914Viši savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina, Sergej Glazjev, nazvao je ukrajinskog predsednika Petra Porošenka u izjavi za britanski BBC nacistom.

Glazjev je, takođe, Porošenkovu nameru da danas u Briselu potpiše sporazum o pridruživanju sa Evropskom unijom okarakterisao kao nezakonitu.

„Evropa pokušava da navede Ukrajinu da silom potpiše taj sporazum. Oni su organizovali vojni udar u Ukrajini i pomogli da na vlast dođu nacisti. Ta nacistička vlada bombarduje najveći region u Ukrajini“, kazao je on za BBC.

Na pitanje novinara da li smatra da je Porošenko nacista, Putinov savetnik za regionalne ekonomske integracije je odgovorio: „Naravno.“

On je dodao: „Mislim da će posle potpisivanja tog sporazuma između Ukrajine i EU evropska javnost biti iznenadjena kad taj nacistički Frankenštajn, kojeg su stvorili evropski birokrate i neki političari, pokuca na vrata evropskih zemalja.“

Glazjev je Porošenka nazvao „nelegitimnim predsednikom“, zato što glasači u nekim delovima Ukrajine nisu ni učestvovali na predsedničkim izborima održanim u maju.

Porošenko bi danas na samitu EU u Briselu trebalo da potpiše sporazum o pridruživanju sa Unijom, od čega je odustao njegov prethodnik Viktor Janukovič, zbog čega je i svrgnut sa vlasti u februaru, podseća BBC.

KOMENTARIJedan komentar

  1. miko says:

    ma ima da budeš samnom na silu ,to ti je ta demokratija EU I SAD,,,HAHAAAA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *