ПУТИНОВ СПЕЦИЈАЛАЦ ПРЕНЕО ПОРУКУ КОЈУ СУ СРБИ ГОДИНАМА ЧЕКАЛИ! Запад ће морати добро да размисли…

ПУТИНОВ СПЕЦИЈАЛАЦ ПРЕНЕО ПОРУКУ КОЈУ СУ СРБИ ГОДИНАМА ЧЕКАЛИ! Запад ће морати добро да размисли…

30 јула 2019

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко посетио је са министром одбране Александром Вулином, изложбу „Одбрана 78“, коју су Министарство одбране и Војска Србије приредили у Музеју града Београда поводом обележавања 20. годишњице од НАТО агресије.

Вулин је руском амбасадору представио концепт интерактивне, мултимедијалне поставке, сачињене од осам тематски различитих целина, које сажето сведоче о дешавањима у Југославији непосредно пре, за време и после НАТО агресије.Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, амбасадор Боцан-Харченко захвалио у своје и у име Русије, свима који су направили изложбу, која је, каже, неопходна за нас, садашњу генерацију и генерације које долазе.

Он је додао да га поставка враћа у време 1998. и 1999. године, када је као члан руске делегације неколико пута учестовао у покушајима да се пронађе компромис на тлу Југославије.

„Било је веома тешко. На крају, дошло је до овог зла, агресије од стране НАТО и ми ћемо направити све што је могуће да се тако нешто, таква агресија и зло не понове“, рекао је Боцан-Харченко.

Он је рекао и да би изложбу „Одбрана 78“ требало да посете сви чланови дипломатског кора и странци који долазе у Србију.

У књигу утисака руски амбасадор је написао:

„Велико хвала свима који су направили ову изложбу. Она је неопходна, пресудна за генерације садашње и које долазе. Јако тежак осећај. Тако нешто не сме се поновити никада! Нека живи јуначки српски народ и Србија!“.Изложба „Одбрана 78“ аутора Душана Јововића јединствен је путоказ за тумачење НАТО агресије над Југославијом, а реализована је уз подршку Војног музеја и Музеја ваздухопловства, а допринос су дале и јединице Војске Србије.

Данашењем обиласку изложбе присуствовали су војни и ваздухопловни аташе Руске Федерације пуковник Владимир Корњејенков, шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Синиша Кресовић и заступник начелника Управе за традицију, стандард и ветеране пуковник Душко Шљиванчанин.

(Тањуг)

KOMENTARI3 коментара

  1. vladimir says:

    Ako nas budu branili kao sto brane Siriju onda smo ga ugasili.

  2. Ivke says:

    Izložbu „Odbrana 78“ bi morali da posete svi članovi diplomatskog kora i stranci koji dolaze u Srbiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u