ПУТИНОВ СПЕЦИЈАЛАЦ ПРЕНЕО ПОРУКУ КОЈУ СУ СРБИ ГОДИНАМА ЧЕКАЛИ! Запад ће морати добро да размисли…

PUTINOV SPECIJALAC PRENEO PORUKU KOJU SU SRBI GODINAMA ČEKALI! Zapad će morati dobro da razmisli…

30 jula 2019

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko posetio je sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, izložbu „Odbrana 78“, koju su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije priredili u Muzeju grada Beograda povodom obeležavanja 20. godišnjice od NATO agresije.

Vulin je ruskom ambasadoru predstavio koncept interaktivne, multimedijalne postavke, sačinjene od osam tematski različitih celina, koje sažeto svedoče o dešavanjima u Jugoslaviji neposredno pre, za vreme i posle NATO agresije.Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, ambasador Bocan-Harčenko zahvalio u svoje i u ime Rusije, svima koji su napravili izložbu, koja je, kaže, neophodna za nas, sadašnju generaciju i generacije koje dolaze.

On je dodao da ga postavka vraća u vreme 1998. i 1999. godine, kada je kao član ruske delegacije nekoliko puta učestovao u pokušajima da se pronađe kompromis na tlu Jugoslavije.

„Bilo je veoma teško. Na kraju, došlo je do ovog zla, agresije od strane NATO i mi ćemo napraviti sve što je moguće da se tako nešto, takva agresija i zlo ne ponove“, rekao je Bocan-Harčenko.

On je rekao i da bi izložbu „Odbrana 78“ trebalo da posete svi članovi diplomatskog kora i stranci koji dolaze u Srbiju.

U knjigu utisaka ruski ambasador je napisao:

„Veliko hvala svima koji su napravili ovu izložbu. Ona je neophodna, presudna za generacije sadašnje i koje dolaze. Jako težak osećaj. Tako nešto ne sme se ponoviti nikada! Neka živi junački srpski narod i Srbija!“.Izložba „Odbrana 78“ autora Dušana Jovovića jedinstven je putokaz za tumačenje NATO agresije nad Jugoslavijom, a realizovana je uz podršku Vojnog muzeja i Muzeja vazduhoplovstva, a doprinos su dale i jedinice Vojske Srbije.

Današenjem obilasku izložbe prisustvovali su vojni i vazduhoplovni ataše Ruske Federacije pukovnik Vladimir Kornjejenkov, šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović i zastupnik načelnika Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Duško Šljivančanin.

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

  1. vladimir says:

    Ako nas budu branili kao sto brane Siriju onda smo ga ugasili.

  2. Nemanja Vlahović says:

    Gde je poruka?

  3. Ivke says:

    Izložbu „Odbrana 78“ bi morali da posete svi članovi diplomatskog kora i stranci koji dolaze u Srbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *